Tuesday, December 11, 2012

ZAHRIEN MENYUSU KEMBALI TETAPI DIDALAM CAWAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok .. susulan dari plan akak x nak bagi zahrien menyusu dah di entry INI ... nampak gayanya x menjadi ... kenapa ?? naluri ibu akak x mengizinkan lahh huhuhu .. kesiann lak bila dgr dia meminta susu setiap kali bangun tidur , cuti hujung minggu akak betul2 terganggu dengan renggekan dia .. nampak gayanya akak kalah .. tetapi akak akur , dan cakap pada dia .. adik boleh minum susu tapi mesti dalam gelas ..

soo nampak gaya dia dah setuju dan dah berjaya .. paling seronok , dia dah jarang minta .. dalam sehari akak dgr 2 kali sahaja dia minta .. mgkin sbb x syok bila minum dalam cawan kan .. soo dia kurang minta ... cuma lepas bangun pagi2 dan adakalanya waktu tghari dia minta ... siap dah pandai cakap .. " buat dalam cawan aje ibu ... " senyum kambing akak nie ekekee;)

 see wajah relax minum susu dalam cawan sambil2 tgk ultraman .. masa nie pagi2 .. lepas dia mandi .. baru dia minta susu .. alhamdulillahhh sgt2 bila dia nak minum dalam cawan ..


 suke lak tgk masa nie .. x sangka lah kan .. bb akak sorang nie dah semakin besar , tahun depan bulan 3 , masuk 5 tahun uuuuuuu ... 


agaknye lah kan uolss .. dah lama2 nanti dia mgkin x nak menyusu dah .. sbb skrg nie punn dah jarang dia minta .. mgkin sbb faktor minum dalam cawan dan mgkin sbb zahrien dah kenyang makan macam2 ...
aduhhhhhhhhh dukk lapoor aje anak teruna akak nie .. dah makan nasi .. makan kuih pula .. dah makan kuih , dia minum milo pula .. sib baikkk akak x bagi sgt dia minum ...

akak pulak suruh dia minum susu dia .. ekkee terbalik kan .. aduhhhhh .. yelah .. kalau minum milo lagilah x elok kann sbb milo tuu sgt2 manis uuuuuuu ... harap2 lepas nie , dia akan slow2 kurang minum susu .. memang akak akui susu bagus utk tulang anak2 .. tapi zahrien nie x macam budak2 lain koot , payah nak makan .. tapi zahrien , pantang nampak makanan .. semua dia bedal ! .. makan dah macam org dewasa .. x pernah nak tolak .. sooo zat2 dia dah dpt dari pemakanan dia .. soo akak rasa dah cukup , sebab tuu akak bercadang nak berhentikan dia susu ...

tapi kalau macam skrg nie ok lah kann ... dia nak , dia minta .. kalau dia x nak , akak buat dono aje .. x lah pelawa nak susu atau tidak ekeke .. biar dia berhenti dengan rela dan mudah2an dia leka .. x minta susu dah sbb dah kekenyangan .. ;))

21 comments:

  1. pejam celik, pejam celik hampir 5 tahun dah ya usia Zahrien..

    ReplyDelete
  2. slow2 kak..x pelah, ibu dia mesti tau apa yg terbaik utk anak dia kan..

    ReplyDelete
  3. bagusnya zahrein ni, senang je pujuk dia minum dgn cawan... lega ye..

    tak sabar nak tgk anak2 saya besar..hehe..

    ReplyDelete
  4. Zahrin good boy minum dalam cawan..
    Takpe kak pelan2 insyaAllah..

    ReplyDelete
  5. Zahrien macam anak sulung saya..minum susu dalam cawan kejap pastu makan je..Sebab dia jenis tak tolak makan..So zat2 banyak dah dapat dari makanan, hehe..Infact sampai sekarang sarapan nak minum air masak takmo susu tapi kadang2 dia amik milo gak..depends laa

    ReplyDelete
  6. Anak sy si dalia tu thn dpn dah msk darjah 2 tp masih menyusu, nk tidur/bgn tidur wajib nyot nyot botol susu, risau sy ni, bila la nk tinggalnyer tu, puas dah warning tp ttp xjalan...huhu

    Zahrien good boy yer...

    ReplyDelete
  7. bagus zahrien nak minum pakai cawan dah...big boy la katenye kan heheeheh

    akak jgn tak tau kak, mia mija tu pakai botol lagi hahaahaha...lantak le kak yg penting dieorg still minum susu lagi...ari tu cube2 gak stop botol, terus dgn susu2 die tak mo...aduhhhh....

    kemain lagi santai zahrien melayan otomen sambil minum pakai cawan..serius kak, nampak mcm budak besar dah...

    ReplyDelete
  8. hehe..kira oklh...minum susu guna cwn..

    ReplyDelete
  9. slow2 ye ka...zahrein ni comel la...kiut sangat

    ReplyDelete
  10. anak saya dulu masa mula2 stop isap botol pun saya buat guna cawan je tapi kejap je la dorg minum pastu terus stop sdiri..alasannya tak sedap guna cawan katanya

    ReplyDelete
  11. anak el yg sulung tu dah pesan kt dia nak skolah dah kn so xleh mnm susu botol..kena mnm lam cawan..lau x jgn pi skolah..hahaha

    ReplyDelete
  12. kejap je zahrien dah 5 tahun kan..hehehe..takpela kak ieda..slow²..lagipon zahrien dah besar dah makan mcm²..tapi utk minum susu tu saya rasa mmg bagus utk anak²..utk tumbesaran mereka kan. :)

    ReplyDelete
  13. susu bagus..2 kali sehari tu okaylahkan...

    ReplyDelete
  14. xper kak pelan2 la....zahrien comel :-)

    ReplyDelete
  15. gemuknya dia heheh..cute bah..

    ReplyDelete
  16. wah dah 5thn..kejapnya

    ReplyDelete
  17. patutlah bam bam suke minum susu ye

    ReplyDelete
  18. sebaya rupanya zahrien dgn meya.... meya dah lama stop minum susu ... umur 3 thn rasanya

    ReplyDelete
  19. kejap je kan masa berlalu kak :)

    ReplyDelete
  20. kejap je masa berlalu.. makin encem hero akak sorang nih..

    aidil kuat susu kak tp makan x mo sgt.. sbb tu rasa kesian klu nak stopkan susu..

    ReplyDelete
  21. a'aa kan kak.. slow2... nanti dia akan berhenti sendiri.. :-)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...