Tuesday, December 4, 2012

NASI LEMAK DAUN PISANG , KERIA DAN KUSUI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

menu kelmarin .. saje je nak letak .. ahhaha dah lama x letak pic makan2 akak dan family kan .. macam biasa menu kegemaran anak2 .. nasi lemak daun pisang bersama kuih muih ... bila hujung minggu memang ini pilihan kami .. kalau seminggu mesti sekali pekena nasi lemak daun pisang nie .. murah je .. lemak pun lemak ! .. puewwww ;))


nasi lemak rm 1.00 sahaja .. kalau di lain tempat x dpt harga nie selalu rm1,20 tau !

kuih ape nie ?? kusui kan .. haa ada nama lain tak .. sedapppppppp dah 
lama x makan ... hubby dan zahrien cukup suke kuih nie ;))

dan ini ... kuih aper erkk .. adehhh leh lupe lak .. tapi dah jadi kegemaran akak skrg nie ... haaaaaaaaaaa kuih keria kan ! .. ahhahaha kuih kegemaran leh lupe nama .. pagi nie pun akak beli utk bawa ke pejabat !

alhamdulillah , menu simple di pagi hari ahad ... hubby baru baik demam hari tuu makan sampai 2 bungkus .. perghhhhhh penangan org demam dah berapa ari x makan ekeke ;)

ps : tgh slow2 BW nie .... sambil2 buat kerja ekeke ;))

29 comments:

  1. Saya pun..suka kuih kasui dan kuih yg lg satu tu..saya pun lupa apa nama dia..mmg murah nasi lemak tu, pyh dpt skrg..biasa 1.50 sebungkus

    ReplyDelete
  2. kuih kasui tue kalo org pandai buat memg sedap, sy suka jgk...lembut je

    ReplyDelete
  3. sedapnya nasik lemak bungkus kecik2 nih..terus lapar perut yg sedia lapar nih kak hehe..

    sy biasa hujung minggu mesti bfast yg hebat2 sbb masa cutilah nak manjakan perut dan mulut hehe

    ReplyDelete
  4. kakak saya pandai buat kuih keria tu..lembut je..kalau saya buat jadi liat pulak..hehehh

    ReplyDelete
  5. fiza pun suka kusui dgn keria...sedap kak...bekfes pg ni nasi lemak dn ketayap..hihi

    ReplyDelete
  6. saya penggemar keria kak.. sedapnya

    ReplyDelete
  7. tgk kuih kasui tu... wat sy lapar pulak... btol la, da lama x mkn kasui...

    ReplyDelete
  8. lamanya x mkn kuih keria..sedap.
    dulu sy panggil donut kampung..hehe

    ReplyDelete
  9. nasi lemak skang ni mcm tu mana dpt singgit dah klau kt sini.1.50 2 pn mcm xckp bhn je.

    ReplyDelete
  10. nasi lemak my peberet tu :D
    tempat saya kat pasar malam boleh dapat nasi lemak RM1 lagi..sedapp

    kuih keria mak selalu la buat..;D

    ReplyDelete
  11. nasi lemak my peberet tu :D
    tempat saya kat pasar malam boleh dapat nasi lemak RM1 lagi..sedapp

    kuih keria mak selalu la buat..;D

    ReplyDelete
  12. semua pun nampak sedap

    rasa mcm dah lama je tak makan nasi lemak daun pisang ni

    ReplyDelete
  13. terliur tgk kuih2 tu...adik suka keria kak

    ReplyDelete
  14. munna pun suka kuih kasui tu.... kat sini mmg takde dah jumpa nasi lemak yg RM 1....

    ReplyDelete
  15. alaa dahla tengah lapar..hihikk

    ReplyDelete
  16. ya Allah kak..sedap2 sume. tergoda!
    nasi lemak tu masih murahlah.

    kuih tu..saya panggil KASUI. Lama dah tak makan, try buat tak menjadik. Susah nak cari org jual kat tmpt saya ni.

    ReplyDelete
  17. sedapnyer tengok kuih keria tu... my favorite jugak tu...

    ReplyDelete
  18. kuih keria tu my fav tu..hehe. dah lama xmakan kuih kaswi..

    ReplyDelete
  19. peargghhh.. telan air liur tengok gambo2 kuih dengan nasi lemak tu.. dah la tengah diet protein ni, tak leh makan karbohidrat.. adeiii sedapnyeeeee

    ReplyDelete
  20. Kat tempat kakcik masih ada nasi lemak RM1.00 yang sedap. :)

    ReplyDelete
  21. my fav kuih keria ... hari sy beli skrg ni ..kemaruk mkn kuih manis2

    ReplyDelete
  22. susah nak dapat nasi lemak yg murah siap balut daun pisang lagi....

    ReplyDelete
  23. sedap nyeeeeeeeeeeeeeeeeeee kiut keria tu

    ReplyDelete
  24. nais lemak rm1 mmg lagi sedap pade nasi lemak yang mahal , mungkin dye tak pakai daun pisang , menyelerakan betol la kak nasi lemak itu

    ReplyDelete
  25. akak masak nadi lemak jg hari ni...kebetulan gi pasar beli kuih keria..hehe..kebetulan sama ya

    ReplyDelete
  26. hadoi xmenahan betoi nengoknya...dah nampak kesedapan disitu hihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...