Monday, January 14, 2013

SELUAR DALAM CEGAH BAU KENTUT

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

orang jepun , china dan dari negara2 seangkatan dengan mereka nie memang pelik2 kann .. haaa nie satu lagi kerja pelik yang dihasilkan oleh negara maju mereka ... menghasilkan seluar dalam yang boleh mencegah bau kentut ! ahahhahaha .. adehhhhhhhhhh macam2 lahh kan ...

Orang Jepun yang mempunyai fikiran pelik baru-baru ni telah menghasilkan seluar dalam cegah bau kentut. Bagaimanakah itu? 


Satu syarikat tekstil tempatan telah membangunkan rangkaian seluar dalam yang dikatakan mampu mencegah bau-bauan yang tidak diingini.

“Kami telah mengambil masa beberapa tahun bagi membangunkan seluar dalam deodoran pertama yang cukup selesa dipakai dalam kehidupan seharian malah mampu menghapuskan bau hapak dengan berkesan,” ujar Nami Yoshida salah seorang jurucakap syarikat Seiren yang mengeluarkan produk Seluar Dalam mencegah kentut.

Kebanyakan orang seperti ahli perniagaan membelinya dan sesuai digunakan untuk berjumpa ramai orang dalam waktu sehari ,” tambah Encik Yoshida lagi.

“Pada permulaan produk ini, kami hanya terfikir bagi menjual seluar dalam ini kepada mereka yang memerlukan penjagaan di rumah orang tua dan juga hospital. Tetapi kami amat terkejut kerana ramai orang kebanyakan seperti ahli perniagaan akan membeli seluar dalam ini dan digunakan untuk berjumpa orang ramai setiap hari,”jelas jurucakap syarikat.

Seluar dalam cegah bau tersebut dikeluarkan dengan partikel seramik penyerap bau dala, fabrik mereka. Syarikat Seirin membangunkan teknologi terbabit selepas dihubungi oleh seorang doktor yang mahukan sesuatu untuk menutup bau najis yang dikeluarkan oleh mereka yang menghidap sindrom usus.  Syarikat tersebut telah berkembang kepada 22 produk, termasuk stokin yang mencegah kaki daripada berbau busuk dan baju-t yang menghilangkan bau ketiak.

*********************************************************

akak pernah dpt soalan dari zahrien berkenaan kentut nie !

" ibu ... kenapa kentut kita bau busuk ?? "

haa amik ... nak jawab macam mana nie ?? ekekek .. senang je akak jawab ...

" kentut busuk sbb kita makan banyak sgt ! .. kalau makan x banyak x lah kentut berbau busuk .. soo adik x leh makan banyak .. nanti kentut busuk " ahahhahah aci dok jawab akak jawab macam tuu ...

dia dgr dia geleng kepala .. skrg nie kalau akak2 dia makan banyak specially kakak nina , dia akan cakap .. " akak x leh makan banyak , nanti kentut busuk " ekkekke .... 

27 comments:

  1. depa tu kan terlebey kreatip ha3

    ReplyDelete
  2. nak cari yg nyak bau & bunyi, ada tak??

    ohya: kt bwh n3 nuff bg hotlink jer..

    ReplyDelete
  3. mcm² la diorg tu..hahah

    ReplyDelete
  4. Salam kak ieda..Mula2 nak cakap wahhhh wajah baru blog ini..kaler tu..hehhe

    kelaka la depa ni, tapi mungkin satu haru berguna juga...keh keh..

    ReplyDelete
  5. kelakar la..mcm2..klik2 hotlink..

    ReplyDelete
  6. kak....wakakakkakkaka...lawak pepagi ni....

    ReplyDelete
  7. hahahahahahahaa..gini pun ade ker?...hahahha

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. hiksss.. macam2 la dorang ni kan . tp oke la, sangat berguna utk yg tak dapat tahan time kat tgh ramai org.hihihi

    ReplyDelete
  10. sebab org jepun ni rajin bebenau. apa aje pun boleh jadi kajian utk diorang.
    Tapi kalau lah underwear tu menjadi kenyataan dan dijual...percayalah! mesti ramai yg membeli. hak hak hak

    ReplyDelete
  11. hahaha.. macam2 la dunia moden skang ni.. hehe

    ReplyDelete
  12. hehe..macam2 jer..kreatip sungguh..

    ReplyDelete
  13. heheheh....budak2....lain yg difahaminyer....

    ReplyDelete
  14. bagus jugak seluar dlm cenggitu...tambah2 utk anak2 yg baru nak sekolah ni..tak pon anak2 yg berlatih tak pakai pampers di malaam hari...hahahhahaa haru pagi2 bangun bau hancing...owhh ni kentut bagus gak utk org yg selalu ada gastrik..kakakkakaa

    ReplyDelete
  15. kretp sgt..yg tu pon amek hal jugak kan jepon ni..
    okes jugak jawapan tu..hehe..;)

    ReplyDelete
  16. mcm2 la dorg nih...hihi....

    ReplyDelete
  17. baca tajuk pun dah tergelak ni.

    ReplyDelete
  18. Macam² lah dorang nih. Cat umah baru yer kak. Cantik header.

    ReplyDelete
  19. aduhai mcm2lah idea kreatif diarong ni

    ReplyDelete
  20. anak2 akak kaki mkn ..anak2 sy plak jenis mkn ala kadar je ... masing2 ade je mende nk disusahkan hati ni ...

    janji diorg sihat kan ...

    ReplyDelete
  21. dengar ceritanya...macam yang terbaca hari tu, ramai yang beratur berebut2 nak beli...macam goreng pisang panas lakunya... gadis2 Jepun dan Korea yang paling banyak beli.... ^_^

    ReplyDelete
  22. mcm2....kalo seluar dalam tuh halang dr bau kentut keluar...ce balik rumah bukak seluar dalam tuh dan bau...perghhhh kompom "wangi" hahaha

    ReplyDelete
  23. Haha.. Macam2 org zaman sekarang ni.. Pelik pula ahli perniagaan byk beli , buat alat pencegah bau mulut lagi ok.. Hehe ok jwapan kak bg tu, takut zahrin p kata kat org tua2 yg mkn byk nnt sentap pula org tua2.. Hihi

    BY: djdanchef
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
  24. salam kak..
    huhuh..umu mengetahui.negara cina mmg pelik.
    segalanya2 pelik.undang2 jln raya pun pelik..
    koh3..

    geli hati baca caption zahrien tu.. hihih :p

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...