Sunday, January 13, 2013

PENGGUNA FACEBOOK PERLU BAYAR UNTUK HANTAR MESEJ

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hurmmm bagus atau tidak x dpt dipastikan , katanya didalam percubaan .. dan kalau baca kat sini akak kurang paham .. maklumlahh bukan pengguna tegar FB .. pun dah lama x der FB kecuali baru 2-3 hari lepas akk buka FB baru untuk xtvt Herbalife akak .. (add ada di dlm blog herbalife) .... sblm nie akak guna FB utk jumpe kawan2 dan sedara mara .. skrg FB tuu akak dah selamat tutup ! ... x nak dah ... kenapa ?? hurmm malas nak cerita ..pada akak banyak x baik dari baik .. soo baik shut down !


New York: Rangkaian laman sosial Facebook kini menguji satu sistem yang mengenakan bayaran kepada pengguna untuk menghantar mesej kepada mereka yang bukan dalam kelompok rakan pengguna. 

Laman sosial itu semalam mengesahkan percubaan perkhidmatan baru itu sudah bermula, tetapi hanya sebilangan kecil pengguna Facebook mempunyai akses yang dikenakan bayaran itu untuk menghantar mesej secara langsung.

Pada masa ini, setiap pengguna boleh menghantar mesej kepada pengguna lain secara percuma. Bagaimanapun, jika ia tidak dihantar kepada rakan atau kawan kepada rakan itu, mesej berkenaan akan pergi kepada fail lain penerima. Ia dijelaskan Facebook sebagai ‘tempat mesej yang kurang penting’, yang diperkenalkan pada 2010. Bagaimanapun, perkhidmatan baru ini menawarkan akses terus ke dalam kotak penerima, dengan syarat penghantar bersedia membayar yuran dikenakan.

Facebook pada asalnya mengetengahkan idea mengenakan bayaran untuk penghantaran mesej sebelum Krismas, apabila ia mencadangkan perkhidmatan itu dikenakan bayaran AS$1 (RM3) untuk setiap penghantaran mesej. - Daily Mail 


sib baik lahh akak nie bukan peminat tegar FB !
uolss bfast apa pagi2 ahad nie .. kat sini ujan ... akk baru nak prepare mee hun grg lahh .. nak makan simple2 sahaja pagi nie .. sejukkkkkkkkkk ! ;)



14 comments:

  1. dulu pun dah ade ura2 cam ni.. :)

    ReplyDelete
  2. lau kna byr PM kt fb, lepas ni laku balik lah YM gamaknya kan... hihi.. jrang gak guna, sbb SMS lagi cepat..

    sarapan cococrunch je.. sbb 'org bujang' mlaih rasa nak masak.. hihi... hujan plak.. rasa nak membungkus je.. hihi

    ReplyDelete
  3. FB (atau apa jua laman web sosial) jika digunakan dgn cara baik, baiklah jadinya. Begitulah sebaliknya, sms hp pun boleh jadi medan bergaduh kalu salah guna.

    ReplyDelete
  4. mcmanalah org yg meniaga tu kak, macam2 nak caj, kesian mereka yang berniaga online specially thr FB

    ReplyDelete
  5. Hish, nak korek duit pengguna lah tu. Kalau gitu, tak lama lagi, Yahoo Messenger dan emel akan up semula. ;D

    ReplyDelete
  6. emmm...no komen la
    terima je la ape keputusan diorg
    kalau kene charge, ad byk lagi alternative lain kan

    ReplyDelete
  7. Mak ai, mahainyaa.. Gila lah Mark Zuckerberg ni.. huhu

    ReplyDelete
  8. mumme pun sokong the part yg FB lebih banyak buruk dari baiknya...baik dok diam2 je dr connected dgn ramai sgt org...

    ReplyDelete
  9. tak best la kalau nk kena byr plk..

    ReplyDelete
  10. salam kak..
    hehe..ade2 je otak mark zubercke ni kan (eh..betul ke cma eja nama dia tu? ) :p

    ReplyDelete
  11. mahal gak tu..mleh nk guna fb la lau mcm tu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...