Monday, December 31, 2012

SUPER CAR ACTION D UNTUK ZAHRIEN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhhh sedikit tekanan di hari ISNIN terakhir 2012 nie .. mana tidaknyee , dah lah sepanjang jalan hujan sahaja .. bila sampai opis sahaja blackout lak ! .. aduhh semua x leh guna , komputer sampai lah ke aircond ! ... huhuh tension2 ... menguji kesabaran betul ekek ..

ok back to topik entry akak hari nie ... last 2 weekand kann kami ke hsp untuk melawat ayah akak . Seterusnya kami ke Kuantan Prade untuk beli kasut sek amanina , maklumlahh kaki saiz besar , soo di pekan memang puas cari tapi x ada .. soo petang tuu lepas melawat ayah , kami semua ke The Store ... dlm akak mencari kasut buat amanina tuuu .. rupenya2 zahrien dah berjanji dengan ayah su dia utk sesuatu ....

hurmmmm bertuah punya anak ... dia berjaya bodek ayah su dia untuk belikan dia kereta mainan nie ! ... ahahhaha murah rejeki ko dik , belanja anak buah kooo .. insyaallahhh ada rejeki aku lak nanti .. aku lak belanja anak koo .. ... bukan main suke zahrien masa nie ... TETAPI masa nie kan , dia sebenarnya dah rambang mata ... bukan rambang mata dengan mainan kereta lain .. tapi dia dah rambang mata nak pilih antara kereta atau helikopter ... bila adik akak tanye tokey tuu .. heli mahal sangat lahh pulak ... paling murah punnn rm 150++ ... wah2 .. x yah lah kan .. membazir sahaja .. lagipun bila tgk controler dia lebih kepada orang dewasa ....

maka lepas tuu ..ambillah ayah su dia kereta mainan super car action D nie ... boleh tahan besar , kalau hubby akak x belilah .. harga pun boleh tahan .. berbaloi dgn saiz kereta tuu ... sib baikk lahh adik akak yg belanja .. kalau akak ... x beli lahhh ... rasa sgt2 membazir ...

 maklumlahhh zaman akak kecik2dulu .. memang x merasa nak beli mainan macam nie .. even masa amanina dan sabriena kecil dulu punn .. x ada mainan besar2 macam nie ... sebab tuu bila ayah su mereka belikan kepada zahrien , dua kakak2 nyee tuu pandang semacam aje kkekeke .. bila tanye .. mereka cakap ..
 " kenapa lahh ayah suu membazir .. baik belanja kami makan ! kenyang jugak " muahahhahaha see ....

 elehhhhhhh wajah malu2 konon ..bila dpt tuuu duk berjanjilahh ayah su nyee suh anak saudaranyee ini main baik2 ... jgn ganas sgt ! ... sebab kalau dah jahanam .. konpermmm ibu x akan beli lagi ... yes ! ... betul sgt2 lah tu !!!!!!!!! ....


hurmmm suke sgt tgk pic nie .. tgklah dua beranak nie ... cara jalan tuu sama sahaja .. nie masa di masjid besar kuantan , dari mall tuu kami singgah masjid untuk solat ...zahrien skrg dah pandai , setiap kali ayah nak sembahyang dia akan tanye dan akan ikut .. tapi ada MOOD lahh kan .. macam petang tuu , dia sendiri nak ikut ... ekkeek .. macam2 hal anak2 nie ..

tapi akak ingat semua kata2 nasihat dan pengalaman pelakon WARDINA aritu .... walau bagaimana sekalipun , kena ingatkan anak2 utk solat , walau lambat .. janji sembahyang jgn lupe .. ;)

ps : huhuu sejak semalam mlm , anak2 akak x der di rumah , mereka ke rumah kakak akak di peramu ... sunyi sepilahh rumah ... tinggal akak dan hubby sahaja ... :( tulah dia ... bila mereka ada .. akak naik pening , bila mereka x der nie ..sunyi sepi lak rumah tuu .. huhuhu



16 comments:

  1. sha pun xdanya nak main benda2 smua ni..hehe..skg da moden kak..hehe

    edit blog? bole ja kak :)

    ReplyDelete
  2. seronok tu dapat kete...:)

    ReplyDelete
  3. salam isnin... singgH sini

    ReplyDelete
  4. sy pun suka membeli tuk anak buah.. sampaikan mak dorg salu bg sign dr jauh "jangan"..hehe.. seronok tgk dorg dpt..

    ReplyDelete
  5. skrang budak2 main ipad je. duduk diam je kalau dpt ipad :D

    ReplyDelete
  6. rezeki jgn di tolak
    tp betul gak kalo belanja makan lagii syiokk
    hahaa

    ReplyDelete
  7. wah..ada kereta.meh lawan lumba dgn waiz..hehe

    ReplyDelete
  8. Mengembirakan hati anak2 juga satu ibadah..semoga murah rezeki Pak su!

    ReplyDelete
  9. sukanya zahrien dapat mainan kereta control tu yea..betul lah kak, apa2 pun solat paling utama kan..

    ReplyDelete
  10. kuantan pon hujan kak..ni still mood rindu kt comforter neh..huhu..

    yg ni okey lg, kalo besar skit lg..kalo rosak jek, kene beli spare parts..tggi mentenannce..mcm kereta btol2 plak gayanyer

    ReplyDelete
  11. anak ema pun baru dpt kereta control kak...tak menahan yg tu yg dia nak

    ReplyDelete
  12. bebudak skng smua nyer gadjet mahai2 yg d nak... ok la kak, sekali setahun pas2 xbeli apa dah mcm c Amsyar he3

    ReplyDelete
  13. ank laki memg la suke mainan mcm nih kan kak

    ReplyDelete
  14. salam kak..
    amoih zahrien, bestnye dpt kete control dari pak usu ye..jg elok2 tau.. hihi.. :)

    ReplyDelete
  15. amboi dia dpt keta control best xhengat la tu si comel ni hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...