Friday, January 18, 2013

PAKSA RELA @ RELA PAKSA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ekekke ayat x menahan kan ... haa inilah rutin akak setiap malam .. paksa rela ke rela paksa nie .. rutin harian nie .. nak buat macam mana .. kena senyummm je bila balik rumah tgk macam nie ...
tapi uolss jgn terperanjat lak , nie 2 hari punya sbb kelmarin di pekan ujan .. soo akak bermalas2an nak lipat ... nie punnn


sib baikk ada anak dara nie dan kakaknyee .. masing2 ambil baju masing2 ... si kakak x mo diambil gambar sbb seksi sikit .. pakai suar pendek ekek ;)

tapi tulah .. bila buat kerja ... ada sahaja yg dia buat .. lenggah2 kan masa .. ;)



26 comments:

  1. Takpe lambat..janji dia rela lipat baju sendiri. Elok latih anak gini..boleh kurangkn kerja maknya.

    ReplyDelete
  2. hihi.. sy bru je 'tarah gunung kain tu'.. tinggal yg kecik2 n baju faiqah msuk dalam bakul bsar.. yg lain2, sngkut je.. hubby tau sy mls lipat bju, dia buat pnyangkut dan beli hanger byk2.. hihi.. xpe la ada anak dara blh tlg kan,, sy ni de anak dara yg tolong 'kemas' de lah.. hihi..

    ReplyDelete
  3. rajin anak akak...dh boleh diharap...anak saya buat masa ni setakat sepentot dia yg dia boleh lipat....yg lain2 ...hancusss...hehehehe...

    ReplyDelete
  4. tu dia nak dapat mood kak tu pasal dengar lagu sambil lipat kain, hehe

    ReplyDelete
  5. Kak, baju kat umah saya tu dah nak jadi gunung kinabalu nampaknya. Nak pinjam anak dara akk tolong saya bley...ekekeke...

    Rajin nya anak dara nih. Nak tak nak kena buat juga kan kak. Kang klo dah bertimbun byk sgt, susah plak nak cari baju.

    ReplyDelete
  6. hehehhe, xpe asalkan dorang rajin menolong akak..

    ReplyDelete
  7. akak bab2 kain baju 10% pd serah pd abahnya, isteri mithali katakan...

    (ha'aaa siapa suh cerewet bab2 menjemur kain baju? :))

    ReplyDelete
  8. 100% le.. silap typing...

    ReplyDelete
  9. mujur dah boleh tolong kak.. saya ni? alahai..

    ReplyDelete
  10. kalau kita gelar ni PAKSA TAK RELA sis.
    Tapi ngenangkan bukannya duduk sorang2, terpaksala gagahkan diri menyiapkan.
    Kira ok la sis ada yang membantu, kalau kita?
    Hubby mmg ada...tapi tolong tgk aje laaaa. bab melipat mmg failed!
    Nasib baik membasuh and menyidai tolak kat dia. hik hik hik

    ReplyDelete
  11. Kira beruntung sgt dah tu kalo derang nak jugak lipat baju sendiri. Kurang la sikit tugas mak dia. Ye tak.

    ReplyDelete
  12. part nak melipat baju mmg saya malas..haha

    ReplyDelete
  13. ehehehe xpela kak ade gak yg mmbantu, drp sara ni..sume kite jelah..huhu

    ReplyDelete
  14. untung ada anak dara, anak dara sy xmaunyer dia...huhu

    ReplyDelete
  15. paling mls lipat baju..hoho

    ReplyDelete
  16. aduhai akak.. nisah sangup basuh baju yg menimbun.. tp sangat tak rela nak lipat baju.. semua baju, di lipat oleh en hubby, nak harapkan wifeynya. menggununglah kain tu jwbnya..

    ReplyDelete
  17. sejibik mcm el lah smbil lipat kain dgr lagu kt earfon hahaha

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. ada juga orang toong tu kak, part melipat ni kurang rajin kan hihi

    ReplyDelete
  20. alahai rajinnya.... dulu munna pun selalu kena paksa dgn mak kutip kain sendiri dan lipat sendiri....

    ReplyDelete
  21. kat rumah ema pun sama..bertimbun..esok baru nak start lipat

    ReplyDelete
  22. rajinnye die tlg lipat bju

    ReplyDelete
  23. x pe kak..janji kerja siap

    ReplyDelete
  24. Hahaha...samala kite...baju menggunung sentiasa....kn bes kalu tiap ari ada org tolong lipatkn...

    ReplyDelete
  25. salam kak ida..
    hihi..samelah..menggunung kat umah tu..alhamdulillah..ade jgk yg menolong.. hihi :)

    ReplyDelete
  26. wani pun malas nk lipat baju..tp kena buat juga kan...nasib akak ada yg menolong hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...