Sunday, January 20, 2013

PUDING ROTI KUKUS

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

petang semalam dah x der idea nak buat ape petang2 .. last2 masa BW ke rumah adik AYU Citarasa Ridhuan ternampak entry berkenaan puding roti kukus dia .. wahhh ! idea ... soo akak terus bergegas ke dapur , tgk apa yg ada , sedikit x sama dengan resepi ayu .. tapi akak bedal aje , harapan menjadilah kan sbb sebelum2 nie akak bakar aje .. kali nie try kukus ! ..janji x lari banyak kan .. .. alhamdulillahh sgt2 menarik ! dan pastinya SODAP ! ngehx3

 waktu nie siap semua bahan di blend ! ... kali nie akak blend sikit roti dan kismis .. blend punn x hancur sangat ! .... roti punn akak guna roti wholemeal 



ok ini rupa dia bila dah siap , ada ala2 kek kukus pisang kan ! ... masa nie panas2 lagi .. akak biarkan sejuk sikit dulu ! 


taraaaaaaaaa alhamdulillah menjadi uuuuuuuuuuu ! suke sgt2 ... siap utk dihidangkan dan siap utk di ngap ! ... sampai pagi tadi baru habis ekeke .. akak buat loyang besar sikit .. soo makan kena makan sikit2 .. terpaksa catu utk x habis terus .. kalau tidak x merasalah hubby kan ! ... ;)

nak resepi ke ?? alaaaaaaa biasa2 sahaja ..
beza nya akak cuma blend semua bahan2 bersama sedikit roti dan kismis !!! ... , lepas tuu tuangkan didalam loyang .. dlm loyang tuu akak carik2 kan juga sebahagian baki roti .. dah ! siap ... paham tak ?? ekekek mudah sahaja ... adunan sama macam dlm resepi2 yg ada dlm google tuu .. cuma akak pelbagaikan sahaja ikut rentak akak ekeke ;)

31 comments:

  1. Wow....hebat.....nenguk jerk dah taw sodap....ahakz....tapi mmg mcm kek pisang laaa....kan...

    ReplyDelete
  2. hehe sedap tak sedap tak ?

    nisah nak resepi.. tp nisah xnak letak woti whole meal. yg tu mmg x sedap !!

    ReplyDelete
  3. saya pun buat puding...esok je la tayang...hehehe

    ReplyDelete
  4. len kali pos le ke sini sepotong

    ReplyDelete
  5. Sdapnye...xpernah buat puding ni...tp pernh blajar dr kwn...agak mudah jugak kn kak buat dia...

    ReplyDelete
  6. Tak pernah cuba lagi puding roti kukus ni..boleh try ni kak..

    ReplyDelete
  7. puding ni makan panas2 ke makan sejuk sedap sis? tapi kalau tengok makan panas la syok kot. agi time2 hujan dgn cuaca sejuk ni kan? satu lagi blog yg telah mencabar keimanan nafsu makan. arrgghhh!

    ReplyDelete
  8. emmm sedapnya kak ieda, menjadik maksudnya mmg dah tahap chef dah even 1st time buat hihi, sedap makan ngan kastard ye kak nyum2

    ReplyDelete
  9. bestnya minum ptg homemade.
    lg2 cuaca mendung ni dpt makan panas2 mmg terbaiklah kak ;)

    ReplyDelete
  10. assalam iEda..sekali buat dah menjadi..memang seronok kan..sedap pulak tu

    ReplyDelete
  11. tabik r...ieda mmng rajin! sodap ni!

    ReplyDelete
  12. Bravooo.
    Rasa tharu bila sahabat alam maya melakukan sama mcm kita.

    Thanks laling. Lps ni ada resepi mudah kita syer2. Ya...
    Hehehe

    (kejadiannya mmg air liur haruss menitik)

    ReplyDelete
  13. Waaaaa nmpk sedap tu kak..boleh try :-)

    ReplyDelete
  14. tengok gambar dah tau sedap kak...yummeh..

    ReplyDelete
  15. Ros tak pernah buat lagi. Teringin juga nak buat.

    ReplyDelete
  16. wah.. betul2 macam kek pisang

    bahan2 ikut sukatan Ayu ke

    ReplyDelete
  17. alahaiii puding roti, memang feveret akak

    ReplyDelete
  18. wow, sedapnya tengok.. hihihih

    ReplyDelete
  19. Masak sendiri baru puas hati kan.. sampai ke petang boley makan....

    ReplyDelete
  20. nmpk sedap.. sy buat bakar je..

    ReplyDelete
  21. kalu tgk je msti ingat kek pisang... bile lh dpt mencuba

    ReplyDelete
  22. as-salam:D
    syokkan kak bila mencuba sesuatu dan menjadi.

    alangkah nikmatnya bila dapat rasa hasil air tanagn sendiri

    ReplyDelete
  23. Sedapnya. Tak pernah buat tapi teringin nak buat.

    ReplyDelete
  24. sedapnye..tak pernah merasa dan nak try buat juga satu hari nanti : )

    ReplyDelete
  25. sedapnye kak

    p/s* kak,asiahost memg akan reply email lmbt sbb diorg terima byk request...sy dulu pun nk dkt 2mggu...slalunya diorg bg tmpoh antara seminggu or dua minggu utk bg email seterusnya..kalo dpt cpt lg bagus

    ReplyDelete
  26. salam kak..
    huhuh...puding roti buat cma lapoooo....

    ReplyDelete
  27. kak pos mai sikit...teliur nengok ni haha

    ReplyDelete
  28. rajinnyer kak ieda..dan sangat2 pandai masak la kak ieda nih

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...