Tuesday, January 22, 2013

MACARONI GORENG & LEMPENG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

sejuk nyee pagi2 nie .. agak lewat akak sampai ke pejabat , semua gara2 jem bila ujan , hantar kids dan terus ke tempat kerja .. tertinggal pula sabun & soft yang kawan kirim .. patah balik ke rumah ... erghhh ! ... nak buat macam mana kan .. soo memang konperm lewat sikit ... sampai ke pejabat jam 8.15 huhuh memang lewat lah bagi akak yg duk jauh nie ... normally akak sampai pejabat jam 8.00 pagi ..

ok2 .. malas nak story pasal lewat sampai pejabat , buang mood aje .. haa nie nak tayang makan2 kami pagi ahad aritu ekek .. kijam kan akak tayang pagi2 .. haaa sape x makan layie .. pi bfast nuuuuuuu ! lalallala

macaroni goreng ... request from hubby sblm dia pergi jauh ! :( 
.... sob2 ....


tipu ! ... bukan hubby je request ... anak2 pun sama .. 
dah lama x makan kan ;)

lempeng kosong & bawang permintaan ayah dan ummi .. kebetulan last week adik akak yg duk KL tuu balik , so dia yg buatkan utk ummi akak ... pandai gak adik akak buat .. aloooor lempeng je punnn ekeke ;)


siap untuk di hidang ... alhamdulillah .. siap senduk dah sardin tuu ekeke .. lempeng makan dgn sardin pagi2 hari .. tapi kami tetap makan nasi ngan ikan masin jeruk ! .. ahhahah keluarga nasi kan .. ada macaroni & lempeng sebagai syarat sahaja ... ngehx3 .... nak2 zahrien ... semua dah terhidang leh dia tanye " ibu ada nasi tak ? adik nak nasi lahh " ..... tgk ! .... ;)

ok2 .... akak lak yg terliur nie ! ekeke ... akak bfast nasi lemak di cafe ari nie .. x tahan sbb hujan aje dari pagi tadi .. tu x tahan tuu ;)

26 comments:

  1. akak xmo komen pasal makan, mood agak terganggu sebab ada sesuatu tertulis di sini benar2 menyentuh naluri kecil akak.. :(

    ReplyDelete
  2. Samalah ieda. JB pun hujan dari subuh sampai seakrang ni kakak type comment di sini masih gerimis. Pergi kerja gelap macam masih malam sebab hujan...

    Lempeng bawang tu macam buat cekodok bawang ye ieda?

    ReplyDelete
  3. weeehhh sini pun sejuk jerkk..seb baek hujan pagi2 buter...kalau x mmg jammed giler nk g opis....

    lempeng tu nmpak sedapp arrr wehhh

    ReplyDelete
  4. hujan ke?/sini pun hujan..tapi jam 6 tADI..KAT SINI SUSAHNYA NAK HUJAN..PANAS JE.SEDIH..
    SAYA LAPAR??BILA KITA NAK BERJIRAN NIH??HEHEH

    ReplyDelete
  5. lempeng dgn sardin tu yg memikat selera hehe

    ReplyDelete
  6. sedapnye tgk macaroni akak tu...terasa lapar plak pagi2 ni..

    ReplyDelete
  7. nasik jgk yg dicari... hehehe

    ReplyDelete
  8. adehhhh..kak ieda mmg tau....saje tau buat falsya terliur....dh la feveret dua2 tuh...;(

    ReplyDelete
  9. ermm lapik perut ok la tp kalo dq kena mkn nasik juga.kalo tak makan jd xpuas..huhuu

    ReplyDelete
  10. sedapnya bekfast akak... lempeng lama x makan...:)

    ReplyDelete
  11. famili sy pun sama kak..mcm mana pun tetap nk nasi..

    ReplyDelete
  12. nsb dana pun bfast makaroni grg pg nih, bwk bekal ke opis arini... lempeng sesekali lyn best gk... dana suke lyn ngn sambal hijau atau sambal merah

    ReplyDelete
  13. Terliur plak tgk macaroni akk tu.

    ReplyDelete
  14. Sedapnya kak..
    Menggelegak perut kita

    ReplyDelete
  15. wahhhhhhhhhhh marveles lah akk...

    ReplyDelete
  16. hahaha..selera nasi kan...tetap nak makan nasi....lempeng cecah kuah sardin mmg best woooo

    ReplyDelete
  17. adik tu mane bleh xde nasik ek..hihi

    ReplyDelete
  18. dah lama jugak sy tak mkn macaroni goreng..nampak sedap tu.

    ReplyDelete
  19. uiikk...bkk je blog akak nmpk foods..terus perut LAPOOO =))

    ReplyDelete
  20. ari tu mkn lempeng ngan sambal sardin sedap ... 1st time mkn tu

    ReplyDelete
  21. nak buat macam mana...lidah melayu tulen..mmg cari nasik ler..hehe

    ReplyDelete
  22. tak pernah masak macaroni..

    ReplyDelete
  23. salam kak ida..'
    hehe..nk nasik jgk ye..
    cma terliur lg tgk macaroni tuuuuu.. :p

    ReplyDelete
  24. sedapnta..tambah2 lensa kamera kak ieda buat makanan tu bertambah cantik!!n love it!!!

    ReplyDelete
  25. Sedapnya...Rajin betul akak snap gambar lepas masak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...