Wednesday, January 9, 2013

BILA ZAHRIEN MENGAPUR KASUT

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa jgn gelak .. jangan gelak .. ini lah dia rutin harian baru buat zahrien .. dah sekolah kann .. nak2 tadika baru zahrien nie pakai kasut , soo kakak sabrienanyee dah ajar untuk basuh dan kapur kasut sendiri ! ... ahhaha ingatkan ape lah yg riuh rendah kat dapur rumah akak .. rupenya mereka berdua duk bercerita ... si kakak duk ajar adik macam mana nak kapur kasut ! ... eekek ;))

tgk tuuu .. si makin temban skrg nieeeeeeeeee ... badan dah montok2 dah ! .......


entah ape yg diomelkan tuu .. ralit akak tgk dua beradik nie ...
merekalah syurga ku sekarang ... anak2 ibu ... aduhhh banyak yg terpalit diminda ibu .. harap2 anak2 ibu dan ibu kuat hadapi semua dugaan ini ye sayang ................ kasut .. oh kasut .... syukur anak2 dah pandai buat semua ini ........ lega rasanya .. baju kasut semua mereka uruskan sendiri ( basuh , gosok dan lipat )  .. uishhh kira ibu goyang kaki lah nie yeeeeeeeeee .. eh2 ... x lahhh ibu banyak lagi kerja ... kira semua nie meringgankan sedikit  beban ibu lah kan , di samping mereka belajar berdikari buat sendiri .. ;))



33 comments:

  1. bersungguh2 muka Zahrien kak mengapur kasut... comey sungguh...

    ReplyDelete
  2. ibu boleh rest sikittt
    hehe

    ReplyDelete
  3. oloh oloh montel....geram lieya tgk kak....comel hah penuh khusyuk dok mengapur kasut.....

    kak len kali akak cari yg jenis picit tu jek kak..senang kak, tangan puntak berlemoih nak celup2 kapur....

    ReplyDelete
  4. semangatnya badan dia kak...geram tengok anak orang bulat2 ni..

    ReplyDelete
  5. semangatnya badan dia kak...geram tengok anak orang bulat2 ni..

    ReplyDelete
  6. Hehehe...comeynyer 2 beradik ni kak...help each other...bagus2...

    ReplyDelete
  7. semangat betul zahrien...

    ReplyDelete
  8. wah..ringan skit beban akak..ank2 da pndi bdikari..syukurlah... :)

    ReplyDelete
  9. Kemain seronok Zahrein mengapur kasut, ya... :)

    ReplyDelete
  10. kemain kusyuk zahrien kapur kasutnyer tu...sikakak pun sama...

    ReplyDelete
  11. untung ada kakak tolong ajar adik yer..bagus!

    ReplyDelete
  12. Montoknya anak bujang akk nih. Pandai zahrien kapur kasut ☺☺

    ReplyDelete
  13. bagusnya dpt anak2 rajin

    ReplyDelete
  14. Baguslah kan..kecil2 dah pandai urus diri sendiri..zahrein macam anak kak zan, Adi...habis kakaknya panggil dia sigemuk tapi dia tak marah!

    ReplyDelete
  15. rindu pulak nak kapur kasut.. hehehe

    ReplyDelete
  16. wah semngat betol mengapur kasut tu hehehe

    ReplyDelete
  17. Hihihi..tgk gambar Zahrien ni, teringat saya zaman2 sekolah dulu...kapur kasut...kenangan...best :)

    ReplyDelete
  18. cute betul gelagat zahrien mengapur kasut.. :)

    ReplyDelete
  19. kecil-kecil sudah pandai berdikari.
    bagus :)

    ReplyDelete
  20. bagus ajar anak2 berdikari sejak dari kecik ni... senang bg dia & kita juga... ringan sikit beban kita & utk dia.. bila dah biasa buat semua sendiri nnt kalau katakan masuk asrama dia pun dah tak kekok nak buat semua keje2 tu..

    ReplyDelete
  21. Syoknya mereka berdua kapurkan kasut,kak Nurul pun suruh anak2 sendiri buatkan.

    ReplyDelete
  22. sonok tengok dorang dah boleh harap buat keje sendiri kan kak...

    ReplyDelete
  23. wah.. pandainya zahrien kapur kasut sendiri yer.. sememangnya kena ajar anak2 buat keje sendiri kak.. kalau x smp bila2 pun mak je yg kena buat..

    ReplyDelete
  24. eii... dua badek ni... dapat peluk memasing mmg rimas la depa

    ReplyDelete
  25. Alhamdullillah.. rajin dia org boleh buat sendiri..ringan sikit laa beban ibunya yer..

    Amboi montoknyaa badan zahrien.. :)

    ReplyDelete
  26. okay dah tu kak..kecik kecik lagi dah pandai berdikari..nanti besar tahu la dia nak fikir macam mana..hee

    ReplyDelete
  27. hahahah.... rasa nk picit2 je muka dia.. comey weh!

    ReplyDelete
  28. anak sapa yg rajin tu...hikhik

    ReplyDelete
  29. masa kecik dulu itu jgk kapur yg guna. sekarang ni dah ada yg lagi senang. roll je.

    ReplyDelete
  30. salam kak ieda..
    hihi.. bambamnye zahrien.. tp ttp maintain comel..

    alhamdulillah..dah pandai berdikari..bagus anak2 akak ni :)

    ReplyDelete
  31. bertuah akak...anak dah pandai buat semuanya..

    ReplyDelete
  32. comelnye abg..geramnye tgk bdn zahrien kat ieda..hehe

    ReplyDelete
  33. sha pling suka kapur kasut..sha pmls cuci hahah

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...