Thursday, December 13, 2012

TAYAR MASUK LONGKANG ! KERJA SIAPA ?

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ha kisah dah lama dlm draft .. berlaku rasanya bulan lepas ... aduhhh x tahulah ayah akak nie kenapa .... nak kata dia x pandai bawa kereta , dia dah bertahun dengan kereta nie .. x tahulah tetiba pagi2 tuu kami dikejutkan dengan bunyi yang kurang enak .. bila berlari ke pintu dapur ... ya tuhannnnnnnn awat yahhh .. tgk satu tayar kereta ayah dah masuk longkang ! ..

hurmm apa nak kata layie .. duk tanye ayah .. kenapa yah ?? dia diamm aje .. terperanjat pun ye jugak agak nyee ... dia cakap , dia x perasan dah .. aduhhh .. sib baik suami akak ada .. soo dia lahh yang mengkalorkan tayar kereta tuuu ... kami2 nie jadi tunkang tgk lah ... ummi akak pula apa layie .. duk berleter lahhh , kata ayah x dan2 nak ke bandar ... haaa kejar kan ape punn x tahu ... hurmmmmmmmmm



inilah yang dikatakan sebagai benda nak jadi ... x der siapa sangka .. cuma macam pelik sbb ayah macam dah x boleh mengagak keadaan longkang dan jalan disitu ... macam pelik sbb laluan tuu memang laluan harian kami semua ...  



 


dgn hanya bantuan dari hubby , alhamdulillah tayar kereta dapat dinaikkan .. aduhh kesian hubby berpeluh ! .. nasib baik sangat ada dia .. kalau ikutkan kami orang perempuan nie .. panggil penggangkut aje lahh huhuhu ... aduhaii ayah .. kami2 semua dah x nak bagi ayah bawa kereta dah kalau ikutkan ..
risau sangat2 kalau dia ke bandar lain pula halnya ... dia dah macam x boleh bawa kereta lagi ..

kalau tekan enjin tuuu dah mengaummm macam nak pecah enjin ... aduhh x tahu nak cakap ape dah uolss .. kereta ayah akak nie dah 2x masuk bengkel akibat dari enjin yg dah meragam sana sini .. 
hurmmmm ayah oh ayah ...... rasanya dah sampai masa , kami anak2 yg bawa ayah kemana2 kalau dia nak berjalan ... dia dah x boleh drive sendiri ... akak lah tuu , sbb akak yg duduk dengan dia skrg nie kan ..

ps : huuhuh still banyak kerja ... x dpt nak BW .. ini pun entry auto publish sahaja .. nanti akk BW yee .. sorry sgt2 .. huhu

27 comments:

  1. Biasa la dah berumur... Anak-anak kena lah bersabar

    ReplyDelete
  2. alahai kak...xpelah mungkin dia xperasan kot, nak marah pun xboleh hehehe..

    ReplyDelete
  3. lepas ni ayah kena ada pemandu peribadi kak :)

    ReplyDelete
  4. biasalah kak dah berumur... sama mcm ayah munna ... skrg ni klu tgk dia bawa kereta rasa takut je dgn cara pemanduan dia tu

    ReplyDelete
  5. dh sampai masa ayah berehat la ni sis..

    ReplyDelete
  6. maybe pandangan mata ayah akak kabur kot..kdg2 bila berumur ni mata ada selaput

    ReplyDelete
  7. adat lah kan Ieda.. dah tua. sama macam abah akak.. last time dlm bulan pose, dia drive sampai stuck kat bahu jalan masuk semak. tanya kenapa? dia jawab entah lah.. kengkadang risau gak.. now kalau pegi jejauh, dah ada drive yg bawak.. tapi tu lah kann.. kalau nak jadi tu...tawakal je lah..ISNYALLAH..

    ReplyDelete
  8. tiba masanya anak2 lak bawak ayah jalan2 nih..:)

    ReplyDelete
  9. benda dah nak jadi...
    mujur ada yang bantu..

    ReplyDelete
  10. dah nak berlakukan, sian dia kene leter.. (tingat arwah mak & ayh bila sebut bab leter2 ni..)

    ReplyDelete
  11. benda dh nak jd kak nk buat mcm mana...skang ni dh tiba masa anak yg bawa ayah jln2 :-)

    ReplyDelete
  12. Ya..mungkin sudah masanya ayah ieda gantung lesen keretanya, memang bahaya..

    ReplyDelete
  13. Mula2 nengok gambar tadi..akak teka dik ieda kitaa...rupa2nya..ayah yaa..
    Tak pe...ayah saje nak srh hb ieda mandi peluh angkat berat sekali skala..hikhikhik...

    ;)

    ReplyDelete
  14. mungkin faktor umur yg buat seseorang dah tak boleh nak mengagak bila memandu. kat opis akak ada sorang consultant umur 70 lebih.. kereta dia kerap calar balar.. berkali2 touch up calar balik.. bila kitorang tanya.. dia kata dia tak boleh nak agak jarak benda2 kat depan atau tepinya.. tu yg bergeser tu.. sabar jelah.. harap2 ieda ada byk masa utk bwk ayah ke mana2.. takut juga kalau jd di tempat lain mcm ni kan...

    ReplyDelete
  15. seb baik jd kat rumah klu tgh2 jalan cam ne ,.... risau kan

    ReplyDelete
  16. alahai...nasib baik berlaku kat rumah kn

    ReplyDelete
  17. sikit jer kan...ter agaknya....

    ReplyDelete
  18. x per la kak benda dah jadi yang penting alhamdulillah ayah akak selamat..teringat kat abah di kampung sayang sangat kat mak abah tapi berjauhan : (

    ReplyDelete
  19. kak kalau bileh jangan bagi bawak la kak , kesian nanti takot pape jadie , da ta kuat ta pun dye tak nampak da kak

    ReplyDelete
  20. jgn lagi dia bwa keta sorang2...bahaya..

    ReplyDelete
  21. Mungkin faktor usia kot..tapi bahaya la kan bila dah camtu.kita anak2 mmg risau la kl dia drive sesorang..

    ReplyDelete
  22. syukurla ayah akak takde apa2, ada hero menyelamatkan ;)

    ReplyDelete
  23. terinagt kat arwah ayah intan..dia dulu naik motor jatuh longkang..naik saja2 ja depan umah..:(

    ReplyDelete
  24. Benda dh nak jdi kan....alahai...bahaya gak tu, hrpnya tak berulang lagi..in sha allah..

    ReplyDelete
  25. Benda dh nak jdi kan....alahai...bahaya gak tu, hrpnya tak berulang lagi..in sha allah..

    ReplyDelete
  26. Rasanya sekarang la masa untuk anak2 pula, djdanchef baca pun rasa takut nak bg ayah kak drive

    BY: djdanchef
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...