Thursday, January 17, 2013

INDAH CIPTAANNYA : MANDI MANDA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

sesekali melayan anak2 di tempat macam nie memang seronok .. dah rasa nak joint mereka pun ada kan .. aduhh mana tidaknyeee tgk air yg cantik .. batu yg menyinar , wahh macam memanggil2 aje ... sib baik lahhh akak ni waras lagi ... kalau tidak ekekek mau je terjun sama .. rasanya dalam usia akak skrg nie , akak banyak main2 air di gigi air sahaja lahhh .. nak mandi nie dah di luar jangkaan dah .. bukan ape ... dah rasa diri nie x sesuai .. aci ! ahahhahaha .... segan yang besar nyeeee ...

kalau main2 air aje tuu ok lahh .. tapi adakalanya bila main air nie sampai basah juga lah ... cuma syarat x mandi dan x berendam lahh ekkee .. segan org pandang .. entah lah akak nie sejak2 dah berusia nie 
( ahahhaha berusia kannnns ... ekek kena khadooor ke diri ! ) muahhahaha segan nak berxtvt lebih2 macam nie ... lebih suka memerhati dari jauh anak2 dan suami sahaja .... cukuppp lahhhh .... ye mehhhhh semua org x sama kan ... 

ish2 nak cerita pasal akak ke pasal mandi manda nieeeeeeee ... ngehx2 ... ok2 ... jom lah layan pic2 yg sempat akak snap petang tuu ... seronok tgk anak2 happy ... rasanya semua anak2 akan suke kalau bab mandi dan main air nie ... ;)


cantik tak .. cantik tak ! ..... cubaan lensa canon 1100D ... ;)) suke2 ....

haa tudia .. anak2 lahh paling suke .. teringat lak akak zaman2 akak sebaya anak2 nie .. memang hantu bab mandi air nie ... x akan lepaskan pelunag untuk mandi ... nie punn masa tgkkan mereka .. duk melayan main air ... sambil2 menembak ala2 pro lah konon kansssssssss ;))


si teruna zahrien yg paling suke .. sampai x nak balik ! ... hah ! siap offer diri nak tido sini ! nak ajak ayah pasang khemah ! what !! ... ahhahah kelakor lah dik ... mau ibu nak bagi kooooooooo ... x agak2 kannn ;)


nenda dan amni punn ada .. si kecik amni nie penakut air .. bila tgk airrr melinjat2 kaki dia .. ahahha macam2 budak nie .. bila nak cicahkan ke air bukan main takut .... geleng2 kepala ... sib baik ada tuk ummi tukang melayan dia .. akak x leh sbb sebuk pegang kamera ... den lebih risaukan kamera den dari dia ... ahahha !!! ....

ok2 dah promise mereka nak bawa mereka lagi disini .. x jauh sangat punn ... nanti akak cerita kat mana nie ... kalau uolls perasan , atas tuuu ada org tua yg duk atas batu tuu kan ... thats my nanny !!! ;))

28 comments:

  1. seronoknye diorg mandi manda

    p/s kak sy dh reply email akak...plz reply ye...sy nk buatkan skang

    ReplyDelete
  2. syoknya mandi ayaq terjunnnn

    ReplyDelete
  3. sabo je acik menunggu diberitau loksai tempat mandi manda yang airnya cantik ni

    ReplyDelete
  4. seronknya..sypun kurang suka mandi2 ni tp kalau dah jejak kat air mmg melekatlah xnak naik..hahah

    ReplyDelete
  5. memang bebudak klu dpt main air mcm ni tak nak balik dah..hehe...
    lama tak bawa anak2 mandi air sejuk mcm ni...

    ReplyDelete
  6. Bestnya. Dah lama tak mandi sungai. Bebudak klo nampak air memang suka lah.

    ReplyDelete
  7. cantik nya gambar...
    saya kalau pi air terjun kompem terjun sama..
    sungai pun saya bedal je..heheh..tapi klau pantai memang tak mau la..tak syok..:)

    ReplyDelete
  8. cantik nya gambar...
    saya kalau pi air terjun kompem terjun sama..
    sungai pun saya bedal je..heheh..tapi klau pantai memang tak mau la..tak syok..:)

    ReplyDelete
  9. syioknya diorg tu berendam kak,
    mmg rasa nak join skali heheh

    ReplyDelete
  10. sungai.....
    dulu masa muda muda, sukelah sgt mandi air sungai..
    skang umur meningkat ni.. malu pulak nisah nak terjun hehhe walopun air tu mengamit2 manja hehhe

    ReplyDelete
  11. bestnyerrr....saya mmg suka mandi sungai....

    ReplyDelete
  12. bestnya...dah lama x mandi air terjun...

    ReplyDelete
  13. Aikkk....awat batu tu warna merah erk.....selalunya batu sungai warna hitam....ahakz

    ReplyDelete
  14. dah lama tak mndi sg...!

    ReplyDelete
  15. dah lama tak mandi sungai...biasa mandi laut jer...hehe

    ReplyDelete
  16. comelnye mereka. hehe. lama dah L xmndi sungai. huhu. =)

    ReplyDelete
  17. assalam..singgah dan follow sini :)

    ReplyDelete
  18. waaa bestnyer kak..kalau eina dah terjun sama dah.. best tu... sure sejukkkkkkkkk~

    cantik gambar, sama la camera kita, canon 1100D hee~

    ReplyDelete
  19. Very nice pictures:-)sy suka sgt2...

    Teringin plk rasa nk gi brmandi mnda kt air terjun mcm ni...bestnyer:-)

    ReplyDelete
  20. sy dh lama xmandi air terjun sejak kes virus tikus...byk batu tp ari dia jernih

    ReplyDelete
  21. memang best dapat mandi sungai tambah 2 tempatnyer lawa...lepastu berkelah pulakkan memang seronok kan kak...

    kak ni link blog baru saya
    http://haslizalizz.com/

    ReplyDelete
  22. salam kak ida..
    pegi picnic ke? syioknye..lama x merasa mandi sungai..
    uhuhu... kat mana ni? betsnye tgk !

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...