Friday, January 4, 2013

ZAHRIEN DAH PANDAI SEMBAHYANG SENDIRI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

lupe nak cerita kisah zahrien mulakan sekolah kan .. rasanya sama sahaja dengan anak2 orang lain , bagi zahrien , mudah sahaja .. dia x banyak songgeh pun ekek .. mungkin sbb dah pernah ke tadika sebelum ini .. cuma tadika kali nie berlainan sedikit , zahrien ke TADIKAN NURUL IMAN .. alhamdulillah 1st day di sekolah memang menerujakan akak sebagai ibunya ekke .. macam biasa .. cuma zahrien malu2 sedey ! ahhahaha ... mungkin sbb jumpe kawan2 baru ... haaa adalah ngadu2 manja gitu


ok2 ... kali nie lepas tadika akak masukkan zahrien kelas fardhu ain ... means lepas sesi pagi 8.3 sehingga 11.00 pagi kelas tadika dia habis , akak @ suami akan ambil .. kalau tidak tuk ayah dia .. lepas tuu dalam jam 2.30 ptg ... dia ke kelas fardhu ain pula ... TAPI kan uolss , hari nie akak betul2 macam x percaya , dia boleh cakap nak sembahyang dulu sebelum ke sekolah ! ... what !!!!!!! haaa seyes macam x caya .. dia cakap " IBU ... ADIK NAK SEMBAHYANG DULU SBLM MENGAJI .. CIKGU SURUH " wahhhhhhh alhamdulillahhh sgt2 nieeeeeeeee .. x sangka dia boleh ingat pesanan cikgu dia ... terkebil2 lak mata akak duk mandang ke dia ekkee .. ye ke anak aku nak sembahyang sendiri ??

yelah sblm2 nie , dia selalu sembahyang dengan ayah atau akak .. so skrg dia dah pandai sembahyang sendiri ! ... ya allahhh syukur sgt2 lahh akak nie ... jadi akak suh dia amik air sembahyang , sblm ambil air sembahyang tukar seluar dia dulu ... lepas tuu dia sendiri ambil songkok dan sembahyang dlm bilik akak ... sempat lah akak intai dia .. cuma x sempat nak ambik gambar ( rasanya dia sembahyang dlm 2 rakaat koot ) x perlah kann janji dia nak sembahyang sendiri ! ... sejuknyeeeeeeeeee hati bila tgk .... ;) syahdu tiba2 ..........



lepas tuu barulah akak siapkan dia untuk ke Fardhu Ain ... macam nie lah bila hari jumaat ... dia sendiri nak pakai baju melayu .. kalau hari2 biasa tuu dia pakai tshirt dan track sahaja .. ;)

hari nie ke kelas Fardhu Ain dengan tuk ayah dia ... ;)

ke belakang untuk salam ayah dulu katanya ... senyum lebar akak nie ... syukurrrrrrrr sgt2 ... apa yg diharapkan lagi ........

bye2 .... sambil jalan .. sambil lambai ke sepupu dia sebelah rumah ..
ekekek lucu anak teruna akak nie ...

ya allahhhh syukur sgt2 ... jadikanlah anak teruna ku sorang ini seorang yang soleh terhadap MU , cerdik pandai bagai bakal ambia dan menyintai aku dan suami ku seumur hidupnyaaaaaaaa ... aminnnnnnnnnn

25 comments:

  1. Alhamdulillah, moga dia ieda sebagai ibu termakbuk...aminn.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. da pandai sembahyang.. kecik2 mmg da kena asuh ni k.ieda ;)

    ReplyDelete
  3. aminn..moga jd anak soleh & jaga ibu nnt!

    ReplyDelete
  4. amin sejuk perut umi tau zahrein, suka tgk gelagat comel zahrein ni

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...
    insyaallah termakbul doa seorg ibu...ameen

    ReplyDelete
  6. anak teruna seorg??
    mcm aby juga ...
    yg bongsu tu ..
    baru umo 10 thn ..
    segak zahrein tu berbaju melayu siap dgn songkok lg ..

    ReplyDelete
  7. lalala comeynya anak teruna akak..hehe..amin kak

    ReplyDelete
  8. lupa pla win 8 ada kat blog hehe

    ReplyDelete
  9. sejuk perut akak kan..? :)



    hensem Zahrien!

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..
    sejuk je tgk zahrien begini.
    bagus utk permulaan :)

    ReplyDelete
  11. smuge zahrien jd ank yg soleh..& bakal imam yg baik

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...sejuk perut akak ngandungkan Zahrien ye kak..

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah..sejuk perut akak mengandung kan zahrien..semoga zahrien jadi yg soleh..;)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah... dah besar pun dia.

    ReplyDelete
  15. Bagusnya zahrien ni..kecil lagi dh ada niat n buat... Teruskan jadi anak ygbaik ye..

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah....lega rasanya dapat anak cam ni. sejuk hati kite..kan kak

    ReplyDelete
  17. salam kak ida..
    alhamdulillah...sejuk hati ibu kan..bojak zahrien ni.. semoga menjadi anak yg bert/jwb dan soleh.. :)

    tahniah jgk buat kak ida.. :)

    ReplyDelete
  18. bijak zahrien nih....nmpk comel die ngan beg skolah n baju melayu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...