Tuesday, January 1, 2013

RUTIN BIASA BILA SEKOLAH BERMULA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

petang2 nie macam biasa .. akak sebuk duk menyampul buku2 teks anak2 .. macam biasa .. rutin biasa bila sekolah dah nak mula .. aduhhhh anak2 pun dah x sabar nak mula sekolah esok .. macam mana lah agaknyee ... 

esok juga adalah hari pendaftaran anak2 ke sekolah dan hari pertama zahrien di tadika baru TADIKA ISLAM NURUL IMAN ... alhamdulillah kali nie hubby dan akak decide utk sekolahkan zahrien di tadika islam .. sbb tahun depan dia dah nak masuk Pra Sekolah Jenis Kebangsaan Cina , Pekan ..



buku teks zaman skrg dah x sama macam dulu .. rasanya dulu budak2 lebih cermat pakai .. dan pembalut nie .. dah macam2 jenis skrg nie .. tapi akak nie rasanya dah 3 tahun guna pembalut yg sama begini .. rasanya lebih mudah dan kemas dengan pembalut macam nie ... kualiti dia juga bagus ... 

tapi akak x beli satu .. standby beli 2 terus .. senang ... yg diatas tuu hanya buku amanina , sabriena masih belum dpt buku .. soo dah beli siap2 pembalut dia ... hurmm nak balut buku teks anak2 nie punn memerlukan mood ! ahahhaha akak je kuut .. biasalah ... ;))

29 comments:

abah khalisha said...

Kerja membalut buku bermula

umialya said...

thn ni akak serahkn 100% keja2 membaut buku pd dorg, mood merundum

Ena's Palace said...

begini la kite kak bila anak2 nak masuk skola...sibuk kena sediakan itu ini...

ank sy yg 2nd pun baru start skola esok..masuk tadika...arini da sibuk siap2kan beg2 dan baju dia..hehehhe

CeqGu said...

masa duk belajar dulu, bab balut buku la paling malas huhu

CeqGu said...

masa duk belajar dulu, bab balut buku la paling malas huhu

Farah Waheda Wahid said...

teringat pulak Farah pada zaman2 sekolah dulu... balut buku sendiri... heee... untung anak2 sekarang...parents balutkan..

tapi Farah dulu balut suka guna plastik yang matt tu... sebab tahan lama...

Hnahdy said...

nasib ada pembalut siap dah.hehehe. iron baju jgn lupa :p

Yana Libra said...

selamat membalut buku..hehe~ :)

A D I A said...

saya masa sekolah dulu, along saya la tukang balut buku. beli kertas balut yang panjang2 tu kan pastu potong dan lipat sendri. skrg canggih sikit.

Eiqa Almond said...

Teringat masa sekolah rendah dulu..
Selalu mintak ibu balutkan buku..
heheehe

Si Matatajam said...

Bagus akak daftarkan kat tadika islamiah ni... Nnt dia dah diterapkan lebih awal ngan ilmu agama..

mamalieyna said...

Esok mula sibuklah ye, anak2 dh sekolah, eina thun 2014 nnti baru merasa...

Salm tahun baru 2013 kak..

LYAfrina said...

asya hari ni 1st day..mujur ok je dia..

selamat memulakan sesipersekolahan buat ank2 akak.. moa mrk dilapangkan dada &minda utk mnerima ilmu

whitecappuccino said...

hehe..dah lama akak tinggalkan kerja balut buku ni..tahun ni tinggal adik sorng je sekolah lagi..tg 4...yg lain dah habiss sekolah menengah.

ejulz said...

dulu2 pakai surat khabar pun boleh kot.. hehehe

Aju Mohit said...

saya masih pakai kaedah balut macam dulu2, suka pulak lipat2 manual then letak salotape tu, hmm rutin bangun pagi buat bekal pun bermula ;)

diana said...

teringat masa kecik2 dulu klau dapat buku teks mesti yang rabit2 ke..heheh..

mamawaiz said...

anak nak sekolah...makpak yg bizi kan kak.x sbr nak tunggu anak2 sy besar..nak rasa gak cam pengalaman akak

QasehnyaRania said...

as-salam..hihi perkara biasakan ..
rindu pula

selamat tahun baru kak ;)

Ibu Lala said...

betu. nak balut buku pun kena da mood. tp sy beli pembalut yang gulung tu. jimat dan murah..kalau yg tu dapat sikit je. nak balut buku kerja lagi, buku teks lagi. klw beli sikit musti x cukup...

Mira Adzlia said...

dlu2 ayh sy yg suke mbalut2 buku nih..hihi..pastu trun ke sy...buku adik spupu pun mau tlg blut..tp skang zmn da cnggih, xyah ssh da,...pmbalut da siap..hihi

eima said...

lg 2 tahun aku akan rasai pengorbanan ko kak .....hehe

skrg ni rileks ....

umialya said...

Zahrien baru 5 tahun ye.. alahai.. 2 kali ganda ngan dak alya

munna said...

teruja bila anak2 nak sekolah ni.... anak munna kelas tadika mula minggu depan

N.Aima K said...

aktiviti bukak sekolah :)

Mrs Lurve said...

balut buku..malasnya hehehehehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak.. hihi.. seronok tgk & baca pengalaman 1st time anak bersekolah..

mesti eksited kan? :)

sHaRiNa eLyaNa said...

dlu sha suka balut2 buku adik2 n paling top tulis nama kat smua buku skolah hehe..rindu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mula la kerja2 membalut buku ni kan hihi

Labels

Suke (845) Makan - makan (410) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (282) family (272) anak-anakku (236) Dunia (218) artis (203) Wanita (195) Tentang Aku (177) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (64) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) Pelik (22) blog (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) kehidupan (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...