Wednesday, February 20, 2013

BBQ NAIK RUMAH BARU ! AHAKS

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

dan selepas siap sahaja hubby buat pondook pada petang hari ketiga , dia dah plan awal2 nak buat BBQ dengan anak2 .. aiseyyyy .. x cakap ngan ibu kan .. ekeke sib baik cakap macam tuu tghari .. akak terus ke pasaraya dengan ummi utk beli keperluan utk BBQ mlm tuu .. yelah sesekali kan .. memang x plan punn .. semua mengejut aje .. soo buat apa yg patut sahaja ..kira buat makan2 naik umah baru lah nie ekkek ;)

tempat BBQ memang dah sedia ada .. hubby memang dah sediakan lama dah .. macam dah plan dari awal aje .. cuma dia x nak cakap .. herggh sib baik bininyee cekap ekeke .. beli ayam .. terus perap bahan2 .. soo bila bakar lepas isyaq tuu kira sedap2 aje .. mesraaaaaaaa aje ngan bahan .. alhamdulillah pujian dari hubby bukan main layie ekekek .. lain macam aje malam tuu ahakssssssssssss ;))



 tgk anak teruna ku !

 hubby yg rajin .. TQ sayang !

haaa nak tgk hasil kerja tangan hubby buat pondok .. ramai yg nak tahu kan ... ala2 'gazebo' lah kalau orang2 skrg panggil ... tapi rasanya pondok kami nie lebih selesa ... walau tidak secantik mana .. yelah ... hubby buat sorang tuu dah membanggakan kami dah ! .... apa2 pun dia dah buat terbaik .. pada akak itu sudah cukup sempurna ! ... bukan sekadar utk anak2 main .. nie buat tidur malam pun ok ekeke ;)

dan 





taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa





  inilah dia .. atap punn ambil yg lebih2 aje .. ekeke .. jadilah .. seronok .. cuma x cat kayu aje .. kalau cat .. perghhhhhhhhhhh leh jual lah ! .. sape nak tempah ! kekeke




mcam biasa .. BBQ x sah kalau x der ayam kan .. so mlm tuu sgt2 simple .. ayam , sosej dan mee hun grg sahaja .. akak ajak , mak saudara dan sepupu sebelah rumah .. jadilah .. janji meriah .. 

TQ sayang ! kasih mu ku semat baik di dalam hati ku ... walau bagaimana sekalipun diri mu , hanya satu .. ku doa selalu allah menetapkan hatiku buat muuu .. ku bersyukur dengan seadanya dirimu ..

SEKALUNG KASIH BUAT SUAMIKU

 Rindu yang tak terlafaz oleh kata-kata 
  tak terlukis di alam nyata
tiada lagi gelak tawa dan bual bicara 
malam ini menjadi sunyi 
meskipun siang belum berhenti.
 
 Apabila saat kau hampir didalam sepiku
setiap itu sebak hadir di dadaku
dan aku tiada sesiapa lagi
untuk direbahkan esakanku ini 
 Mengenangmu adalah kewajipanku
merinduimu adalah kebajikan buatku
Wahai bintang, wahai oh bulan
Sampaikanlah salam cinta, sayang, dan rinduku padanya..

~ Dengan penuh harapan menanti kepulanganmu ~


************************************************

esok nya hubby balik ke jerantut .. sehingga ke semalam .. dah 5 hari tiada panggilan telefon dari hubby ... setiap malam akak merindu , berlinangan air mata x yah cakap lah kan ... duk pujuk hati , selawat nabi sambil2 sebut nama nya .. kata orang selawat banyak2 sambil tangan letak didada kita , pejam mata , membayangkan wajah org yg kita kasihi , insyaallah dia juga akan rasa kerinduan kita padanya .. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn itulah yg akak buat setiap malam ... :(

41 comments:

  1. Besar jugak pondok tu kak ida..

    ReplyDelete
  2. wahhh..bestnye kalau ade pangkin gitu...ptg2 boleh duduk situ sambil makan mangga cicah..hehehe

    akakkkk, byk kan bersabar okayh...akak kene kuat tau..hugssssss....

    ReplyDelete
  3. akak cantik la pondok tu...pastu ira dapat idea baru drr akak...tmpt membakar ayam tu!!!kereta sorong lama...good idea!!!!

    ReplyDelete
  4. Cantik pondok tu kak.....
    Nampak selesanya.....

    ReplyDelete
  5. okay sgt dah tu kak ieda. puas hati..hehe

    ReplyDelete
  6. wah2.. i like BBQ kak... mau x makan nasi ..


    sob sob , saba ye kak .. uhuhhuhu huby bz kut tu ..
    (tp kalau ku mmg xleh tahan punye )

    ReplyDelete
  7. bestnyer iedaaa..... mmg best! kalau akak pun psti berbangga dgn hasil tangan suami sendiri bila dah berdiri cantik mcm tu pondok ala2 gazebo tu... lepas ni.. petang2 boleh duduk2 situ sambil ambik angin petang kan.. sekali nak berkelah mkn nasi ramai2 pun boleh.. pendek kata mmg bykla kegunaan pondok tu nnt...
    lepas ni ada modal bolehla cat/syelek jer bagi kayu tu nampak lagi mahal.. sure meletop!

    ieda.. akak ketinggalan ni.. kenapa suami ieda kerap outstation.. dia buat apa kat Jerantut tu?

    ReplyDelete
  8. Sendiri buat puashati kan.. cantik pun cantik.. :) Selesa nak berehat2.. :)

    Byk2 bersabar yer ieda.. Mungkin dia bz dan tak sempat nak call..

    ReplyDelete
  9. eh kak... cantiklah tu 'gazebo' tu..base dia dah superb and awesome dah tu kak... kalau upgrade cket tang atap tu...mesti lagi superb...

    tapi apa2 pun... apa ajer yang suami kita buat memang awesome kan kak? ^_^... sebab mereka buat ikhlas dari hati giteww... ahaks...kalau x ikhlas...takkan lah dia buat... kalau buat marah atau tak ikhlas kita sendiri pun boleh tahu hasilnya macam mana dan rasa macam mana...

    ReplyDelete
  10. wah seronok ni eida... baguslah en hubby ada kemahiran buat sendiri.. sapa x sayang laki kan hehehe

    ReplyDelete
  11. akk sedap nya nmpk ayam tu.akkkk cantik pondok tu.kerjanya kemas.pandai hubby akk kan.


    akk sy x mampu lah mkn herbalife.mahal.

    ReplyDelete
  12. aiyooo kak lapar perot tgk pic2 food tu
    mcm nk cr ciken wing kt pasar mlm kang

    ReplyDelete
  13. meriahnya bbq akak nie..terliur sudah..pondok mcm tue kalo duk ptg2 smabil angin bertiup..boleh lena di situ

    ReplyDelete
  14. huwaaaa akk amek gambo ayam BBQ tu close sgt..terliur el taw..mn nak cari ayam BBQ skun haaaaaa hahaha

    ReplyDelete
  15. Wah..seronoknye..Cantik pondok tu kak..kalau di cat..bertambah² cantik..Tak menahan tgk ayam tu..sedapnye..

    ReplyDelete
  16. Wah bestnya kak ada pangkin mcmtu.. mkn kat situ ptg2 mst best... besar plak tu..

    ReplyDelete
  17. eh kak!!! not bad!! cantik sgt gazebo abg akak buat....bangga kak sebab buat sendiri tu...kalo tmepah sekarang ni harga tak hagak2 leh cecah 10k tau, tgk pada kualiti kayu....mmg patut pun di banggakan ....kemas sgt2 hasil tangah abg akak...

    kak, kejam akak....lap2 air liur lieya tgk ayam tu kak...berkilat2 hah...cantik...lagi2 yg itam2 tu...lieya suke yg tu...garing2 gitu .....

    alahai kak..sedih lieya bace tang rindu tu....sabar kak yeak...in sha Allah...moga2 bende ni dpt akak lalui dgn tabah....

    senyum sikit kak!!

    ReplyDelete
  18. cantiknya pondok ala2 kat Gambang Water Park.. akak tempah boleh? buang semua bunga2an yg ntah apa2 ala2 hutan simpan kt depan tu, barulah anak2 leh lepak sambil studi, cewahhhhhhhhhhh..

    ylh kan, kalu akakpn menangis tak berlagu, sabo erk... :(

    ReplyDelete
  19. alolo swetnye akak ni :)

    kemain besa gazebo tu. kalo dah cat lagi nmpak exclusive

    ReplyDelete
  20. Ber BBQ ramai2 macam ni, mmg best! Lagi best sebab ada gazebo tu!

    ReplyDelete
  21. bestnya ada pondok...berangan juga la nak buat pondok kat laman tu

    ReplyDelete
  22. wah..akak dok kat kg ker..luas kawasan siap boleh buat pondok nan cantik gitu...bbq mmg sedap

    ReplyDelete
  23. waaa sukenya tgk gazebo tu kak!!! nak naik rumah sama buleh? hehehe, sedapnya tgk bbq tu kak, puas makan atas rumah baru ;)

    ReplyDelete
  24. Selesanya pondok tu. Ayam tu pun nampak sangat sedap. :)

    ReplyDelete
  25. sedapnya ayam tuuu...
    Kawasan luas mmg sesuai buat tpt rehat2 mcm tu..

    ReplyDelete
  26. Seronoknya ber BBQ di "Pondok" buatan sendiri... terasa lebih bahagia kan...kalau dicat nnt..cukup elok sempurna dah tu..

    P/S: Puisi Syahdu buat Suami yer sis...sedap jer dengar ayat2 tu...

    ReplyDelete
  27. wahhh.. seronok.. memang best bbq ni.. hehe. Semoga akak sekeluarga bahagia hingga akhir hayat.. :)

    Teringat masa bbq dgn dia n family dia dulu..ermm

    ReplyDelete
  28. terror la asben akak bertukang....akak bg ler resepi ayam bbq tu...mmg nampak sedap la....pssstt cikgu pun rindu kat dia di seberang laut china selatan...huwaaa

    ReplyDelete
  29. meriah btoi la..selera tgk ayam tu..

    ReplyDelete
  30. Amin...

    Cantik pondok tu. Bestnya BBQ ramai2.

    ReplyDelete
  31. seronoknya...SA bab mcm ni mmg suka...

    ReplyDelete
  32. Waaa bestnye kak, besar gak tu..syok lepak2 tu.. :-)

    ReplyDelete
  33. salam kak ida..
    ni yg bestnye ade kawasan lapang. siap 1 gazebo hasil dr tukangan en somi.. cantik la kak.. tersergam indah!
    tmpat bako bbq akak tu antik sekali.. hihih.. :p


    merindu plk akak.. insyallah.. semuanya baik2 sahaja..sabar dlm mengharungi rindu itu.. :')

    ReplyDelete
  34. bestnya makan2 dalam podok. :)

    ReplyDelete
  35. seronoknya bbq akak...jeles saya..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...