Sunday, December 30, 2012

SYUKUR BILA ANAK-ANAK DAH BESAR

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok .. tadi petang amanina dan sabriena ada cakap ngan akak nak buat minum petang utk akak dan hubby ... kebetulan tok ummi mereka ada beli bebola dan ayam tempura di giant .. soo akak cakap lahh , ok jugak .. dah lama x makan kan .. soo inilah hasil dari anak2 dara akak .. 

amanina goreng semua nie ... si anggah pula buat air teh ! .... alhamdulillahhh anak2 dah pandai skrg nie ... ;)


 pau kacang frozen tuu tergaring lah pulak .. ekkeke ... memang suke grg macam tuu , lagi garing lagi sedap pau kacang tuu ...

syukur sgt2 .. bila anak2 dah besar2 nie .. semua dah boleh harap , sabriena pula dah pandai masak nasi .. alhamdulillah , dah banyak kali juga dia masak nasi .. mula tuu x percaya juga .. tapi bila hubby cakap anggah yg masak .. dan akak pernah nampak .. barulah percaya yang anak2 dara akak semua dah boleh diharap .. 

sabriena tahun depan masuk darjah 3 ... kakak pula masuk darjah 5 ...
oh legaaaaaaaaaa bila anak2 dah besar nie ... dah banyak yang boleh diharap ... kalau bab2 lipat kain nie punn akak dah x amik port ... akak lipat kain akak dan hubby sahaja .. kain2 mereka lipat sendiri , kalau yang zahrien punya selalu mereka gilir2 lipat .. ahhaha kelakoor .. yelah x nak gaduh2 kan ..

dan kakak pula dah pandai kalau goreng telur , goreng sayur2 nie ... ada masa2 akak sediakan bahan sahaja .. lepas tuu akak ajar kakak goreng .. taruk apa lepas nie dan lepas nie .. alhamdulillah .. dah semakin pandai .. bukan ape .. kalau akak sakit sok2 , kalau ayah dia x der , mereka dah boleh survive sendiri .. skrg nie punn kalau zahrien nak makan , memang kakak2 dia lahh yang tlg tengokkan .. haaaaaa satu lagi kalau uols nak tahu .. zahrien skrg dah pandai buat susu sendiri uolsssssssss ! haaaaaaaa jgn x caya .. dia cakap kalau suruh kakak .. lambat sangat dia nak minum , last2 dia buat sendiri , masuk dlm cawan , masukkan air dan kacau sendiri ekkeke ... 

fuh ! ... leganyaaaaaaaaaaaaaaa ibu ! ;)) teringat lak kata2 mak akak dulu .. banyak kelebihan bila kita beranak jarak2 nie .. bila yg sulung dah besar sikit , dah boleh tlg tgkkan adik ... dan bila yg anggah dah besar , lagi senang bila ada adik , mereka berdua dah boleh tgkkan ... ada benar juga kata2 ummi akak .. sib baik akak ikut kata2 ummi akak , beranak jgn terlalu rapat .. yg senang nyee akak .. bukan org lain kan ... alhamdulillahhh berkat ikut kata mak dan nasihat orang2 yg lebih berpengalaman ( nenek & tuk sedara ) ......


17 comments:

  1. bestnya anak pompuan dh besar, boleh tolong kat dapur mcm anak2 akak..
    akak pernah suruh ke diorang mmg sdiri suka tolong?

    ReplyDelete
  2. cucur tu sdppppp kirim 1 heheh

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dah boleh diharap

    ReplyDelete
  4. Best ada anak dara, boleh menolong di dapur..eina ni kena cuba lg la, dua2 boy ni..hehe..

    Untung akak.. :-)

    ReplyDelete
  5. Best ada anak dara, boleh menolong di dapur..eina ni kena cuba lg la, dua2 boy ni..hehe..

    Untung akak.. :-)

    ReplyDelete
  6. Best ada anak dara, boleh menolong di dapur..eina ni kena cuba lg la, dua2 boy ni..hehe..

    Untung akak.. :-)

    ReplyDelete
  7. alahai rajin dorang..dh besar kn mereka..

    ReplyDelete
  8. untung nya...depa pun nak buat tu..tu yang bagus nya..selalu yang saya nampak besar2 gini anak pemalas.yang sorang buat,sorang nak duduk saja..lama 2bergaduh..kira bagus la depa masing2 sepakat buat kerja.

    ##nak pakai domain ke??saya tukar ke dot my ni sebab .my ni domain yang terbaik la..sebab tu harga asal dia mahal.rm120.bila ada diskaun ni tu yang saya rebut.sebab tu dia terhad 1500 orang je dapat.lagipun seumur hidup diskaun ni..maknanya selamanya bayar rm20 je.lagi murah dari domain dot com.(rm35). dot com ni pulak harganya bukan tetap.bila2 masa je dia boleh naik kan.dulu rm29.lepas tu sekarang dah 35.

    tapi dot com ni pun bagus.kita register,bayar dan semua setting diaorang yang buat.bayaran setting rm3.kalau pakai domain ni rank blog kita cepat naik.contohnya kalau baru pakai,rank alexa 400k..dalam sebulan je dah boleh jadi 200k.domain ni sesuai sangt bila kita rajin update blog.macam eida ni memang sesuai dah pakai domain.maintain update.traffic pun cantik.lagi satu pakai domain orang nampak blog kita macam gah.nak letak sewa iklan berbayar pun orang sanggup bayar.

    kalau eida nak pakai domain boleh klik kat sini http://www.ciktom.com/tutorial/

    tengok dekat TIPS DAN TUTORIAL MENGENAI DOMAIN DAN HOSTING..

    lepas pasang domain cuba letak kotak sewa iklan..sewa iklan lagi best dari tunggu duit nuffnang.heheh

    ReplyDelete
  9. the cucur look so delicious!

    anissyazwani.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Ank CiM stakat ni 2 jer. Tp both lelaki. Cuma kena suruh jer lah. Jarak antaraereka 4 thn. Alhamdulillah dikurniakn ank2 yg dengar kata

    ReplyDelete
  11. ish ni yg x sbr nak tunggu anak besar jugak ni..hehehe.boleh tlg2 buat kerja rumah..kan kak.

    ReplyDelete
  12. Bestnya akak ada pembantu yg rajin2.bertuah btul

    ReplyDelete
  13. tak sabar pula tunggu turn kakak tolong masak..hehehe

    ReplyDelete
  14. salam kak...
    alahai..bestnye tgk menu petang tu..hihih... untung anak2 dah bersar dan boleh tlg ibubapa & buat apa2 tanpa bantuan.... alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  15. Alhamulillah kak...untung anak2 dh vesar n blh diharap

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...