Monday, January 7, 2013

UIA JAWAB SOALAN ISTERI TOLAK PERMINTAAN SUAMI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

tertarik lak dengan dialog UIA dengan seseorang yang bertanyakan dia soalan diatas nie ... semua nie utk info isteri2 yeeeeeeeeeeee ;)

uishh ramai anak dia erkk .. isteri 2 lah katakan ;) comel2 semua ... sejukkk hati UIA .. isteri semua ikut sunnah nabi ... huhuhu kalaulahhhh akak leh jadi macam nie ... aminnnnnnnnnnn

Soalan:
Bini saya malas nak jimak, bila saya panggil ade je alasan dia, apa hukumnya? Tolong bagitau sikit sebab dia ada datang sini juga malam ni. (wakaka)

Ustaz Azhar Idrus menjawab:

Soalan ni memang dah banyak kali orang tanya. Ini dah jadi masalah universal. Dengar sini baik-baik. Dalam perkahwinan ni ada nafkah batin, salah satunya ialah jimak. Kalau kedua-dua nak, maka itu adalah yang terbaik. Nabi dah cakap bila suami panggil, isteri mesti kena pergi dengan bersegera. Walaupun isteri sedang memasak sekalipun, kena tinggal dulu periuk belanga di dapur tu. Dengar molek-molek orang perempuan!

Ini tidak, bila suami panggil dia jawab, amboi tak leh sabar ke, tunggulah dulu, banyak keje di dapur ni! Ada juga yang nak tunggu habis cerita P Ramlee Labu Labi dulu baru nak pegi kat suami! Padahal suami tadi dah telan 3 biji telur ayam kampung, 2 gelas air tongkat Ali. Kesian suami lama sangat tunggu, jadi sejuk sampai putus angin terus!

Bab jimak ni sebenarnya isteri lagi kuat daripada suami, tapi dia saja buat-buat warak. (wakaka)

:: Ustaz Azhar Idrus ( Masjid Kuantan ) ::

p/s :  Jadilah isteri solehah yang sentiasa bersedia berkhidmat untuk suami tersayang.

info : pakarcinta

ahhahaha ada benarnyaaa apa yg dikatakan oleh 
UIA tuu kan ;))


28 comments:

  1. nak komen apa erk? hurmmm tak terkomen akak, nak tergelakpn ader, selamba jer UIA bg jawapan yg mmg 100% ada benarnya..

    tapikan.. jika dok tgh2 masak tu, tak bau ke bawang merah bawang putih?

    psssttt: akak dah pos,insya allah esok sampai

    skynet: 201693543645

    ReplyDelete
  2. ^_^ bak kata2 dalam filem bini2ku gangster...suami didahulukan, pencapaian diutamakan...

    ye lah kak, sejuk jer mata memandang UAI dan keluarganya...

    ReplyDelete
  3. hahaha.. suka ustaz ni.. :)

    ReplyDelete
  4. kakakakaka.....isteri sj2 wat warak padahal lg kuat..xboleh blah btl ayat nie

    ReplyDelete
  5. hahahaha...saya malu nak jawab, moga kita semua terutama para isteri ambil serius bab gini..

    p/s: nanti saya emailkan ye kak

    ReplyDelete
  6. hurmm hurmm...nak komen apa ek...ihikss..

    ReplyDelete
  7. haahhaahh...soalan tu kelako kak sebab siap mention tu bini die ade sekali tu hahahahah...

    jawapan pulak lagi la kelako....suke dengar program uia ni sebab tak membosankan care die bagi ceramah...

    ReplyDelete
  8. Salam Ieda..semoga kita semua menjadi isteri2 yg solehah.Aminnn

    ReplyDelete
  9. hahahaha..sakit perut gelak baca ...tapi mmg benar :)

    ReplyDelete
  10. ustaz ni kalau jawab soklah mmg selamba je kan.

    ReplyDelete
  11. 2 ke isteri UAI ni kak? yg duduk lagi 2 tu?

    kalau dgr video dia lagi kelakar kak..hehe

    ReplyDelete
  12. heheheh....kelakar..tp mmg ada betulnyer...

    ReplyDelete
  13. huhu terkena tempiasnye ni.. hehehe

    ReplyDelete
  14. dalam nasihatnyer walau dlm cara berjenaka kan

    ReplyDelete
  15. bersahaja je jawapan UAI ni kan.. tp lg senang nak faham..

    ReplyDelete
  16. senyum je lah yang mampu...

    ReplyDelete
  17. Betul lah tu. tapi x mampu la nak jadi setaat gitu. Insya Allah mudh mudahan.

    ReplyDelete
  18. suami skang ni dah tak ramai yg camni kot...balik kerja terus bukak peti ais keluarka apa yg boleh dimasak, mandikan anak, angkat kain jemuran,mandi & solat maghrib cam katun,masak,makan,basuh pinggan,anak nak milo, nak biskut, nak baca buku, kemas baju anak utk esok,eh..dah pukul 11?

    ReplyDelete
  19. hahahah...
    aduhai..lawak la ustaz ni..

    ReplyDelete
  20. dia ckp terus terang..

    ReplyDelete
  21. nak tergelak kuat2 ni..

    ReplyDelete
  22. em..moga jd rujukan nnt haha

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...