Saturday, December 29, 2012

PELAJAR PINTAR : NUR AMALINA PULANG KE TANAH AIR

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

dah lama x dgr kisah pelajar cemerlang kebanggan malaysia nie .. Nur Amalina , ye .. yang pernah mencetus kan kontroversi sewaktu dia tgh study di Edinburg Australia ... akak terbaca artikel mengenai dia baru2 nie ... dia ada pulang ke malaysia bertujuan untuk reniew visa pelajar dia ..


Nur Amalina, pelajar cemerlang 17A1 serta penerima Anugerah Maulidur Rasul 1426H/2005 pernah menjadi kontroversi sebelum ini.

Kini pelajar tahun akhir jurusan perubatan di Universiti Edinburgh, Scotland pertama kali tampil bersama rambur ‘kaler’ dan meluangkan masa kira-kira dua jam berkongsi pengalaman serta tips belajar bersama pelajar Kolej Perubatan Di Raja Perak Universiti Kuala Lumpur (UniKL RCMP) 25 Disember lalu.

“InsyaALLAH pada satu hari saya akan pulang ke Malaysia dan berkongsi ilmu kepada anak tempatan yang bercita-cita untuk menjadi doktor,” kata Nur Amalina.


“Ini merupakan kali pertama saya adakan sesi interaksi bersama mahasiswa di negara ini selepas lapan tahun melanjurkan pelajaran di luar negara.

“Tujuan utama saya pulang ke Malaysia adalah untuk memperbaharui visa pelajar. Kebetulan, Pengerusi UniKL RMCP, Datuk Dr Adham Baba tawarkan saya mengadakan sesi ini,” katanya.


petikan : DISINI


walau siapa pun dia .. apa yg dia buat , selagi dia x melanggar etika sebagai seorang gadis dan masih muslim... akak tetap menyokong dia ... sekurang2nya dia berusaha untuk berjaya dan menaikkan nama malaysia dimata dunia kan ... pelajar melayu , islam yang cerdik .. akak bangga dengan dia ...

mengenai kejutan budaya dia tuu .. biarlah .. selagi dia masih boleh mengawalnya .. kita terus lah bagi sokongan terhadap dia ... lagipun dia masih ada ibu yg akan memantau keadaan dia kan ;)

soo sama2 kita doakan agar dia terus cemerlang dan berjaya membawa nama malaysia di mata dunia .. dan paling penting dia akan balik untuk menyumbang sesuatu buat negara ! ... ;) ye dok .............


16 comments:

  1. Betul kak..sy stuju dgn pdpt akak...bangga ada warga kita yg bjaya mcm ni

    ReplyDelete
  2. Betul tu, dia cemerlang dan kita patut puji dan bangga dari segi itu. Dari segi penampilan ke apa ke, itu bukan urusan kita. Kita ikut contoh yang baik je. Kadang nak komen orang lain rasa malu bila mengenangkan diri sendiri dan keluarga banyak yang perlu diperbaiki. Tapi saling mengingatkan memang tak salah tapi biar dengan cara berhemah dan tak memalukan pihak yang satu lagi kan kak...

    ReplyDelete
  3. insyaAllah. moge satu hari nanti die sedar perubahan ape yg perlu die buat.. sekurang kurang nye die tak lupe daratan. masih ingat parents die.

    ReplyDelete
  4. berbangga dgn pencapaiannya, moga nuramalina akan bertemu nur utk memperbaiki dirinya insya allah

    ReplyDelete
  5. Moga dia berjaya..ameen..doakan yang baik2 untuk nur amalina...Bila kita doa baik2 untuk orang lain, tentu oranglain doa yang baik2 untuk kita...In Shaa Allah..:)

    ReplyDelete
  6. bangga dgn kejayaan yg dicapai olehnya.. doakan agar dia boleh berubah menjadi yg lebih baik satu hari nnti.

    ReplyDelete
  7. hurmmm cikgu punya pendapat lain ler pulak hehe. IQ biar seiring dengan tuntutan agama.Penting tu ^_^ . diakan idola.Cikgu doakan yg terbaik buat adik amalina.semoga dia berjaya dunia akhirat...aamin

    ReplyDelete
  8. insyaAllah..

    teringat doktor mualaf yang merawat saya masa kuar dari icu..bg kata2 semangat ..malu pulak dgn diri, masa tue arwah azim pergi , fikiran pun terganggu..

    ReplyDelete
  9. Urusan akhirat urusan dia dgn Allah...gepun bebangga kan sbb dia melayu dan dia ank Malaysia...

    ReplyDelete
  10. nona thn ni ada buat cerita pasal dia. amalina ni kata dia nak kerja dulu kat oversea sblm dia balik.

    ReplyDelete
  11. moga semuanya mampu berubah ke arah kebaikan.. ameen~

    ReplyDelete
  12. selain dia ramai lagi yg berjaya, cuma tak popular mcm dia kan. maybe sebab perubahan dia tu yg dia jadi popular balik tu

    apa pun dia ttp antara pelajar terbaik dari Malaysia.moga terus berjaya.sekurangnya dia masih ingat family :)

    ReplyDelete
  13. moga dia lbh berbakti tuk negara :)

    ReplyDelete
  14. salam kak..
    huhu..ade terbaca psl die yg terkene kejutan budaya tu.. kesian kene bertubi2 kritikan..

    apepun kite doakan die menjadi muslimah dan semoga citanya2 dpt mengahrumkan nama malaysia :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...