Tuesday, January 1, 2013

QUAEHTIAW GORENG 2013

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ahahhaha nama menu bfast akak x leh blah kan ekkee , permulaan hari yg sgt2 indah dan damai ! .. yelah mood tahun baru nie ! ... 

haaaaaaaa seawal pagi selepas solat subuh , akak dah prepare semua bahan .. macam biasa .. quehtiaw goreng akak nie memang simple2 ... yg penting ada pecah telur bersama fish ball & kit .. cukup ! .... daun kuchai kena banyak bersama taugeh ... yess .. baru lengkap ! ...........




zahrien , sabriena & amanina semua makan .. hubby , mak , ayah dan nenda punn jenis x cerewet ... alhamdulillahh , menu bfast simple2 macam nie memang kegemaran kami ... kalau banyak bahan , selalu bahan sahaja menjadi keutamaan anak2 soo bila simple macam nie .. mereka makan semua .. x pandai lak nak memilih ..

soo ok2 .. ape plan uolss pagi nie .. akak selepas sahaja bfast tadi dah tulis barang2 dapur nak beli .. yes .. shooping time .. shoping brg2 dapur di pasaraya di pekan nie sahaja .. lebih murah dan semua ada ...
petang nie , insyaallah plan nak bawa anak2 ke dataran pekan .. dah berjanji dgn anak2 kan .. bolehlah test drive action D car zahrien tuu ;)) hurmmmmmmmm x sabar lak rasanya !!!!!


28 comments:

  1. wah...nampak menyelerakan la kak...kalau masak kueh tiaw goreng memang kena ada taugeh dan kucai lebih...baru best...

    ReplyDelete
  2. peberet anak dara sy jua nie...

    ReplyDelete
  3. sedap dan fav saya ni kak..Saya pun nak shoping barang dapur gak tapi tak banyak lah sebab budak nak sekolah kan so kena carik something untuk dibawa bekal dsb..

    ReplyDelete
  4. gambar yang sangat menarik !!
    watermark yang simple dan kemas :)

    Selamat Meraikan Tahun Baharu,
    Moga tahun ini memberikan jutaan keberkatan buat kita semua:)

    ReplyDelete
  5. sedapnya..

    sellamat tahun baru 2013

    ReplyDelete
  6. Amboi kak, kemain sedap lg tgk..terliur ni..

    ReplyDelete
  7. sedapnya, kalo letak udang byk2 pun sodapkan

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Ieda

    plan saya pagi tahun baru ni makan kuetiaw goreng...he he

    moga 2013 lebih menceriakan lagi

    ReplyDelete
  9. saya sedaikan bahannya semalam. pagi ni kria campak terus dalam kuali.

    ReplyDelete
  10. Tempat akak x naik air ke..
    musim hujan ni..masak apa pon sedap kak.

    ReplyDelete
  11. hepi new year ieda...
    hurmm menu simple tp mesti best kan..

    ReplyDelete
  12. terbaik lah kak terliur el tgk ni huhu

    ReplyDelete
  13. uikss,sedapnyerrr!terliorrr kak...hehehe

    ReplyDelete
  14. Sedapnye kak..nampak menyelerakan..^^

    ReplyDelete
  15. terus lapar tgk kuew tiow goreng akak tu...

    ReplyDelete
  16. akak..
    nisah lapar tgk kuey teow akak ni !!

    ReplyDelete
  17. feveret yus ni ieda. Minta sikit boleh..hehe.

    Semalam sarapan pagi, dan makan malam, dua2 yus makan kuey teow goreng. Sedap kan....:)

    ReplyDelete
  18. Salam tahun baru Kak... selamat berkenalan.

    Sedapnya kuehteow goreng tu... tapi sebelum makan kena pilih tauge letak tepi dulu..... ahak

    ReplyDelete
  19. uihhh sedapnya. terliur la kak

    ReplyDelete
  20. kebetulan dinner saya malam ni adalah kewtiau goreng jugak. mak goreng. rupa parasnya nak sama dah macam kewtiau akak goreng tu.

    ReplyDelete
  21. kebetulan dinner saya malam ni adalah kewtiau goreng jugak. mak goreng. rupa parasnya nak sama dah macam kewtiau akak goreng tu.

    ReplyDelete
  22. laparnye tengok.. nyam nyam

    ReplyDelete
  23. Menu simple Tp sedap la akak..

    ReplyDelete
  24. koe teow goreng mmg sedap tambah2 kalau ada kerang, udang dengan cili jeruk..
    heaven nya ;)

    ReplyDelete
  25. dtg sini bwk piring nak koay teow sikit..terliur sudah

    ReplyDelete
  26. salam kak..
    alahai...nyum3...
    nk jugak.. :P

    ReplyDelete
  27. kuruk2 da bunyi perut sha heheh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...