Wednesday, January 2, 2013

MENGAPA KAU LUKAI LAGI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua




Artinya: "Ya Allah, aku memohon kepada-Mu curahan rahmat dari sisi-Mu, yang dengannya hatiku mendapat petunjuk, terkumpul segala yang bercerai-berai dan terhimpun segala yang terpisah-pisah, tertolak segala fitnah atas diriku dan bertambah baik urusan agamaku, terpelihara segala sesuatu yang jauh dariku dan terangkat apa yang dekat denganku, disucikan segala perbuatanku dan dicerahkan wajahku, diberi ilham menuju petunjuk dan terpelihara diriku dari segala sesuatu yang jelek."

ps : Oh tuhan , besar dugaan mu ..apakah aku perlu terus bersabar dan berdiam diri ? ... aku harus kuat demi anak2 yg aku cintai walau hati bagaikan tiada lagi :(  ......... oh tolong ... Ku pujuk sekali lagi , wahai hati hari nie x mahu sedih2  ... anak2 baru mula sekolah , masih terbayang wajah zahrien yg ku tinggalkan di tadika barunya tadi ... oh tuhan .. kau sahaja yg maha mengetahui ............:(

37 comments:

  1. akakkk!!!...tamau le sedih2..sedih la falsya baca entry akak nie..walau ape pun yg akak tgh hadapi skang nie akak kene kuat utk anak2 okayh..take care kak ieda...hugsss!!!!

    ReplyDelete
  2. nape ni kak..sbr ea..yui tahu akk kuat..

    ReplyDelete
  3. Kak, ini khas buat akak.

    ORANG SABAR SELALU MENANG
    ORANG TAMAK SELALU RUGI
    ORANG MARAH SELALU KALAH
    ORANG BAIK SELALU DI UJI

    Kita ni baik kak, sebab tu allah uji kita. Kita masih bertahan pon sbb anak² kan. Sabar yer kak, jgn sedih². Allah kan ada. Ingat...klo kita rasa dugaan kita ni berat, ada org lain yg lagi berat dugaan dari kita. Macam kat palestin tu. Itu lah yg saya buat kak.

    ReplyDelete
  4. Allah tu maha mengetahui..DIA tahu hambanya kuat untuk hadapi ujian n cabaran ni.

    ReplyDelete
  5. Kakcik pernah baca luahan hati Ieda sebelum ini walaupun kakcik meneka dala kesamaran...

    Apa2pun kakcik doakan agar Ieda tabah dengan segala dugaan dan jadilah wanita yang kuat. mengalah bukan beerti kita kalah...

    ReplyDelete
  6. akak...tak nak sedih2 ya... sabar bebanyak k...=)

    ReplyDelete
  7. Salam akak..sedih lia baca coretan akak..sabar yer..teruskan bersabar..anggaplah setiap apa jua yang berlaku ada hikmah disebaliknya..sabar ye salam kenalan dari lia..


    http://gulagulagetahwarnawarni.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. akak rasa akak faham apa yg tersurat & tersirat itu, sabar erk demi anak2 yang sedang membesar

    ReplyDelete
  9. Ujian Allah berikan pada mereka yg kuat ieda. Sabarlah kerana setiap yg terjadi pasti ada hikmahnya yg tidak kita ketahui...

    ReplyDelete
  10. sabar kak... smua itu dariNYA juga.... akak tabah... chaiyokkkk

    ReplyDelete
  11. nape ni akak...jgn sedih2 ye..be strong akak..i know u can do it..sesungguhnye Allah Maha mengetahui...

    ReplyDelete
  12. Banyakkan bersabar yer kak ieda.. kuatkan semangat.. kak ieda jugak yg slalu nasihatkan ejulz agar slalu kuatkan semangt kan? Allah sentiasa menguji hambaNYa yang Dia sayang.. smoga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  13. sebagai ibu.. sebg seorg perempuan kita mmg seringkali di uji kak.. Queen harap akak kuat dan tabah utk harunginya.. walau hanya akak yg tahu bebanannya tp Queen juga dpt rasakan sedikit bebanan akak tu.. akak byk bersabar dan berdoa ok.. anak2 adalah penguat kita..

    p/s: lama x dpt nak masuk blog akak ni.. sbb asal queen masuk je PC jd hang... nk tinggalkan komen pun susah kak... knp eh?

    ReplyDelete
  14. knapa kak..?..sabar ye..moga akak kuat & tabah untuk melalui dugaan dariNya..

    ReplyDelete

  15. Sabar, itu saja yang boleh di pesan. Setiap kesedihan akan ada penghujungnya.

    Allah akan bersama kita jika kita sentiasa ingat pada DIA,

    ReplyDelete
  16. setuju ngan kata2 ida rahman..

    itulah kite kdg2 rase down gak kan,
    sabo ye kak..
    percayalah.. ada hikmah disebaliknya..

    ReplyDelete
  17. Walau apapun yang akak lalui sekarang, harap Allah bagi kekuatan, kesabaran jua ketenangan untuk lalui semuanya..sabar banyak ye kak..

    ReplyDelete
  18. alahai kak ieda ... jgn sedih2 ye... ceria selalu dan tabah untuk anak2 tersayang

    ReplyDelete
  19. ala..tak mau sedih2 k..
    saya harap eida kuat tempuhi nya..mungkin saya tak berada di tempat eida jadi tak tahu la perasaan eida sekarang cemana..tapi sebagai kawan saya akan terus bagi semangt kat eida..itu tugas seorang kawan..senyum..:)

    ReplyDelete
  20. HAPPY NEW YEAR kak..

    kak kenapa sedih-sedih? saya dah missed cerita ni :(

    ReplyDelete
  21. setiap yang berlaku itu bersebab kak...

    Apabila berlakunya sesuatu yang tidak diduga, tidak disangka, tidak dipinta, jangan kecewa, marah apalagi mencela. Tetapi tanyakanlah pada diri, apakah maksud baik Allah di sebalik semua itu. Allah tidak akan menzalimi kita. Ujian itu penting, tetapi bagaimana kita menghadapinya jauh lebih penting.

    Ujian itulah jalan untuk kita mengenal Allah. Allah 'memperkenalkan' Dirinya di sebalik semua ujianNya. Pada ujian sakit, Allah kenalkan DiriNya yang Maha Penyembuh. Pada ujian miskin, Allah perkenalkan diriNya yang Maha Kaya. Bersangka baiklah kepada Allah.

    "Ada satu masa nanti, kita akan diuji dengan macam-macam masalah. Sampai ada masa tu, kita nak tidur pun tak lena. Makan pun tak senang. Risau memikirkan masalah kita tu. Tapi kita terlupa, yang memberi masalah tu adalah Allah. Dan hanya dengan mengingati Dia je, boleh menenangkan hati kita. Bukan manusia yang cakap benda ni, tapi Dia. Dia dah beritahu kita dalam 'surat cinta' Dia kepada kita. Dia yang memberi masalah, Dia juga yang menenangkan hati kita sewaktu tak tenteram. Betapa sayangnya Allah dekat kita."

    tabahkan hati ye kak...bukan senang tapi itulah hakikat kehidupan...

    ReplyDelete
  22. Salam kak ieda...rindu kak ieda...nape ni kak ieda? jgn sedih2 ya kak

    ReplyDelete
  23. xmo sedih2 k... cheer up

    ReplyDelete
  24. sabar dan kuatkan semangat ye...

    ReplyDelete
  25. be strong sis. setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. panjatkan doa, mohon dgn kesungguhan...insya Allah, Dia maha mendengar. walau apa pun yg diberikan, itu adalah yg terbaik utk kita. sabar ye sis, I know you can go through everything.

    ReplyDelete
  26. hmm...harap akak tabah hadapi dugaan yang mendatang...insya-Allah semuanya akan menjdai seperti biasa balik..amin..

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum Ieda

    saya aminkan doa2 tu

    ReplyDelete
  28. apepun yg terjadi kuatkan semangat ye kak. :)

    ReplyDelete
  29. sabar ye kak...akak kena kuat demi anak2...

    ReplyDelete
  30. Terima dengam redha...bila kita redha dgn dugaan,insyaAllah akan menyusul kemanisan yang tak terjangka...la tahzan yek akak...Allah sentiasa brsama2 kita...

    ReplyDelete
  31. hati akak tersentuh baca entri ieda..walau apapun yg dihadapi, harap ieda sabar..memang perit menghadapi dugaan namun insyaallah ada hikmah di sebaliknya. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul namun percayalah, Allah tidak akan menguji kita lebih dari yg dapat kita tanggung..akak tahu ieda mampu hadapi apa saja dugaan..ya ieda.

    ReplyDelete
  32. Ieda.. i have no idea with all about.. tp akak cuba meneka dalam samar2.. hopefully my guess tak betul. but i just wanna say, be sabar dear.. INSYALLAH..

    ReplyDelete
  33. salam kak ida..
    huhuh..tiada tempat lain yg harus dituju..bersujudlah pd allah yg maha esa moga diberi petunjuk..

    semoga akak sabr & tabah

    ReplyDelete
  34. akak..minta tlg ngn Allah..dia maha pemurah lg maha mgasihani..apapun masalah akak..kami ada di sisi :)

    ReplyDelete
  35. akak kena kuat semngat utk anak2 akak

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...