Saturday, December 8, 2012

SARAP LEWAT TETAP HEBAT

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
salam semua

ahahhaha ayat diatas x leh blah kan ... bikin suspen aje .. apelahhh bfast yg sedap sgt dan hebat sgt akak masak kan .. aduhaiiiiiiiii uolss nie .. sarapan biasa2 sahaja .. ekekek .. dah lah lambat enterpreme .. tapi bolehlahh pembuka mood berblog pagi2 sabtu nie .. haa uolss saarapan ape ?? entah2 dah siap2 nak masa tengahari kan .. ahahhaha .. akak baru nak BW nie ... apa2 punn jomlah tgk ape lahh menu yg hebat sgt tuu ! .... ala kadar sahaja .. janji perut kenyang !

 


haa kan dah cakap , menu yang simple2 sahaja ...janji kenyang kan ... janji licin makan x hinggat ! ... bila tanye hubby yang makan bertambah2 tu .. dia cakap " sedappp .. dah lama x makan mee hun ieda buat " aikkkkkkk ye ke dah lama x buat ? sambil2 garu kepala ... adehhhhhh macam2 lah abang nie ... ekkeke hakikatnyee memang lah dah seminggu x buat mee hun goreng nie .. bukan ape .. anak2 dah x nak makan .. soo bila akak gi kerja , mereka akan request sarapan yg berat2 sikit soo mereka x akan kesahkan nak makan tengahari lagi .. soo kebanyakan menu yang akak masak time kerja , adalah mee goreng , mee lidi , nasi goreng dan adakalanya akak masak nasi dan lauk terus .. mereka lebih suke .. konon kemas lahh kan .. ekkekee ..

alaaaaaaa kalau buat bfast beria punn , hubby dan nenek akak akan cari nasi pagi2 .. org kampung kannn walau sarap macam mana hebat punn , mereka cari nasi .. adehhhhh tu yang senang , akak masak lauk terus pagi2 ekkeke .. soo tgh ari mereka x makan lagi .. tunggu akak balik petang baru mereka makan ! ... senang kan macam tuu ... ;))

ps ; tgh ari nie ada jamuan kawin .. tapi x tahu dpt pergi atau tidak , sbb kul 3 ptg nanti ada gathering herbalife di ktn .. hurmmmmmmm nak masak ke tak nak erkk .. huhuh kalau masak senang sikit , x pergi kenduri pun dah ok .. tinggalkan anak2 , x kan nak angkut semua kan hhuu aduhhhhh macam mana nie ???

14 comments:

  1. akak masak soto jer pagi ni

    ReplyDelete
  2. lapar.. nak g mkn free pasni.. g kenduri kawen pegawai ofis... hehe

    ReplyDelete
  3. menu wajib tu bihun goreng mmmg super hebat lol

    ReplyDelete
  4. serius kak..sy tgh lapa giler nie...terliur dah nie...

    ReplyDelete
  5. kak ieda masakkan jelaa tapi untuk eiqa, ekkekeee :P

    ReplyDelete
  6. saya tak masak pagi ni..bangun je dah tengahari..muahahha..terus masak nasik je..maisara pun bangun tengahari jadi beli kat kedai je nasik hari nih..ibu nak cuti gak..heheh

    ReplyDelete
  7. sedap nye kak ieda tgk bihun goreng tu..hhuhuu

    ReplyDelete
  8. org dulu2 kerja kuat kak..sbb tu kena mkn nasi jugak

    ReplyDelete
  9. Bihun goreng tu sgt menyelerakan..^^

    ReplyDelete
  10. sedapnya breakfast kt sini...

    ReplyDelete
  11. mmg hebat nampaknya.... munna sarap dgn biskut tawar cicah teh o je hari ni.... tiba2 jadi malas

    ReplyDelete
  12. sedapnya bihum akak....saya selalu jugak buat bihum tapi tak sedap...share resepi kak...akak guna bihum jenis apa ya...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...