Tuesday, December 11, 2012

TAWAKKAL ITU PERLU

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhh letihnya .. baru nie dpt online ... lepas magrib akak tertidur .. keletihan yg amat sangat , kul 9.30 bangun , tersedar sbb dah set mind nak tgk A & H huhuh sempat layie kan .. dpt legakan diri sekejap jadilah .. sambil2 tuu teringatkan kerja 2 di office .. huhuhu apa yg dibuat sepanjang hari nie , memang memerlukan kesabaran yg tinggi dan kesudahannya akak tawakkal ... mudah2an tempoh x sampai 5 hari lagi ini memberikan kami semangat utk harungi prosed AUDIT yang akan berlangsung ... 

susah hati tuhan sahaja yg tahu .. dari segi penyediaan dokumen sehinggalah persediaan semua keperluan AUDIT .... banyak yg perlu dikorbankan , waktu makan specially nye ... makan macam x jejak bumi .. x habis waktu makan akk dah kembali ke tempat duduk ..sambung buat kerja .. FUH ! dugaan sungguh !

dan skrg dah malam .. bila dah malam .. barulah rindukan blog , rindukan kawan2 , rindukan blogger2 ... rindukan BW... soo ada kesempatan BW sekejap , melempiaskan ngantuk yg masih berbaki .. alhamdulillahhh , rasa lega sedikit ............


Rasulullah saw. bersabda, “Sungguh, seandainya kalian bertawakkal kepada Allah dengan sebenar-benarnya, niscaya kalian akan diberi rezeki sebagaimana burung-burung. Mereka keluar pada waktu pagi dalam keadaan lapar dan pulang pada waktu petang dalam keadaan kenyang.” (HR. Ahmad, At-Tirmidzi, Ibnu Majah, Al-Hakim)


15 comments:

  1. amin...

    btl tu kak.. dlm apa2 hal..x kira kt rasa mustahil atau tak.. tp kt harus bertawakal pd allah swt..


    huhu.. klo bab audit2 ni.. mmg paling x suka..bab2 documentation la.. kalo internal audit ok lagi..tp klo external audit mm kna btl2 berhati la.. utk thn ni dh lps external & internal.. jumpa la thn depan...

    ReplyDelete
  2. Salam k.ieda, saya tak suka di audit ;)
    Hidup kalau dah berusaha selebihnya tawakal shj. Semoga Allah sentiasa beri yg terbaik. Insyaallah

    ReplyDelete
  3. salam kak ieda..betul tu,..selamat malam kak

    ReplyDelete
  4. ofis sy pun tgh sibuk audit..syukur sy tak terlibat hehe

    apapun semoga akk bertabah ya..sekejapan je tu :)

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  6. hujung tahun mmg rasa jalan tu tak pijak tanah kak, bukan berjlan tp berlari, masa rasa cepat sangat berlalu kan eiiiii

    ReplyDelete
  7. bila audit mmg sibukkan kak..

    ReplyDelete
  8. lepas audit baru tenang kan kak.

    ReplyDelete
  9. wak pon X sihat nk wat keje niii. UHhuu

    ReplyDelete
  10. Betul tu kak,setiap apa yang kita lakukan perlu ada rasa tawakal dalam diri.Insyallah,tenang rasanya

    ReplyDelete
  11. usaha.. doa.. tawakkal,
    insyaallah berjaya :)

    ReplyDelete
  12. Amin...betul tue kak...Good luck for Audit

    ReplyDelete
  13. aminnnnnn..
    x odit tak boleh ke??

    ReplyDelete
  14. ooo nyampah dgn audit..satu pejabat kene kerah!

    ReplyDelete
  15. audit mmg nyampah kak..klu audit ni mmg busy kan

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...