Thursday, January 10, 2013

SHARNAZ NGAKU KONGKONG SHILA BAKAL ISTERI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

uieee shanaaz nie .. tahulah sayangkan shila .. aduhh dia masih hak peminat lahh .. tapi kannn ok gak kan kalau dia ambil berat bukan guna perkataan mengongkong tuu sbb pada akak lahhh , teman yg baik , teman yg selalu memberi teguran dan nasihat , bukan ' menggongkong' its very typical kan ... 

so dalam bab sharnaaz nie , dia kena sedar shila masih dibawah lindungan dan jagaan ibu bapa dia .. rasanya shila pun tahu menjaga diri dia .. soo sharnaaz jgnlah terlalu over .. akak yakin ramai peminat setia shila x suke akan statement sharnaaz ini walau ada sesetengahnyee menyatakan its ok ... hurmm macam2 artis nie .. tapi akak memang suke kalau ada kisah menarik mengenai mereka berdua , mgkin kerana mereka berdua nie secocok atau ada chemistry .. ye dok ??


PETALING JAYA: Pelakon Sharnaaz Ahmad secara terbuka mengakui dakwaan kononnya dia mengongkong pergerakan teman wanitanya iaitu penyanyi Shila Amzah.

Sharnaaz, 27, berkata, dia berbuat demikian kerana melihat kepada hubungan itu sebagai sesuatu yang serius selain meletakkan wanita tersebut sebagai bakal isterinya. "Memang saya mengongkong dia kerana dia adalah bakal isteri saya dan kami amat serius dengan hubungan yang dijalinkan.

"Jika dia hanya teman wanita biasa saya, mungkin saya tidak perlu peduli dengan apa yang dia lakukan tetapi dia adalah bakal isteri saya," jelasnya tegas.



Sharnaaz ditemui ketika tayangan perdana filem Juvana di e-Curve, Damansara di sini pada Rabu. Dalam filem arahan Faisal Ishak itu, Sharnaaz memegang watak sebagai Lan Todak di samping pelakon lain seperti Johan As'ari, Zahiril Adzim, Syazwan Zulkifly dan Syafie Naswip.

Ia bakal ditayangkan bermula 24 Januari depan. Dalam pada itu, Sharnaaz berazam untuk tidak lagi mahu bercakap mengenai cinta sebaliknya ingin menumpukan terhadap soal perkahwinan dengan kekasihnya itu.

petikan : hmetro


takutlahhh ... belum kawin dah kongkong sana kongkong sini .. rasa x ada privacy .. sok dah kawin macam mana pula ?? yeee memang kita nak cari isteri yg terbaik .. TETAPI kita kena kaji diri kita juga ..
adakah kita baik untuk layak menjadi suami seseorang ?? dan perlu diingat selalu .. set in your mind that LELAKI BAIK UTK WANITA YANG BAIK & WANITA YG BAIK ADALAH UTK LELAKI YG BAIK ... soo nak bakal isteri @ suami yg baik .. diri sendiri haruslah baik .. ye dok ???

TETAPI sekiranya kita telah pun mempunyai suami @ isteri yg diluar dari jangkaan kita , anggaplah semua ini dugaan allah kepada kita .. allah menguji kita dalam pelbagai cara .. adakalanya kita tidak akan menyangka dan mungkin kita akan terkejut dan x percaya kenapa semua ini terjadi ... dan bertolak balik dengan tujuan utama kenapa allah menduga kita ... ia datang dan menimpa tanpa kita pernah jangka .. semoga kita kuat hadapi semua ini ... aminnnn 

( utk ku juaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :( ........ )

37 comments:

  1. dedua org ni bodoh..senang je ckp..

    ReplyDelete
  2. haih.. tgk je la camne hbgn depa nnti..hope ke jinjang pelamin..huhu..betol tu.. awal2 dah kongkong.. ish serammm :p

    ReplyDelete
  3. tak berapa nak ikut sangat perkembangan dorang nih...

    ReplyDelete
  4. mlam AJL tu masa shila kena temubual oleh pengacara apa dia nk kata kat sharnaz..shila ckp I Love U..kuikui...nampak sgt ayat terpaksa amek hati sharnaaz yg tak dpt teman dia malam tu. kang majuk lagi tak tentu pasal pastu hangin. Kalo majuk jer tapi...tp siap pakej ngan hangin satu badan, mm..

    Tp..biasalah...citer org bercinta belum kawen ni mmg mcm2, huhu..

    ReplyDelete
  5. over jgk diorg ni bencinta..ekeke

    ReplyDelete
  6. entah pape je dorg ni kan

    ReplyDelete
  7. mcm2.....xpela..aslkn dorg ni bahagia.& aslkn shila pun rse ok..jgn smpi shila pun busan je nk lynknsudah..kita doa yg tbaik :)

    ReplyDelete
  8. masa melodi shila cakap dah xnak cakap pasal personal dia..sekali malam ajl, siap cakap i love u ..dah x sama apa yg dia cakap xnak heboh2kan kat media..kih kih...macam2 la depa n

    ReplyDelete
  9. shiela bukannya jenis liar... xda benda yang sharnaz nak kongkong... Hani pernah 3 kali terserempak dengan shiela... everytime jumpa shiela mesti mak dia ada temankan.. walaupun time tu shiela pergi celebrate besday dafi dekat redbox... mak dia mesti akan follow...huhu

    ReplyDelete
  10. dah lama timggalkan kalau dpt lelaki mcm nii..ngeriii jerr...

    ReplyDelete
  11. moga sampai ke jinjang pelamin la kak ek...

    ReplyDelete
  12. belum apa2 lg dh kongkong bgai...mcm2 hal la

    ReplyDelete
  13. Jgn kongkong sampai tak boleh kuar rumah sudah la....

    ReplyDelete
  14. betul tu kak.. kalau guna word nasihat lagi ok.. kita pk positif je la yg maksud dia sama dgn nasihat.. hehehe

    ReplyDelete
  15. gf comel & kaya, bek jaga elok2, iya dok??

    psssssttt: Kalu akak le, hi hi bye bye, blum apa2 dah dikongkong :(, kita kaum hawa tau le mana yg boleh, mana yg tidak..

    ReplyDelete
  16. ameen... hurm moga mereka bahagia lah lepas memacam isu pasal dorang ni kan...

    ReplyDelete
  17. agaknya shila ni suka laki ala2 bad-boy kot. yang nampak jahat tapi dalam hati ada taman, yang boleh protect dia etc. hmm lepas kawin harap berubah la perangai shahnaz ni.

    ReplyDelete
  18. si shila ni baru nak ada nama..baru nak terkenal ala2 diva.kalau dia kongkong memang habis la..lain la kalau dia berkahwin nantishila jadi suri rumah..ni artis...ke sana ke sini..nak kongkong cemana tu??kalau silap kongkong perang besar la...

    ReplyDelete
  19. Ooo sharnaaz ke nama retis ni hihi

    ReplyDelete
  20. harapnyer bukanlah maksudnya mengongkong kot.. harap hubungan mereka baik belaka...

    ReplyDelete
  21. selagi seseorg itu blm sah menjadi isteri kpd seorg lelaki... seorg lelaki xde hak pun nak kongkong hidup org lain biarlah mak ayah dia yg jaga sbb msh di bawah tanggungan mereka kan... sya mmg cukup x berkenan kalau lelaki mengongkong sblm ada ikatan sah ni.. ;)

    betul tu kak.. dugaan dan ujian Allah tu dtg dlm pelbagai cara kdg2 dlm keadaan yg paling kita tak sangka. walau apa pun kita kena redha dan positif krn setiap ujian dan dugaan ada hikmah disebaliknya... kuatkan semangat dan tabahkan hati ye kak

    ReplyDelete
  22. Artis MAlaysia ni, kalau boleh toksah la bising2 sangat pasal hubungan tu...bukan apa, risau nanti kalau dah kawin, masuk statistik cerai berai, mmg jadi bahan umpatan orang aja..So, jala terbaik, ambil langkah sederhana...Ramai yg ambil langkah sederhana macam Amy Mastura..Wardina...

    ReplyDelete
  23. sebelum kawen dh kongkong segala..dh kawen lagi seksa..falsya penah kene gini..mmg smp sudah dikongkong..tp alhamdulillah suami falsya xmcm tuh..sgt bahagia kawen ngan org yg xmengongkong kite..

    ReplyDelete
  24. u've read my mind la akak... saya pown rasa yang sharnaaz ni agak over cket... dari gaya dia masa attend function/event sampailah ke werds2 yang dia keluarkan di Twitter... hu hu hu...

    ReplyDelete
  25. MCM LELAKI SAIKO JER..EIII,TAKUT..

    ReplyDelete
  26. Kalau KA kongkong2 ni dah lari dulu ler gamaknyer hehehe

    ReplyDelete
  27. baru jea cakap kat melodi tak nak cakap pasal personal ni. ni kuar lagi kisah tentang diorg.
    ayoyo..

    ReplyDelete
  28. entahnya belum ada apa2 pun, kalau dah kahwin tu lainlah. ..huhu.

    ReplyDelete
  29. bagus kalo dia ambik berat pasal shila tp jangan la over sgt kan..

    ReplyDelete
  30. Eeeeeiiii. ...kalau kawin nnti. ..entah mcm mana lak ye...

    ReplyDelete
  31. mungkin dia salah perkataan kot. bukan kongkong, sebaliknya sangat mengambil berat. :)

    ReplyDelete
  32. moga cepat bertemu jodoh, dah kecoh satu dunia hubungan diorg ni

    ReplyDelete
  33. Ops. Takut nak bagi komen apa-apa. Saya hanya mampu mendoakan agar jodoh mereka panjang sampai ke jinjang pelamin. amin. ;)

    ReplyDelete
  34. nadia suka dorang dua orang ni sebab sorang cantik sorang hensem. tapi kalau bab bercinta, dorang macam over sikittt la. kaw ingat kaw berdua je bercinta? :P

    ReplyDelete
  35. salam kak..
    huhuh..dah nama retis tu mcm ni lah..
    ermm..dah besar pjng leh fikir nk wat statement tu cane...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...