Thursday, January 3, 2013

MASAK LEMAK REBUNG , SAYUR CAMPUR & TENGGIRI GORENG BERLADA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua







mood nak bercerita dan menaip panjang2 pun x der ... jamu selera cuti krismas haritu .. alhamdulillah .. bila dah ramai2 nie ..adalah buat 2 jenis lauk .. kebetulan adik ipar akak x makan lauk rebung .. samalah ngan hubby .. x tahan bau rebung .. padahal kami semua sgt sukekan lauk rebung ... so adik akak buatkan utk dia goreng berlada ikan tenggiri ... tuu kalau tgk ada lak telur menyempit kan .. ekkeke .. lebihan telur yg di goreng utk zahrien soo akak campurkan sekali dlm goreng berlada tuu .. ;)



ps : kenapa lahh ummi bersikap begini .. perkara yg sama diulang2 mengapa payah nak memahami ... memanah hati dan perasaan , sedih dan pilu bila kisah lama diungkit2 .. salah kah aku ?? salahkah takdir yg telah di tetapkan buat aku ?? cukuplah meruntun hati ini , pelbagai dugaan dan cabaran yg aku tempuhi skrg , ia belum reda dan masih berbaki .. jangan di tambah lagi luka ini ... :( 

39 comments:

  1. laparnyaaaaaaaaaaaaaaa rebung fevret el tu

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Adoiyai..lapar dah perut tgk lauk Ieda.. feveret tuh gulai rebung.. :)

    ReplyDelete
  4. xminat sgt rebung..tp klu keladi ke..labu ke..mmg laju je mkn..hihi

    ReplyDelete
  5. sy bila duk perak br kenal msk lemak rebung.. hihii

    *akak, saya tak tahu apa mslh akak tp saya doakan moga akak kuat semangat hadapi segala dugaan yang Tuhan bagi untuk akak...

    ReplyDelete
  6. rebung sedap....sy suka jgk...

    ReplyDelete
  7. sdp nya rebung kak...adehh terliurr...

    ReplyDelete
  8. gulp...telan air liur Farah kak tengok lauk rebung tuh...favourite tu rebung tuh... hu hu hu...mesti sedap...

    ReplyDelete
  9. singgah sini bawa piring kosong


    kak.. tamo sedih ya.. ayu pinjamkan kekuatan dr ayu untuk kak ieda. moga semuanya dipermudahkan

    ReplyDelete
  10. nampak sedap...tapi sayangnya PM tak makan rebung...hehe

    ReplyDelete
  11. Kakak kalau rebung yg jeruk pun kurang minat ieda tapi kalau yg fresh potong-hiris sendiri kakak suka juga campur dgn ikan duri masin sedap kan..

    ReplyDelete
  12. sabar la kak. ada yang tak memahami tp kita adukan pada YANG ESA kerana DIA sentiasa ada.

    ReplyDelete
  13. sypun tak suka rebung..dah cuba mkn tapi tak suka jugak.

    ReplyDelete
  14. rebung sedap..ikan pun sedapp..hehe..sabar kak.. ada ganjarannya nanti

    ReplyDelete
  15. owhhhh rebung... fav ku...

    ReplyDelete
  16. kakkkk..... lapar terus tengok lauk akak...

    sabar ye kak... setiap dugaan ada hikmahnya... sabar..dan terus sabar...mesti ada jalannya nanti...

    ReplyDelete
  17. samala saya kak..mmg tak suka dgn bau rebung ni...nak makan lagi la...

    ReplyDelete
  18. dah lama xpkena rebung

    ReplyDelete
  19. saya tak pernah makan rebung..tak tahu la kalau dah makan rasa sedap.kan??.Allahhualam..

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Ieda

    adoiiiiii
    mana nak cari rebong ni....

    ReplyDelete
  21. sedapnya...wpun sy xmkn rebung

    ReplyDelete
  22. salam kak, sy pun suka rebung...yg smbal telo tu pun sukeeee sgt mkn dgn nasi panas perghhh best

    ReplyDelete
  23. sara pon tak makan rebung..

    p/s : akk kenapa? mcm tgh susah hati jee? take care ye kak

    ReplyDelete
  24. tak pernah suka dengan gulai rebung, teringat dulu di asrama, bila hari Rabu je mesti masak lemak rebung, makanya makan maggilah saya, tak boleh terima lauk tu, tak tahu kenapa...huhu.

    ReplyDelete
  25. Suka sangat gambar no2 dan 3....terbaekk lah

    ReplyDelete
  26. masak lemak rebung tu.. nyum2!

    ReplyDelete
  27. tak makan rebung...ema tak reti masak lemak pakai santan ni kak..

    ReplyDelete
  28. salam kak.. alahai..kecur air liur.. hihi.. cma pun xmkn rebung..tp mak cma ye peminat rebung.. :)


    huhuh.. kenapa ni??bersabar ya...

    ReplyDelete
  29. nape la akak masak semua yg sedap2 ni....alahai...terliur tau..

    ReplyDelete
  30. nape la akak masak semua yg sedap2 ni....alahai...terliur tau..

    ReplyDelete
  31. lamanya tak makan rebung

    ReplyDelete
  32. Sedapnya semua juadah tu kak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...