Thursday, January 31, 2013

PRU SEMAKIN DEKAT !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

 salam semua

waa bahang nak pilihanraya dah semakin dekat kan .. uolss ada rasakan tak ??? haaa akak dah rasa nie ekeke .. konon2 lah kan .. sbb desas desus ada menyatakan parlimen akan dibubarkan dalam bulan 2 nie .. cuma x tahu bila tarikhnya sahaja .. huhuh .. 

SPR Lancar Portal Khas PRU-13 Online Sebagai Pusat Rujukan Orang Ramai 

Kakitangan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Adeline Alvira Nokiat menunjukkan laman web khas www.pru13.gov.my yang dilancarkan di Putrajaya pada Rabu. Laman web itu akan memuatkan segala informasi serta proses berhubung perjalanan pilihan raya umum ke-13. Foto MOHD SAHAR MISNI/THE STAR

PUTRAJAYA: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) pada Rabu melancarkan portal PRU Ke-13 Online (www.spr13.gov.my) bagi memberi maklumat secara tepat dan jelas kepada pengguna berkaitan pilihan raya yang bakal berlangsung.

Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata ia bagi mengelakkan kesilapan maklumat dan memberi penjelasan kepada sebarang keraguan yang dijangka berlaku sepanjang pilihan raya yang akan berlangsung tidak lama lagi.

"Portal ini merupakan kali pertama kita lancarkan khas untuk pilihan raya kali ini dan dengan portal ini pemilih boleh mendapatkan maklumat terkini tentang apa yang berlaku dalam pilihan raya yang berlangsung.

"Kita juga akan sentiasa kemaskini maklumat di setiap kawasan dan beri penjelasan tentang sebarang spekulasi yang timbul dan menjadi keraguan semua pihak," katanya pada majlis pelancaran "Pru Ke-13 Online", di sini, Rabu.

Beliau berkata portal ini akan turut membantu pengundi dari luar negara untuk mendapatkan maklumat terkini berhubung proses pilihan raya yang akan berlangsung nanti.
"Kita dapat maklum balas pengundi luar negara yang ingin mengetahui perkembangan dari semasa ke semasa tentang PRU-13.

"Selain itu juga ia akan memudahkan pihak media untuk mendapatkan rujukan dan maklumat," katanya lagi.

amacam ... dah rasa bahang dia tak ??? akak memang rasa macam x sabar dah nie .. hurmmm agak2 ramai ke yg akan cuba nak access laman web nie .. huhuhu kalau akak x sempat dan x der masa lah koot .. tunggu ajelah perkembangan PRU nanti huhu 

20 comments:

  1. jum pakat mengundi mereka yang selayaknya :)

    ReplyDelete
  2. naper ni, tiba2 jadi malas lak nak kuar umah ntuk mengundi??

    ReplyDelete
  3. dup dap dup dap..saya baru sekali merasa keluar ngundi..

    ReplyDelete
  4. lepas raya cina kak PRU nie..

    ReplyDelete
  5. xsbr nk rasa pngalamn pertama mngundi ni..hihi

    ReplyDelete
  6. cheqkaq balik tganu utk mengundi :)

    ReplyDelete
  7. nanti meriahla bendera sana sini. ;)

    ReplyDelete
  8. dgr citer 24hb bulan 2 ni akan bubar parlimen...

    ReplyDelete
  9. PRU yang 4 tahun lagi saya ingt nak tukar tempat ngundi la..huhu..

    ReplyDelete
  10. hai akak..lama tak singgah sini..

    ReplyDelete
  11. aduhh my name still error lagik dlm sistem

    ReplyDelete
  12. orang2 Pekan cerah masa depan tuh ...

    ReplyDelete
  13. xcited nak mngundi sbb nak rasa pengalaman mengundi... hahhah.. baru pertama kali nak mngundi ni.. ekkeke

    ReplyDelete
  14. haah, balik mesia aritu tgk kat tv pun dah bleh rasa bahangnya tu

    ReplyDelete
  15. Kerajaan s'langor bubar lepas raya cina nih. Tahun ni kali kedua saya mengundi ☺☺

    ReplyDelete
  16. salam kak ida..
    kat rumah cma pun meriah dgn bndera :)

    ReplyDelete
  17. nanti penuh la bendera kiri kanan jalan hikss

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...