Saturday, December 8, 2012

OH NAK PRIVASI KE ?

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

susulan dari entry akak berkenaan TOLONG TINGGALKAN LINK ANDA dibawah tu ,

 ada komen2 yang mengatakan mungkin blogger tu nak PRIVASI .. oh ye ke ?? ok , x tahu pula mereka nak privasi kan .. so lepas nie kalau kita x singgah @ balas kunjungan mereka , harap2 mereka paham lah kan .. hurmmmm macam2 hal ........
 
dan buat adik Hani Othman , adik Sharina Elyana dan adik izan mama mia ... bukan link letak di komen yang akak maksudkan .. akak maksudkan .. sekiranya ada komen di entry2 mana2 ... kita akan jejak kembali komen2 itu dengan klik pada nama pengomen kan ... lepas dah klik sesetengah blog akan ke G+ (google search) seperti dibawah ini kan ... 


so bila ada link entry seperti yang akak bulatkan itu , mudah lah utk kita jejak kembali blog kalian ... haaaaaaa kan mudah macam nie ... bila kosong , macam mana nak jejak kembali blogger yang komen blog kita tu ... tetapi seperti yg kak tini ummialya dan cik rose cakap tuuu , mgkin mereka nak PRIVASI .. soo x menjadi masalah lah disini .. so selepas ini , sekiranya ada blogger yg tinggal jejak tapi bila klik nama dia kuar yg G+ kosong tuu .. jgn mara yee , kalau kita x jejak mereka kembali ;)

hurmmmm kita jgn jadikan dunia blog nie payah ... jadikan ia mesra blogging !

dan kepada newbie , jgn segan2 bertanya .. nanti sesat jalan .. kalau x paham atau x tahu nak buat macam mana , bertanyalah pada rakan2 blogger yg dah lama dlm dunia blogging nie .. sbb bukan semua org tahu anda adalah newbie .. soo jgn malu2 bertanya ok ... insyaallah akan ada yg akan membantu .. ;))

TETAPI kalau tanye ngan akak , macam mana nak letak link di G+ tuu .. sorry akak memang x tahu sbb , akak punya x kuar G+ tu .. so far macam biasa sahaja , akan kuar terus utk link2 blog yg akak ada .. ;) tanye kan pada blogger yg lebih arif .. sure mereka akan membantu ;))

14 comments:

  1. akakpn tak tau camner leh link ngan G+ sbb yg kita pnya simple jer..

    ReplyDelete
  2. alamak..!! tertumpang femes plak kat blog kak ieda... huhu.. btw, just add jer G+ dekat widget... lepas tu everytime kita post entry dia akan mintak permission utk share dekat G+.. huhu

    ReplyDelete
  3. hehe din pun same mcm kak gak kuar yg biase je ade link blog je :D

    ReplyDelete
  4. hehehe... sebenarnya tak tau pun camner dan ape gune nye G+.... ok ok... akan diperbetulkan lain kali.... soryyyy.... sy budak baru belajar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dik ayu ..
      jgn kecik ati tau .. akak x niat apa2 ..
      nanti cer buat macam komen adik Hani Othman tu
      harap2 dpt membantu ,
      kalau nak mudah , x yah letak widget G+ tuu .. remove sahaja
      lebih senang kuar yg blogger biasa2 tu ;)
      harap membantu ayu ye ;))

      Delete
  5. tula betul akak ckp. sy nak listkan link follower sy pun susah sbb takde link blog mereka..apatah nak follow mereka semula. tak dapat nak jejak..mungkin mereka tak perasan agaknya kat bahagian edit profile tu..

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. mungkin lah nak privasi tu kak, takpelah kalau yg tak tahu tu nnti diorg dh baca entry ni diorg pun perasan akan ketiadaan link dimaksudkan

    ReplyDelete
  8. smpai skrg xphm lg pasal g+ tu..hahaha...sedih toi lmbat pikap..

    ReplyDelete
  9. intan pon ada juga masalah cenggini..bila nak follow balik..x der link..hehe..susah jugak..kang org kata combong lak..ekkekeke

    ReplyDelete
  10. ooo..ada jg yg nk privacy pulak?

    ReplyDelete
  11. saya mmg maksudkan letak link di G+ tu..bukan setiap kali lepas komen entry...mmg ramai yg lupa nak letak link blog di G+ tuu.saya pun naik heran

    ReplyDelete
  12. susah jg yg xdpt nk jejak balik ni....wani kalau naik G+ tapi xder apa pun link lg dalam tu gigih jg la taip nama kt google then baru keluar url blog dorang

    ReplyDelete
  13. mungkin tersalah setting kot.. hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...