Sunday, December 9, 2012

QUEHTIAW HONGKONG KE KUNGFU ?

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hurmmm bukan menu pagi tadi , tapi menu yg akak makan di pejabat jumaat baru2 nie .. dah lama x makan nie .. masa order tuu akak cakap nak Quehtiaw Hongkong , bila dia antar dia tanye akak nak Quehtiaw Kungfu ke Hongkong .. alamakkk .. x sama ke ?? lain ke ?? dh kongfiuss dah ..bila tgk dia balut ngan telur .. terus je akk amik .. memang tuu pun dlm kepala akk nie .. dah lah lapoor kan .. tanye layiee .. adehhhh sudahnyee ngap je lahhhh .. 

Hong Kong ke Kung Fu ke .. bedal je bila perut dah lapoorrrrrrrrrrrrrr ngehx3


sekali lagi tayang .. sedap kan .. tapi banyak sgt sayur2an hijooo .. akak bagi kawan ekeke .. akak x berapa suke yg ijoo banyak2 .. suke bunga kobis aje .. ekekek , macam2 kann ;)) 

 

 nie barli limau suam .. akak cukup suke order air nie skrg nie .. rasa legaaaaaaaaa tekak .. kalau barli dia cuci darah kan .. soo sesuai lah kan ...

adehhhhhhhhhhh bila tgk pic nie petang2 nie .. rasa nak makan aje ! ... aduhhhhhh ada malam nie pekena quehtiaw hongkong nie .. ke kungfu .. ahhh .. apa2 aje lahhh ;))

ps : petang2 nie nak bawa anak2 ke taman permainan rasanya .. siann mereka .. dah lama duk rumah aje .. akak dah balik kerja dah 6.30 , sehariann mereka di rumah ... dah banyak kali ngecek nak gi taman permainan .. sian lakk .. so petang nie haruslah akak bawa mereka kan .. soo jumpe lagi mlm nie ! ... zazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz




21 comments:

  1. hadoi kak sedapnyer...dah la petang2 mcm ni tgh lapor pulak kihkihkih

    ReplyDelete
  2. kalau gini kita pangggil kueteow kungfu.akak suka bnyk sayur hijau tu!

    ReplyDelete
  3. sib bek perut dah knyang..

    ReplyDelete
  4. Lain ke dengan quehtiaw kantonis?

    ReplyDelete
  5. mcm2 jenis kuew tiew yer...hii

    ReplyDelete
  6. skrg macam2 nama ada kak. sampai pening2 nak pilih. hihi..

    ReplyDelete
  7. Saya pun sama confius.. Yang penting makan je...nampak sedap sangat tu..

    ReplyDelete
  8. Jadi ke gi padang tu....tak hujan ke...???

    ReplyDelete
  9. sodap...saya suka sayur ...hehe..

    ReplyDelete
  10. apa nih tak pernah mkn lagi pon..huhuu..lebih kurang mcm kuehtiow ladna ja..byk sayur la pulakk..ermmm.

    ReplyDelete
  11. sedap....saya suka kuetiow...suka makanan berkuah n banyak sayur...:)

    ReplyDelete
  12. wakakaka lapo ke kak time tu smpi tersasul sebut hongkong hahaha

    kak..el nak alamat akk lah..dah buzz byk kali x pasan ke..lol

    ReplyDelete
  13. Dah lama tak pekena keow teow kung fu tuh,huhu

    ReplyDelete
  14. sedap..! sesuai yg jage pemkanan... sbb byk sayo.. hehehe....

    ReplyDelete
  15. rasanya ni nama dia kungfu kak. sedapnyaaaaaaaaaaa T___T

    ReplyDelete
  16. rasanya sama je kan..lain kali kak order dua2..tgk beza ape. sy pon jd konpius pulak. biasanya menu cam akak makan tu sy panggil kuewtiaw hongkong

    ReplyDelete
  17. suka mkn nie, wat sendiri lg best boleh letak sayur byk2..

    ReplyDelete
  18. kungfu..
    su suka sangat order barli suam yg biji kalau kat kedai.tak brpa suka yg serbuk.

    kalau kt rumah suka letak lemon..sedapp ;D

    ReplyDelete
  19. kungfu..
    su suka sangat order barli suam yg biji kalau kat kedai.tak brpa suka yg serbuk.

    kalau kt rumah suka letak lemon..sedapp ;D

    ReplyDelete
  20. hari ni goreng jer.. tak tau le sedap ke tak??

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...