Tuesday, December 31, 2013

RUTIN KERJA YG SIBUK TAPI I'M HAPPY


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

wahhhhhhhhhh lamanyaaaaaaaa x update .. sure ramai rinduu .. ekekkeke * perasan ..
akk memang banyak update di FB .. disini semakin hari semakin kurang .. x tahulah agak2nyee dah nak terkubur kuttt huhuhu .. apa2 punn macam arinie akk terasa nak update mengenai sebahagian kisah2 kami .. pun x banyak yg nak diperkatakan .. cuma apa yg dpt akk katakan I'm happy of what i'm done now ;)


sewaktu menjadi salah seorang speaker bagi topik retailing didalam Event Herbalife Oppurtunity Meeting
alhamdulillah selesai dengan jayanya ;)


pic lama .. ahahha anak dah nak masuk tahun baru .. minggu depan dah nak sekolah .. baru dpt up entry pasal majlis konvo dia ekekeke .. x perlah kann .. janji ada entry ;)


anak teruna kesayangan .. adehhh skrg dah semakin paham tugas ibu ... alhamdulillah x menrungut sbb sentiasa ada disisi dia dan kakak2 ... hati mu senang sbb hari2 dpt tgk anak2 membesar depan mata .. kalau dulu hanya dpt jumpa sejam dua shja .. lepas tuu keletihan dan tidur + hari minggu aje ..

skrg syukur allah permudahkan dengan dpt bersama anak2 setiap hari dan masa .. tgk proses pembelajaran dan pembesaran mereka .. hari2 rinduu dengan mereka nie ... nak2 dalam cuti sekolah , lagilah banyak xtvt bersama mereka dibuat . Aduhhh fenin .. nak2 bab buat makan nie ekeke .. tepu kejap .. sbb hari2 kena masak ekkeke ...

syukur atas rezeki yg allah berikan .. apa yg akk boleh katakan
LIFE MORE EASIER & FUN now !!!!!!!!!!

kesempatan ini akk ingin ucapkan

SELAMAT TAHUN BARU 2014

untuk anda semua diluar sana .. kepada yg sudi singgah dan baca .. x jemu2 singgah walau akk dah jarang update I LOVE U SOOOOOOOOOO MUCH !!!!!
dan semoga allah sentiasa memberikan rahmat serta hidayah di tahun baru ini .. aminnnn

Friday, December 20, 2013

DUGAAN ITU UJIAN ALLAH : AKU REDHA


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

bicara jumaat yg indah ini di buka dengan kata2 terima kasih atas kunjungan kalian semua yg tidak berbelah bagi dengan entry mengenai bencara banjir yg lepas , sebenarnya ia bukan rumah akk TETAPI rumah mak saudara di kunatan . Walau bagaimanapun semua kata2 semangat anda semua menjadi halwa manis tatapan akk setiap masa .. terima kasih tidak terhingga kerana mengambil berat .

Baiklah hari ini alhamdulillah , tergerak hati ingin menyingkap blog yang sudah sunyi ini .. syukurlah allah tidak menyepikan hati ini dari membuat entry di blog kesayangan ini . Dugaan allah memang menguji diri .. namun akk dan keluarga redha , suami akk xcident minggu lepas .. panjang ceritanya , payah benar nak akak ceritakan disini . Kejadiannya malam .. sewaktu akk , hubby dan zahrien pulang dari kedai utk membeli roti .. x semena2 kami berselisih di selekoh dengan sebuah motorsikal yg dibawa oleh 2 org pemuda ..

aduhh akibat dari ingin mengelak dari kami terjatuh , suami cuba menahan kelajuan motor dengan kaki , malangnya kaki termasuk dibawah pedal dan patah .. dua tulang , besar dan kecil diatas buku lali suami patah on the spot ... subhanallah , mujur suami sempat berhenti dengan brek tangan dan mengelak dari pelanggaran , jika tidak .. tak dpt dibayangkan bagaimana keadaan akk dan anak yg duduk di depan ...

subhanallah .. kesakitan yg ditanggung suami tidak terperi ..sedu hiba melihatkan suami yang berkali2 berkata .. kaki abang patah .. kaki abang patah .. subhanallah .. memang benar kerana x sampai 5 minit kaki membengkak dan lekuk di kiri kanan ... segera dibawa pulang oleh org yg nampak kami .. suami ingin ke rumah org yg pandai berubat org patah di tempat kami ..


ini adalah keadaan hubby masa mula2 patah .. di rumah tok penghulu yg pakar dlm patah nie .. memang masa mula2 tgk tuu sedih juga .. sakit tuhan shja yg tahu .. mengelitik kaki tu ... kalau ada darah masa tuu harus akk bawa ke hsp .. nie x der .. tu yg x bawa tu


alhamdulillah selepas 5x rawatan 2 hari , kaki dah boleh pijak .. syukur allah permudahkan dan memang akk x pernah miss bg hubby minum tea , aloevera , omega dan calcium plus .. syukur lah kerana sangat2 membantu .. sakit pun dah kurang , cuma perlukan rawatan susulan berterusan .. berkat berubat kampung dan makanan sihat herbalife , memang benar2 membantu .. sampai tuk penghulu rasa kagum kerana hubby dah x rasa sakit .. syukurrr allah permudahkan

sesungguhnya dugaan ini sangatlah manis bagi diri akk dan keluarga , ia mengajar akak dan suami erti sabar dan bersyukur dgn ujian ini .. apa yg dia berikan , dan apa yg akk terima pastinya akak terima dengan redha hati ... subhannallahhh ....


Friday, December 13, 2013

KU KUATKAN HATI , TIDAK TAHU KENAPA DENGAN DIRIKU


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

jauhhh sungguh hati utk memulakan tulisan disini .. entah kenapa huhuhu ..sedih dan sayu melihatkan blog yg aku sayangi disini .. tersadai dan terbiar sepi ... komen2 rakan2 ku baca rapi , namunn hati ini bagaikan sepi dan kosong disini .. tidak tahu mengapa .. risau di hati sentiasa ada setiap kali melihatkan link blog ini di bookmark bar .. pandang2 ku jeling2 .. namun tiada gerak hati utk terus menulis ..

tangan seolah kaku .. lidah dan minda seolah terhenti dan tidak seperti dahulu lagi .. tidak tahu dimana silapnya dengan perasaan ini .. ada ketikanya kurasakan blog ini tidak bererti lagi .. entahlah ... noktah terhenti seketika bila cuba utk menjelaskan apa yg dirasa ketika ini ... ku amati apa yg ku tulis .. fikiran melayang membayangkan pelbagai perkara ... hurmmm apalah yg x kena dengan aku ini ... blog dibiar sepi .. mgkin kerana kepadatan jadual harian , tugas2 hakiki mencari rezeki dan keadaan cuaca yg melanda di sini membuatkan hati tiada disini ...

oh ... susah betul nak di ungkap .. namunnn hari ini kugagah kan jua menulis sebarang dua kata .. rinduu itu ada di celah2 hati , ku tarik keluar dengan kekuatan jari ini .. menekan button keyboard dengan doa agar perasaan entah apa2 ini pergi jauh buat seketika ... ku mulakan dengan bismillah .. menitip sedikit kisah seminggu dua kami disini .. di daerah yg dilanda banjir .. subhanallahhh .. dugaan allah maha besar sehingga aku dan keluarga terasa tempiasnya walau tidak lah seberapa .. namun perasaan sayu dan sedih , penat dan lelah membantu saudara mara yg diduga membuatkan hati sering berbicara sendiri .. semua ini milik allah yg mutlak .. dipijamkan sementara buat kami , merasai dan menikmati .. dikala dikehendaki dia pasti akan mengambilnya kembali ... redha dan iklhas , senyum dan gundah merawati hati mereka ini .. perasaan tidak tergambar bila melihat segalanya musnah ..









keseluruhan rumah musnah bagai tiada erti .. hanya sabar dihati kekal merawat minda dan diri .. semoga allah melimpahkan rahmat dan rezeki yang murah selepas ini kepada mereka

hati aku tetap berdebar2 kerana dijangka gelombang ke2 sedang menanti keesokan hari iatu Sabtu 14hb ini ... daerah pekan iaitu daerah akk adalah yg terakhir air pasang berlalu menyinggah pergi .. semoga diberikan kekuatan kepada kami utk hadapi situasi ini .....



perpustakaan pekan dan kg pelangkah , rumah mak saudara dah pun digenai air sejak minggu lepas .. air seolah menanti dan tidak mahu pergi .. entah kenapa .. inilah yg ditakdirkan kini .. semoga semua berakhir selepas ini ....

ku noktahkan kata2 terima kasih buat rakan2 yg sudi singgah ..doakan akk dan keluarga akk baik dan utk diriku .. doakan aku kuat utk menulis kembali ... semoga sepi dan bosan ini ternoktah nanti .. aminnnn

salam sayang penuh kerinduan buat kalian ! ...


Tuesday, November 26, 2013

MY LIFE : HERBALIFE VACATION @ CLUB MED CHERATING !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

hohoohohohoho ya ampunnnnn semua .. ku mencari mood utk berblog .. baru habis chat2 di FB dengan adik Izwa ... TQ for add me .. love all of uu so much .. adik FIZA rahman , adik LYAfrina dan adik Mulut Payau  .. dan semua yg sudi add akk di FB .. sangat2 terharu atas ingatan yang tidak pernah luput utk akk .. huhuhuhu

sedih , sayu , hiba dan terharu bila adanya ingatan dari anda semua .. akk bukan x nak update , tapi MOOD ku telah hilang entah kemana sejak keBUSYan dengan kehidupan baru bersama keluarga HERBALIFE .. alhamdulillah , allah melimpahkan rezeki yang tidak ternilai dengan wang ringgit kerana semangat untuk membantu orang mendapat keredhaan allah dan rahmat darinya .. keseronokan bersama KELUARGA , freedom time .. holidays sentiasa memberikan impak yg sangat bermakna buat akk sekarang ...

Terasa time sangat2 limited , ada masa , urusan keluarga , anak2 .. ke pasar , masak , sediakan makanan , membasuh , mengemas rumah , shake party HERBALIFE , roadshow dan program2 HERBALIFE membuatkan akk serius x der masa nak update blog kesayangan ini .. ada yang bertanya melalui FB kemana menghilangnye akk , Im here uolsss ! akk ada .. buts only in FB , Insta , Wechat & whatsapp ... always there sbb itulah kemudahan paling canggih utk berhubung kan .. soo tel dan tab memang sentiasa di sisi .. syukur allah permudahkan dengan melimpahkan rahmat dan rezeki kerana membantu ramai orang menjadi sihat dengan keahlian akk mencecah 200 ++ ... akk memang sangat sebuk .. huhuhu

ahli2 harus diutamakan kan ... oh ya update nie pun atas ajakan manja dan sayang rakan FB diana (D) .. alhamdulillah D .. ku gagahkan jua tangan menaip entry yang maha karya panjang lah jugak nie ekekeke .. tapi uolsss sudi baca kannn ... kan .. kan ... ini adalah entry Herbalife Vacation akk dengan group kami .. alhamdulillah allah berikan rezeki , dapat bawa anak2 dan Umi tersayang bersama .. sungguh menyeronokkan sbb akk x pernah menyangka Vacation ke Club Med Cherating adalah percutian termahal yg kami pernah hadiri , rasanya semua dah tahu kan ;) .. syukur ia tidak dibayar oleh kami semua kerana kami LAYAK ! ... syukur sekali lagi ... x mo cerita panjang2 jom tgk pic VACATION kami selama 3 day 2 nights .. ini !









bahagia melihatkan kebahagiaan anak2 dan ummi 

bersama UPLINE stella & Fanny from singapore & sarawak !

anak2 paling gembira !

bersama UPLINE aziera & stella 



Team members SASABABY !

upline dari TAIWAN - Millionare Team Members ALEX ! TQ sir !

percutian yang sangat menyeronokkan .. alhamdulillah , anak2 dan ummi happy dan paling penting inilah yang akk inginkan utk keluarga akk , percutian tanpa mengeluarkan duit sangat2 lah berbaloi ! .. percutian dan layanan yg sangat2 EXCLUSIVE memang diharapkan .. x sangka akk layak bersama keluarga ke Vacation ini .. syukur , kerana berkat kesabaran , keihlasan dan seronoknya berbisness macam nie .. berbaloi bila dapat bercuti dengan Team Members yang lain ! ....

syukur atas segala yg diberikan .. till then .. jumpe lagi ..
dan next vacation kami adalah BALI tahun depan .. ;)... insyaallah , semoga di murahkan rezeki ..
macam biasa its FREE !

jgn lupa add akk ye
whatsapp / we chat ] iedaimmi / insta ] ieda abu bakar / fb ] zarida abu bakar


Monday, October 21, 2013

alhamdulillah dengan BE walau TRAFFIC JATUH MENJUNAM


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huhuhuhu ku gagah kan jua utk update ! .... habuk toksah cakap lahhhh .. perasaaan M memang tinggi disebabkan kesibukan yg dilalui .. bukan x nak update tapi x sempat .. x sempat sbb banyak urusan dengan Herbalife yang bermula dari Okt sampai end off November ini huhuhuh

23 - 25 hb - ROADSHOW di bandar Pekan
26hb nie ada HOM & STS di kuantan  - involved me
12hb - 14hb - HERBALIFE CLUB MED vacation
Nov - Training di Vivatel Hotel KL

dan rutin harian dengan prospek2 Herbalife thru email, whatsapp, wechat dan sms ... memang masa yang ada memang terhad utk membuat kerja2 rumah , masak dan menghantar anak2 ke sekolah .. tu yang nak UPDATE dan BW menjadi sangat slow .. bila penat .. mood M pun datang menjenggah ... huhuhu

seriusss memang rinduu dengan uolsss .. terima kasih banyak2 kpd yg sudi singgah walau akk x dpt nak BW umah uolsss .. memang sayang sangat2 ngan kowang ! huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

 BE alhamdulillah berjalan .. dan akk x pernah perasan punn yg ada penambahan BE sbb dah lama x buka .. nie tadi baru rasa nak buka dan tgk .. manalah tahu BE x sudi jenggah sbb blog dah lama x update dan suam2 kuku sahaja nie huhuhuh

traffic paling sedihhh .. menjunam jatuhh ..
namunn akak bersyukur , walau blog dipandang sepi utk SEMENTARA waktu ini .. kalian sudi singgah .. kepada yg singgah dan tinggalkan komen

TERIMA KASIH banyak2 sbb x benarkan blog ini kesunyiann dan terbiar .. akak hargai sangat2 kesudiaan anda semua menyinggah dan meninggalkan komen ... hari ini ... akk nak gagahkan diri utk BW utk sekejap ... oh ya kepada yang sudi .. bolehlah add akk di FB akk ( zarida abu bakar ) please introduce dulu sape yee ( nick name blog ) .. sbb akk x akan approve kalau akk x kenal huhuhu sorry ;)  .. disana setiap xtvt akk akan diupdate .. memang banyak di sana  juga di instagram & wechat ... sudi2 lah add ye ;)

terima kasih buat NUFF sbb masih percayakan blog akk ini ..

LOVE ALL OF U !


Thursday, October 17, 2013

BAHAGIANYA HIDUP BERLANDASKAN ISLAM : MEMEY & ABBY


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

curi2 masa , sempat lagi melihatkan pic terbaru sambutan hari raya Qurban Memey & Abby .. ya allahhhh syukrannn , sejuk mata memandang .. semoga menjadi contoh para artis dan peminat2 di luar sana .. sesungguhnya kehidupan sekirannya berlandaskan islam pastinya akan mendapat hidayah dan keredhaan allah hendaknyee .. syukurrrr .. sebak tgk pic2 nie ;)







semoga mereka semua mendapat kebahagian sehingga ke hujung nyawa mereka ..
perfect family !!!

rasa tergerak hati nak update sbb suke sgt tgk pic2 nie .. adehhh walau sebuk masih sempat menyebuk dgn hal artis nie kan .. kekekek .. suke sbb sangat sweet moments ini !

Monday, October 14, 2013

SELAMAT HARI RAYA HAJI & OH MISSS ALL OF U !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

fuh fuh fuh .. habukkk !

misssssssssssssssssss sgt2 uolssss

rinduu kak zakie , kak cik , kak tini umialya , kakak eynee , adik Farah Wahida , adik Mimi , adik El , adik Lieya , adik Mamalieya , adik Maria Fridz , adik rara , papa mifz , rina , adik Aju Mohit , Diana . Inazamri , Ejulz , adik ZazaMyMoon , adik Aisy Nasiha , Cho Zila , adik Alin Marlini , Mulut Payau , Cik Pn Kutu , adik Ema Johari , adik Mama Adam , adik Myra Jay , adik Tina , adik wahida , adik Mama Gausar , adik Lily , adik Nyui , adik Sayangku Zie , adik Mrs Edy ( windu bb !! ) , adik Emy Omar , adik Queen Teratai dan ramai lagi yg akk x dpt nak sebut sini ...

seriussss memang rinduu dengan BLOG dan uolsss !!!

sorry sgt2 x dpt nak BW lately nie .. memang sangat2 sebuk dengan Roadhshow , tempahan dan appoitment shake party dan House Club .. huhuhu nangis , rinduuu .. tapi x ingat semua tuu bila ada sahaja kerja yg perlu disettlekan dan disegerakan .. memang x cukup tangan ... I'M  really busy now !!

insyaallahhh bila semua dah kembali reda .. will come back and continue blogging .. buat masa nie .. x dapat nak janji apa2 .. huhuhuhu doakan akk sentiasa sihat dan mendapat rezeki yang barakah


latest pic di Roadshow ( 8 - 12hb ) di Ktn Prade ..

ADA YANG RINDU KE ?? uhuk ...........

SELAMAT HARI RAYA HAJI SEMUA ! HATI2 DIJALAN RAYA KEPADA YG PULANG KE DESA DAN SEMOGA ANDA SEMUA BERBAHAGIA DI HARI RAYA !
YG X PULANG , AKAK DOAKAN UOLSS JGN SEDIH OKEH .. JANGAN LEPASKAN PELUANG KE MASJID UTK SEMBAHYANG RAYA YE !

seee all of u soon

ps : x sempat nak BW .. , belum mula masak utk raya , masih ada 2-3 temujanji utk settle by today ! alhamdulillah sangat2 rezeki dari allah ... aminnnnnnnnnn

Tuesday, October 1, 2013

INI BUKAN CAMERA 360


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

ahahha tadi ada baca dlm blog kak inazamri .. dia cakap pic dia ada effect camera360 .. menarik
akk cubalah download .. xceli dah ramai geng2 blogger yg cuba effect itu ..
hurmm menarik dan akak cubalah effect tuu ke salah satu wajah terbaru akk .. hurmmmmmm ish2 .. x suke lah .. more difference kann macam ye ye yoooo aje ekkee


wajah diambang usia .... cer teka ??

haaa nie bukan hasil camera 360 okeh .. ini original cuma akk tukar warna pic sahaja .. . wajah naturel tanpa secalit mekap kecuali celak .. sbb akk suke pakai celak since anak dara ekeke .. bibir pakai yg natural lips .. muhahaha .. punn dah nampak pudar kann .. sbb dah berumur lah katakan muahhaha


MEMASAK TINGKATKAN KEMAHIRAN ANAK !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

haaa uolss boleh bayangkan tak kalau anak2 uolsss memasak didapur ? ahhaha ada lah macam dlm pic nie kan .. haru .. rasanya kalau macam akak , akak rimas sebenarnya .. rasanya kerja jadi lambat .. entahlah .. mgkin sbb akak bukan jenis yg suke recah sana recah sini .. mata mudah serabut .. bila masak sendiri ia menjadi lebih cepat dan kemas .. haaa hurmmmm its dependss pada ibu kan ..

akk suke juga tgk gelagat anak2 blogger lieya kita tuu .. dia rajin bagi mia mija masak .. mgkin sbb lieya jenis x kesah dan suka tgk bila anak2 membantu .. yelah kalau sekadar membantu memotong itu dan ini ok lagi koot .. akk pun disebabkan ke rimasan akk dan kelambatan mereka buat , last2 akk suh mereka duk depan aje .. siap tlg potong itu ini .. akak buat sambung balik .. ahhahaha rimas2 .. ekekke


kalau jadi macam nie .. mauu sawan akk jadi nyee !

Pernah tak anda terfikir untuk memberi anak-anak kecil berada di dapur? Membantu anda masak atau membiarkan mereka mengambil makanan sendiri? Oh tentu sahaja tidak boleh.
Sudah terbayang keadaan dapur yang akan bersepah dengan tumpahan air, makanan dan kotoran mereka makan berterabur. Apatah lagi dapur adalah antara kawasan yang berbahaya bagi kanak-kanak.
Risiko tersiram air panas, melecur terkena api atau terluka menggunakan objek tajam seperti pisau dan gunting tentu sahaja mendedahkan mereka kepada bahaya.
Namun, tanpa disedari dapur sebenarnya menjadi tempat selamat dan selesa untuk mengeratkan hubungan ibu bapa dengan anak-anak jika tempat itu dimanfaatkan dengan betul.
Cara paling mudah adalah dengan menjalankan aktiviti memasak. Aktiviti bersama memberi peluang kanak-kanak menjalankan eksperimen mereka di dapur dengan bimbingan orang dewasa.
Secara tidak langsung ia mengajar kanak-kanak menghargai penat lelah ibu yang memasak makanan, mereka lebih mengetahui keperluan khasiat pengambilan makanan yang betul untuk tubuh yang sihat dan pastinya merangsang kemahiran sosial mereka untuk menjadi lebih berkeyakinan.
Percayalah anak-anak anda akan belajar banyak perkara daripada dapur. Ilmu matematik, bahasa, sains dan pemakanan boleh diceduk daripada aktiviti memasak.
info : pama


tapi sabriena sejak akhir2 nie suka bantu akak di dapur , kalau dia x dpt nak tolong potong2 nie .. dia akan tolong kemas dapur , cuci pinggan , kemas meja , kadang2 tuu dia mop dapur ! wahhh memang terujalah tgk .. sejibik ikut ayah dia ... cuma ayah dia ada mood .. kalau rajin sampai ke syiling2 dapur dia kerjakan aahhaha ..



Zero2Hero @ Gambang Resort City


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huwaaaaaaaaaaaaaaa .. lamanyaaa x bersiaran akak nie kan .. maklumlah bila dah hujung2 bulan memang akk sebuk , sebuk dengan pelanggan2 herbalife beli , repeat order ... x cukup tangan dan masa .. syukur atas rezeki yang allah berikan .. well permulaan 1 Okt nie akk nak kembalikan semangat akk berblog dengan 1st entry mengenai kerjaya akk as FULLTIME Personal Wellness Coach Herbalife .. alhamdulillah 4 tahun bersama Herbalife dan 5 bulan FULLTIME .. syukur .. Herbalife dah bagi banyak kepuasan kepada akk ..

kepuasan dari segi kerjaya , masa yang ada , spending time dengan family , kepala x serabut dengan kerenah orang .. ehem2 .. ahahhaha macam lah kerja dulu serabut kan .. owhhh yesss ! ahaksss .. bezanya skrg .. akk banyak berpeluang membantu utk org menjadi sihat dan menjalani kehidupan menjadi lebih sihat .. seronok hanya allah sahaja yg dpt gambarkan bila melihat wajah2 yg kita nak bantu senyum lebar dan berbangga dengan tahap kesihatan mereka . Syukur sangat2 bila allah izinkan rezeki ini bersama akk ..

Ok berbalik pada tajuk ... baru2 nie .. akak menghadirkan diri bersama suami tersayang event ke2 terbesar di malaysia yang mengumpul kan lebih kurang 3800 orang didalam satu acara yang dinamakan Zero2Hero .. event yang mampu merubah kehidupan kita menjadi lebih baik .. impian setiap orang menjadi kenyataan ... apa yg akk dan suami dapat adalah sesuatu excitment yang sangat besar .. keterujaan tergambar pada setiap satu individu yang hadir .. malah dari segenap pelusuk negeri !




keadaan didalam Ballroom Gambang Resort ! ... gamat dengan kehadiran sejak dari awal pagi jam 7.30 .. sewaktu sampai di sini ... orang dah ramai .. akk ingat akk duk pekan akan awal .. rupenya2 mana yang naik bas dari jam 2.00 pg dah sampai dulu .. perghh ! sungguh luar biasa ...


Love u hubby ! ... lately nie sejak dia selalu ikut event Herbalife , dia semakin paham kerjaya akk .. sangat bangga .. namun sayang dia x dpt tgk akk naik stage utk recognation WORLD TEAM members sbb dia di luar dewan sewaktu itu .. huhuh .. its ok dear ... next year Jan 2014 .. u will proud of me ! .. insyaallah .. ;)


crowd yg sangat luar biasa !!!!


tiba ke mlm dinner .. as usual akk nie sempoi2 ajee dgn hubby ... tema malam tuu adalah "MALAM RAJA SEHARI" .. tapi akk x lah macam raja sehari ! .. ahhahah segan lagi nie .. padahal punyee lah ramai yg hadir dinner malam tuu dengan pakaian pengantin cantik2 ... mak aihhh ! memang luar biasa .. akk dengan hubby ? ahahhaha kami low profile .. ( padahal baju nikah dok muat layiee .. bhg pinggul stuk ! muahhaha ) ....




akk , hubby dan teman se-apartment , ieja .. dia dtg berseorangan , hubby dia dtg kemudian ..
we are very simple ! janji dpt makan kan .. kenyang sbb seharian akk shake .. x nak ngantuk dlm tuu ..

apa2 punn akak sangat happy , happy sbb akk buat apa yg akak suka sekarang , hati lega , betul kata2 mereka yg dah lama dengan Herbalife , doing Herbalife is Simple , Fun & Magical ! ... bila masuk kedalam dunia Herbalife ini .. barulah akk sedar betapa bernilainya sebuah kesihatan .. ada yg sharing betapa susahnya hidup didalam keadaan badan yg x sihat , lesu dan x bertenaga .. sehingga x dpt menjalankan tanggungjawab kepada keluarga .. akhirnya mendapat kesihatan dengan bantuan makanan sihat Herbalife ini .. LIFE CHANGE ! .. ye itulah dia .. ia merubah kehidupan seseorang menjadi lebih baik .. dengan izin olehnya ... banyak yg akk pelajari .. melihatkan orang yg susah berjaya dengan Herbalife ini ..

bila kita berusaha membantu orang lain sihat dan merubah kehidupan mereka , maka kita juga mendapat kebaikan dari apa yg kita lakukan .. allah maha kaya ... kita membantu orang dengan ikhlas rasa , maka allah membalas nya dengan sesuatu yang manis dan luar biasa ! ..

ps : rasa sangat seronok dan tidak langsung menyesal berhenti kerja .... ahakssssssss syukurrr kepada allah .. ada hikmahnya rupenya ........ ;)

nak BW  !.. 


Wednesday, September 25, 2013

SIAPA SUKE INI ? PAMERAN POKOK BONSAI ....


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

haaaaaaaaa sape suke letak bonsai nie dirumah ??
baru2 nie akk ada ke Ktn Prade , kebetulan ada pameran pokok bonsai .. perghhhhhhhhh melopong tgk ! .. ini sebahagian yg sempat akak ambil gambar sbb kamera habis bateri .. bayangkan punyelah banyak dan ini semua adalah yg terbaik ! .. kira gold & silver meddle lah nie ... mak aihhhhhhhhh
ada diantara bonsai2 ini mencecah jutaan ringgit ! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. apelah kelebihan bonsai nie eerrk ... sib baikk lah akk x berapa minat .. sekadar suka tgk ajelah ;)









hubby cakap , kalau dia ada TERlebey duit ! dia beli bonsai yg ini utk di rumah .. dia pilih nie sbb ada buah ! .. tu x menahan tuu .. ekekkeke memang ngaga lahh org yg minat ngan bonsai2 nie .. sib baik lahhhh akk bukan fanatik bonsai !


Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...