Wednesday, January 2, 2013

SYUKUR KERANA ALLAH BERIKAN SINAR

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

tanpa jemu dengan linangan air mata ku bersyukur kerana didalam kesedihan dan kekalutan ini , allah berikan petunjuk , allah berikan sinar , allah berikan ruang untuk aku merasai nikmat kelegaan dan terlerainya sedikit kesusahan dihati .. walau hiba dan pilu masih terkesan dihati ... namun ia berlalu sedikit demi sedikit ...


bak kata kak Ujie ... disaat ini pergantungan kepada Allah yang amat2 diperlukan ... ku panjatkan doa agar allah berikan petunjuk ... dengan tenang ku ajak berbincang ... menyulam apa yang terpendam ... dan akhirnya allah berikan aku jalan untuk satu keputusan .. dan semestinya ku mengharapkan agar ia membawa sebuah kebaikan ....


walau benar .. jauh disudut hati ini menanggung beban tidak terkata dik mata yang melihat ... namun doa terus ku panjatkan kepadanya .. syukur kerana aku masih diberi peluang untuk merasai nikmat ungkapan subhanallahhhh .. syukur kerana dirimu memberikan aku sedikit ruang utk melempiaskan legaa di dalam dada ... 


semoga allah sentiasa memberikan ruang buat ku merenung jauh akan kebesaran ini , aku bersyukur kerana aku masih mampu mengalirkan air mata untuk dugaan mu ini ... aku bersyukur kerana dengan segala apa yg terjadi aku masih mampu menadah doa dan merayu7 dengan mu .... insyaalllahhhh dengan segala doa dan harapan kawan2 ... oh sungguh akak terharu dan x terkata lagi ( menyebut beberapa nama ) , buat kak umialya ,  adik falsya  , ibu intan , jajabeta , adik chequ , adik afasz , kak zakie , adik rozita  , adik chicna, adik pinky , adik nurulhuda , adik ummi iman , adik el , adik izzah , adik lily mummy qis ,  diana (D) , kak ujie , adik ajumohit , adik ieqa dan akak whitecuppucino  dan semualah yg komen dan mendoakan dari entry terawal akak ... ku doakan jua kalian yg sudi mendengar walau sepintas lalu .. semoga allah merahmati dan memberikan kebahagiaan berpanjangan buat anda semua ... 

aminnn aminnnnn ya rabbal alaminnnnn .....

doa dan harapan kalian membuatkan akak terharu ... terima kasih tidak terhingga ... 

17 comments:

  1. smoga dipermudahkan segala urusan utk kak ieda..

    ReplyDelete
  2. INSYALLAHH... ujian ALLAH, itu petanda ALLAH sayang.. ALLAH dekat dengan kita.. jadi jangan menjauh.. INSYALLAH..


    akak duaa kan Ieda sabar dan kuat.. tabah.. All in ALLAH's hands.. Sabar ye dikkk..

    ReplyDelete
  3. mampu berdoa je kak dari jauh. semoga akak tabah & mudah2an semuanya selesai dgn baik. senyummm. ^____^

    ReplyDelete
  4. Stiap ujian yg Allah turun kn adalah mngikut kmmpuan hmba NYA...insyaalah ada hkmah kn kak...smoga tabah ye kak..kak boleh!

    (Hmbusan smngt dn kata2 utk dri sdiri jgk...dugaan yg dtg mmg xtrpikul lau di pk2 kn...hnya hti yg keras je yg mmpu bertabah.mcm fieza jgk kak...huhuhuu

    ReplyDelete
  5. syukur alhamdulillah..semoga penyelesaian terbaik dapat dicapai..semoga Allah permudahkan segala perjalanan ini..

    ReplyDelete
  6. kak, kita mungkin diuji dengan rasa sedih....sekaligus kita akan mengadu kepada Dia. dan sesungguhnya Dia sangat suka hambaNYa merintih merayu kepada Dia sentiasa. Tengok lah betapa Pengasihnya Tuhan kita :) wallahua'lam

    ReplyDelete
  7. alhadulillah moga sinar kebahgiaan sntiasa terus bersama ieda & keluarga..

    setiap masalah ada jln pnyelesaiannya

    ReplyDelete
  8. sememangnya doa org yang teraniaya memang mudah dimakbulkan Allah, semoga sinar ini akan membahagiakan akak and family, banyak dugaan di alam rumahtangga

    ReplyDelete
  9. salam kak ieda :)
    nadia doakan akak terussss kuat untuk melalui hari2 mendatang kak. percayalah, Dia takkan uji kita kalau dia tau kt xmmpu pikul beban tu. Dia tau akak kuat! akak banyak banyak berdoa moga semua dipermudahkanNya ye.

    #kak, stensil nadia pos tu dah dpt belum eh?

    ReplyDelete
  10. Falsya tau kakak falsya nie kuat..teruskan berdoa kak..jgn penah jemu...ALLAH s.w.t sentiasa ade dekat dgn kite..falsya doakan kak ieda terus n terus kuat lagi..

    ReplyDelete
  11. Insyaa Allah akan ada jalan terbaik nanti ... semoga semuanye mudah2 je utk k.eida

    ReplyDelete
  12. apa jua masalah akak saya doakan semoga akak terus tabah dan kuat ye..

    ReplyDelete
  13. moga segala urusan akak dipermudahan...

    ReplyDelete
  14. salam kak ida..
    cma baru nk menyinggah hari ni..
    ape2pun yg berlaku..sabar & tabah ye..

    ReplyDelete
  15. insyallah kak :) moga Allah memberikan hidayah

    ReplyDelete
  16. moga akak sabar dan tabah ye..

    ReplyDelete
  17. semoga segalanya dipermudahkan untuk akak yer

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...