Saturday, December 22, 2012

RAMBUTAN ANAK SEKOLAH

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok .. uols kenal tak rambutan ini ?? jenis apa ?? siapa boleh teka .....

haaaaaaaaa inilah dia rambutan anak sekolah , selain dari rambutan gula batu , anak sekolah adalah diantara rambutan terbaik dan kegemaran orang ramai skrg nie ... kebanyakan pemintaan kepada buah rambutan adalah dari jenis ini ... akak seronok dan bertuah rasanya , kerana di kebun kami ada pokok rambutan jenis ini , selain dari rambutan gading dan rambutan biasa tu ... ;)

x menahan makan rambutan nie .. cuma x bolehlah nak makan pembuluh dia .. permbuluh dia lah yg buat batuk x hinggat dunia .. gataiii ! ekkeke



ini sebahagian yg dikutip oleh ummi dan ayah di kebun akak , akak x sempat nak tolong sbb akak balik dah petang sangat kan huhuhu 



wahhh menarik kan isi dia ... kalau uols nak tahu semua isi2 rambutan anak sekolah nie macam nie lah ! ... gemuk2 dan cantik2 ... berseri2 uolssssssssss .. patutlahhhh menjadi kegemaran dan kegilaan orang2 yg membeli ... sekali beli memang nak lagi ... 

oh ya rambutan anak sekolah kalau nak kenal dengan bulu2 rambutan dia panjang2 yee .. dan buah dia bulat2 dan gemuk2 ... haa tu anak sekolah lahh .. dan kalau rasa dia " longkah " .... haa tu tread mark dia kalau nak tahu .. kalau tidak ... itu bukan anak sekolah ... kalau gula batu pula , buah dia kecil2 sikit dari anak sekolah nie ... dan rasanya mak aihhhhhhhhhhhhhh marveloussss !


25 comments:

  1. rambutan anak sekolah mmg terbaik..

    ReplyDelete
  2. Kenal..mmg suka sangat moktan ni.. Mak saya sampai jualkan buahnya sebab buahnya daripada 20 pokok selalunya menjadi, jadi masak sekali gus, siapa nak makan semis.

    ReplyDelete
  3. 1st time dgr nama nya hehe..lucu la pla hehe

    ReplyDelete
  4. heheee.
    ayu tiak rambutan sekolah..

    agak2 sbb anak xmo geng kot. huhu

    ReplyDelete
  5. waaaaa.. ejulz hantu rambutan kak.. hehe

    ReplyDelete
  6. memang 2 jenis rambutan ni kegemaran saya ni kak, rambutan pon pegi sekolah tau hihi

    ReplyDelete
  7. sy tk kisah rambutan jenis apa pun, belasah je sbb mmg suka rambutan. rasanya mmg tk kenal pun nama2 rambutan ni hewwwhewww...

    pos sini skit hehee

    ReplyDelete
  8. makan byk2 mau batuk dbuatnya..sedap mmg sedap

    ReplyDelete
  9. rambutan nie memg sedap kan kak..

    ReplyDelete
  10. sedap. manis. favret nih. ;)

    ReplyDelete
  11. salam sis...
    takut tak tahan je makan banyak banyak..nanti batuk lak...heheheheh

    ReplyDelete
  12. sis....nak tanya sis...
    ada earning tak Nrelate.....
    sis dah cek lum......
    maaf tanya sis....

    TA pun ada guna gak Nrelate nie...

    ReplyDelete
  13. rambutan anak skolah mmg feveret saya kak...jnis lain tu kureng sket..

    ReplyDelete
  14. rambutan anak skolah mmg feveret saya kak...jnis lain tu kureng sket..

    ReplyDelete
  15. aik..peliknya nama.festime dengar.saya tau rambutan merah n kuning (gading) je

    ReplyDelete
  16. My fav ni sis !
    rambutan ni sangat cool :)

    kalau rambutan perak tu.. errrr~

    ReplyDelete
  17. mak saya kata sebab nama dia camtu sbb pokok dia rendah n kecik pun dah pandai berbuah..btw rambutan my fav :)

    ReplyDelete
  18. baru tau nama moktan nih..selalu semua intan panggil moktan je

    ReplyDelete
  19. wani pun panggil moktan mcm kak intan hahaha

    ReplyDelete
  20. salam kak..
    ooo...ade nama rupenye.. cma tau rambutan je.. kenapa panggil rambutan anak sekolah??


    adehh...gebunye isi rambutan tu...gatal tekak ni ha... :p

    ReplyDelete
  21. suka makan rambutan jenis ni.manis isinya.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...