Tuesday, December 18, 2012

YA ALLAH KENAPA AKU SELALU MENANGIS

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

kenapa aku selalu menangis ? kenapa aku selalu rasa sedih ?
 kenapa aku selalu tersentuh hati ? 

Ya اَللّهُ, mengapa wanita sering menangis?



JawabNYA: Kerana wanita itu unik.

AKU ciptakan ia sebagai makhluk istimewa,


AKU kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,


AKU lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,


AKU kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih 

manusia,

AKU teguhkan peribadinya untuk terus berjuang saat yang lain menyerah,


AKU beri dia naluri utk mencintai anak-anak dalam keadaan apapun,


AKU kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,walau disakiti oleh orang-orang yang ia sayangi


Wanita makhluk kuat, tapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKU beri dia air mata utk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.


ps : subhanallahhhh betapa aku bersyukur kerana aku dijadikan wanita ! kerana ku sedar betapa kuatnya aku di ketika dan saat yg sgt memedihkan hati ,aku masih boleh berdiri kuat .. demi melihatkan wajah2 kesayangan sentiasa bahagia ..

19 comments:

  1. airmata je boleh menghapus rasa duka dalam hati kan...

    ReplyDelete
  2. Airmata yg mengalir bkn bermakna wanita itu lemah...

    ReplyDelete
  3. lembut bukan bermakna lemah..kan??

    eida..
    ni url baru..
    nanti tlg update kat bloglist ye..letih nya nak kena sebar2 kan url baru ni..macam nak tercabut jari dok menaip..hahah

    ReplyDelete
  4. air mata terapi terbaik kaum wanita :)

    ReplyDelete
  5. Saya senang nak nangis bila nengok citer sedih..:) Lagi senang nak nangis bila melibatkan hal2 ttg parents saya, suami dan anak2.

    ReplyDelete
  6. saya pun bangga menjadi wanita...

    ReplyDelete
  7. Sebak...bca n3 ni pun boleh rasa nak mnangis.. bangga jd wanita :-)

    ReplyDelete
  8. adehhhh..falsya tgk gambo org nangis terus bertakung air mata...hurmmm..

    ReplyDelete
  9. Airmata itu buatkan kita lebih tabah kan sis bukan lemah....

    ReplyDelete
  10. kak, sy ni jenis sensitif..terasa ckit je, nanges.. kdg² malu sbb mudah sgt air mata ni kuar..

    ReplyDelete
  11. menangislah cara untuk melepaskan segala ada dalam ati..baru lega skit
    wanita ngan airmata xdpt dipisahkan

    ReplyDelete
  12. hubby kata sy ni ratu menangis, cepat sgt tacing2 nie..huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..bertuahnya bergelar wanita..

    ReplyDelete
  14. mmg mudah nangis jugak..

    ReplyDelete
  15. bertuah begelar seorang wanita..Alhamdulillah

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...