Thursday, December 20, 2012

RUMAH DITENGGAH JALAN : ADA AKU KESAH !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

dia poyo ! ... dia berani ! .. dia selamba ! 

ada aku kesah ! muahahhahaha .. janji aku idup selesa kannns ;)






Menjadi suatu pemandangan yang unik, sebuah rumah yang berada tepat di tengah-tengah jalan raya.

Rumah ini tetap berdiri dan masih digunakan sebagai tempat tinggal pemiliknya, seorang wanita tua berasal Kota Wenling, Daerah Zhejiang di China.

Ini kerana proses kos ganti rugi rumah tidak sesuai, sehinggga saat nenek tersebut tetap menginap rumah tersebut.


tapi mereka memang terkenal dengan masyarakat yg PELIK .. ye dok ???


20 comments:

  1. bukan baru2 ni dah di robohkan ker??

    ReplyDelete
  2. boleh plak duk situ runah tu?

    ReplyDelete
  3. Mak aih tengah2 jalan…unik betol…

    ReplyDelete
  4. ada tgk..jgn jd tak elok sudah t..hihi

    ReplyDelete
  5. Selamba. Kalau kat m'sia ni dah lama roboh.

    ReplyDelete
  6. ye la..kalau saya pun tak nak pindah bila kerajaan tak nak bayar harga yang sepatutnya untuk tanah dia..
    tapi tu la..risiko mati katak tu ada la..heheh

    ReplyDelete
  7. ha ah la kak..MEREKA ni banyak sangat kejadian 2 pelik dan perangai2 pelik kan? saya pun jadi pelik dah ha ha ha

    ReplyDelete
  8. Wajibbbbb byk keta terbabas langgar umah ni Nnt ngeeee

    ReplyDelete
  9. erm ritu mcm dgar rumah tu dah berjaya diambik olh kerajaan dorg utk buat jln, x lg upenyer yerk.. hehe janji dia bahagia...

    ReplyDelete
  10. ada jugak mcm tu ea... kiranya nenek ni pun boleh dikatogorikan pengguna jalan raya a.k.a. penunggu jalan =D

    ReplyDelete
  11. ada kluar kt brita ntv9.dah roboh dah.

    ReplyDelete
  12. kalau kat malaysia mesti dh teruk kene langgar sbb org xperasan..hehehe

    ReplyDelete
  13. mAcam-macam, kalau rumah di tengah sawah tu biasa la kat malaysia ni:)

    ReplyDelete
  14. salam kak..
    alahai.. asal boleh je..
    xbahaye ke kt tgh2 jalan tu.. ?

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...