Saturday, January 5, 2013

SPAGHETTI LARA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

pagi2 nie mood walaupun sedih , aci dokk buat tajuk macam tuu :( .. akak kuatkan juga semangat , masalah x pernah akan selesai kan ..akak kena ikut sahaja .. apa yg akan ditentukan dari allah sambil x akan pernah putus asa dan putus berdoa , agar allah berikan kekuatan dan berikan jalan serta panduan buat akak .. insyaallahhhhh 

ok2 x mo sedey ! .. pagi nie tergerak nak buatkan anak2 spaghetti , dah lama rasanya .. ada dalam 2-3 bulan x buat spaghetti nie , yelah .. kadang2 tuu x der bahan , bahan x cukup soo diamkan aje .. bila ke pasaraya beli bahan2 rumah , beli terus bahan utk ini , bila dah lengkap barulah dpt masak ! ... ;)



yang penting anak2 suke dan hubby pun ok .. hubby memang suke , cuma kali nie akak buat agak pedas sedikit .. soo anak2 makan macam telan2 air ekeke .. cian lakk .. apa lagi mereka makan dgn kicap lah .. nak2 zahrien tuu ..sedapppp ibu ...sedap2 makan ngan kicap rupenya ekeke ..

hurmmm selesai bfast , duk fikir nak masak apa pula tghari nie ... any idea ! ... cuti2 nie x leh lah nak santai2 sgt ... rutin biasa harus juga settle ... nie tgh tunggu kain siap dlm wash machine .. dah siap .. kenalah sidai .. gitulah rutin harian seorang IBU ... walau cuti .. kerja tetap ada ... x pernah HABIS ! .... ;))

19 comments:

  1. apg yg lara kak woiii..heheh smpi menu pun cam down je..jgn lah mcm tu..haaa senyum ada manis jugak

    kak tulun sidai baju el kt umah tu sekali ea..macehhhhhh

    kak tghari ni msk udang petai msk lemak hahaha sodap baitu

    ReplyDelete
  2. Tajuk sedih nampaknya kak.. Jgn sedih2 positifkan diri ye.. Sedap ty nampaknya spagetti.
    Tengah hari akak masak asam pedas r masak lemak, kita masak sama menu k

    ReplyDelete
  3. Kakcik sekarang kalau nak makan spaghetti, suruh anak bujang kakcik je tolong buatkan. :)

    ReplyDelete
  4. xmo komen bab2 sedih pg ni, pastinya eida tabah hadapi ujian yang diterima (terkomen gak, huhuhu)

    untungnya dpt anak jenis pemakan spt zahrien, seronok nak masak itu, ini..

    ReplyDelete
  5. Kakak masih dipejabat nampak spaghetti ieda rasa macam nak buat juga esok.

    ReplyDelete
  6. sblm ni sy ngan ank sulung je suka..sekrag sume dah suka kecuali hubby..huhu
    pg td dah g bekpes ngan kawan kat luar..terus tapau utk ank2 merangkap ke lunch..*-*

    ReplyDelete
  7. Sedapnye tgk spagheti akak ni..yummeh..^^

    ReplyDelete
  8. hamboii kakk..!
    Nama spagheti lara lagi tuu..
    ehhee
    nak sikitt..

    ReplyDelete
  9. Ingatkan orang jer yg sedey tapi spagetthi pun sedey...jgn sedih2 ieda..nanti cepat tua!

    ReplyDelete
  10. yummylicious kak ieda... nak cket..he he he...

    memang kan kak ieda...jadi orang perempuan ni kerja x pernah nak habis gitu...ader jer bersambung2...

    ReplyDelete
  11. lama x cuba buat spagetti bujang lagi.. hehe..

    ReplyDelete
  12. xpena mkn hehe..akak rajin kc liur sha kan :P

    ReplyDelete
  13. akak stop dlu buat spageti sbb tahun lepas dlm satu hari 2x buat sampai termuntah(bkn sbb spageti)..cirit birit kbetulan hari tu segala benda mkn kt jamuan..lpas tu xleh ingt spageti..berdiri bulu romaku!

    ReplyDelete
  14. spageti mkn dengan kicap? kena try ni. hihi..

    ReplyDelete
  15. okeylah jugak kalau makan dgn kicap kak.

    anak sy mkn spageti kosong je..sbb dia tgk sos merah menyala..dia ingat pedas.padahal sos tomato je..

    ReplyDelete
  16. salam kak ida..

    aaa....dapnye..dapnye... nk ckit? hihih..
    btl2..betapa besarnya pengorbanan & t/jwb seorg ibu.. :)

    ReplyDelete
  17. Simple tapi nampak sedap..

    ReplyDelete
  18. mmg lara betoi tgk sphageti tu hehehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...