Friday, January 4, 2013

PEMANGGANG AJAIB vs KUALI TEFAL

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaaaaa tajuk x ingat kan .. siap macam bettle lak kan .. ekkee .. nie nak cerita last 2 weeks .. time cuti krismas aritu, punya lah lama kisah nie ekek  , akak dan adik akak ada buat lempeng pisang ,dah lama x makan lempeng kan .. kebetulan ada pisang yg kami dapat dari mak saudara sebelah rumah .. ape layie kenalah rajinkan diri  .. ;)

 petang tuu baru akak teringat nak gunakan pemanggang ajaib nie untuk buat lempeng pisang kami ... soo akak pun cubalah mengunakan pemanggang ajaib nie .. wahhh x sangka lahh pemanggang nie memang sgt2 ajaib.... semua leh buat ! ... sampai buat lempeng pun boleh ekke .. ;) x caya .. meh tgk nie


  haaaaaa see .... cantik kan hasil dia ... melempeng dengan pemanggang ajaib 

ok .. lepas tuuu adik akak pun kuarkan lah kuali tefal dia nie .. rupenya dia dah bagi kat ummi akak kuali nie .. patutlahh akak tgk ummi akak duk sebut2 adik akak belikan dia kuali bagus ! .. kuali yg x melekat ! ... hah ! x melekat ... dah rupe pemanggang ajaib lah kan .. pun x melakat .... soo bila adik akak tunjukkan cara melempeng guna kuali tefal nie ... aah lahhhhhhh uuu .. x melakat ! ... perghhhhhhhhh terbaik lahhh


 
 hurmm bagus juga kuali jenama TEFAL nie ... lepas dah masak semua lempeng pisang kami .. akak pun apa lagi terus search dalam google mengenai kuali TEFAL nie .. rupenya dah ramai yg menggunakan kuali jenama nie , duk puji2 kuali nie x melakat .. soo memang bagus lah kan .. ;) 

 ada pelbagai jenis rupenya .. hurmmmmmmmm menariklah ... sib baikk lah adik akak dah belikan untuk ummi akak , kalau tidak akak sendiri x tahu kelebihan kuali jenama nie ... mudah sgt2 skrg dah ada  kuali dan pemanggang yg memudahkan kerja2 di dapur !

dan inilah hasilnya .. diatas tuuuu adalah dari pemanggang ajaib akak .. dan dibawah tuu dari kuali jenama TEFAL ... kebetulan agak garing sbb terkuat kan api .. sebab tuu tersembunyi aje lempeng tuu muahhahah ...

ok2 .. akak ada search kat google mana nak dptkan kuali ajaib TEFAL nie .. haaaaaa yang adik akak belikan nie , dia beli di KL , soo akak x lah bertanyakan pada dia berapa RM dan beli di mana .. dah lupe sebenarnya ... soo nie akak letakkan link yg akak dpt dari google search 

kilik sini ye  JUALAN MEGA TEFAL


33 comments:

  1. amboiiii sedap nyer lempeng!!

    ReplyDelete
  2. yus pun guna kuali tefal, mmg tak melekat tp sudipnya kalau boleh jangan guna yang jenis besi, kena jenis kayu atau yg mcm plastik warna hitam tu, takut nnti lama2 rosak kuali tefal tu. Pemanggang ajaib ni, yus takde lagi, teringin juga nak dapatkan satu, tp dah ada kuali pemanggang tefal, takut cik abang tak nak belikan je...hihi.

    ReplyDelete
  3. lempeng kelapa pun sedap kak...

    ReplyDelete
  4. sedapnyerr lempeng kelapa..
    sy beli tefal yg parkson punyer kecik jek..lps la nk buat kulit crepe..
    tefal jenama kan..comel plak tu pattern die

    ReplyDelete
  5. lau akk beli kuali tefal tu..blikan tuk el sekali eh..hahahaha

    xbeli2 pun lagi pemanggang ajaib tu..

    ReplyDelete
  6. saya punn baru beli tefal ni kak..huhu..tk guna pun lagi..sayang..huhu

    ReplyDelete
  7. saya takde kuali nih. ntah bila dapat beli ntah.

    ReplyDelete
  8. sy br ada sebijik tefal ni...mmg best sgt guna....nak buat sambal tumis pakai tefal je...

    ReplyDelete
  9. sbelum ni akk sy ada beli kuali jenama buffalo..mmg ok jenama ni..sy lak dah ada jenama tuppaware,,serbaguna jg tu yg malas nak guna jenama lain..btw lempeng tu buat kan terasa nam mkn je..hihi**

    ReplyDelete
  10. 2 2 nureen dah ada..
    pemanggang ajaib tu pil adiahkan.. nureen x pernah try bakaq2 lg tp asben dh bakaq ikan 2 kali dlm tue ehhee...
    tefal plak nureen beli 2 saiz, satu lebih kurang akak punya satu lg kecik ja utk grg telur mata.. hehee
    masa beli tue ada offer tau.. dr rm170 tinggai rm18 apa lg sambar la :)

    ReplyDelete
  11. akak ingatkan ieda jual kuali ni.. mana tau dpt 50% diskaun, boleh 'calling2'

    ReplyDelete
  12. entah bila nak p beli panggang ajaib tu. moga2 lepas rajin ke dapo. ha..yg tu mmg ajaib la kekdahnya. hehehe

    ReplyDelete
  13. kawan masa uni dulu ada beli kuali tefal nih and dia guna untuk panggang ikan...rasanya sedap jugak masak dalam kuali tefal nih... he he he...

    cam nak kena beli satu jer? ^_^

    ReplyDelete
  14. dapnye lempeng kak..fav abah ni..
    bagus jugak kuali tu cuma kalau nak beli, saya ske beli kat kawan2 bloger yg kita dah hari2 kenal..

    ReplyDelete
  15. jenama tefal nih memg tahan n tak melekat kan kak

    ReplyDelete
  16. sypun ada beli kuali tefal masa awal2 kawen dulu.. mmg berbaloi walaupun harganya mhl tp puas hati.

    ReplyDelete
  17. kita takde pemanggang ajaib tapi setakat pan tefal tu ada la..kuali tefal ni belum ada lagi, harga memang mahal tapi berbaloi..

    ReplyDelete
  18. lynn x der kuali nie...tp mcm best jer...tunggu dapat bonus januari nie...mana tahu ada lebih boleh la beli...

    ReplyDelete
  19. tefal tue mahalkan kak hhuhuhuhu

    ReplyDelete
  20. haihhh bila sy nk ada kuali n pemanggang ajaib ni..hehe

    ReplyDelete
  21. TEFAL ni kat Langkawi sangatlah murah...!

    ReplyDelete
  22. sedapnya lempeng pisang tu... klu buat kulit durian crepe pakai kuali tefal mmg mudah je kak

    ReplyDelete
  23. salam kak ida..
    wahh..untung la ade gadget di dapur..mudah kroje nk masak.. hihih.. dua jenama ni mmg tgh naik & bagus..cma je blm ade lg.. huhuh...

    ReplyDelete
  24. Jenama Tefal ni memang bagus kak...M pun suka beli barangan Tefal..

    ReplyDelete
  25. memang ajaib. hehehe...

    ReplyDelete
  26. Saya teringin nak beli kuali tefal tu..tapi tunggu dlulah, kos lebih sikit baru beli..
    Kalau ada orang hadiahkan, bestnya....

    ReplyDelete
  27. boleh melempeng selalu la pasni hehehe

    ReplyDelete
  28. Saya beli Happy call Jumbo Grill melalui qoo10.my free shipping dari Korea RM150.00 termasuk seal + free gift. Last week order lg happy call silicon tool/spoon/spatula/brush/ dengan harga RM 12.40 free shipping from Korea. Happy call Ceramic pot, free shipping tengah offer from RM 221.20. Berbaloi jugak beli melalui online

    ReplyDelete
  29. Saya ad jual barangan tefal dgn harga mampu milik...boleh tengok di FB saya Estin Trada Kitchenware atau wassup saya 0196660129...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...