Thursday, December 27, 2012

MUZIUM DIRAJA PEKAN : PUAS BERJALAN LAPAR LAH PULA !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok , sambungan terakhir episod kami ke Muzium Diraja Pekan ini ... memang seronok berjalan2 di dalam Muzium nie .. puas hati , dengan konsep2 bahan2 sejarah yg dipamerkan .. sikap peramah semua pak guard2 yang ada .. memang sangat2 membantu ... 

cuma satu sahaja , pelik juga x ada dipaparkan nama atau tempat2 di setiap replika yang di pamerkan .. soo memang payah sikitlah bila budak2 nie nak lihat dan ingat semua sejarah2 yang di pamerkan .. huhuh , bila tanye org2 yg ada disitu , mereka cakap biasanya akan ada org ikut pengunjung2 disini , soo bila ada soalan mereka akan tahu nak jawab ape ... pulak dahhhhhhhh .. kan ke susah macam tuu .. kalau ada yg datang berkelaurga macam mana ?? x akan staff yg bertugas tuu nak ekooor aje mereka kan .. hurmmmm

bahagian nie paling akak suke .. tembikar dia semua cantik2 .. 
datang dari pelbagai negara ..

 hurmm kebetulan mak akak ada bawa twistiest masa tuu .. bila berhenti rehat macam nie , anak teruna akak tulah yg ketara lapar nyee ... hurmmmm tgk lah si sabriena tuuu ... pun sama naik juga .. padahal kuar dah pukul 10 ... soo memang balik tu memang utk makan tengahari ...



 sempat lagi pos2 di luar bangunan bahagian ceramik nie .. cantik2 ukiran wayang kulit yg ada sini .. semua nampak unik ... syukur , dah merasa sampai ke Muzium nie .. lepas nie x der lah orang cakap x pernah sampai kan .. ;)

the END ! .... lalallalalala 
( uishhh ujan lebat betul ... ngantuk pun ada nie .. )

19 comments:

  1. salam akak..

    kdg2 maklumat artifak tu xbrapa nak lengkap @ kabur..sbb tu kdg2 pihak muzium xltk..tp better spatutnya pihak muzium pekan kena buat research tentang asal usul stiap artifak tu..:) pnjg lebar plak komen kak..hehehe

    ReplyDelete
  2. seronok anak2 dapat berjalan.

    pssttt: suka tengok part zahrien makan

    ReplyDelete
  3. mmg bes dpt jalan2 kat muzium ni kan kak...leh jumpa benda2 yg tak pernah kite tgk...lagi bw anak2 mmg seronk dorang..

    ReplyDelete
  4. sy selalu teruja nak ke muzium tp bile dah masuk mesti sy yg cepat boring..hahah

    ReplyDelete
  5. Tempat2 bersejarah berhampiran kita, selalunya orang luar yang lebih tahu, kan?


    Tempat Ieda tak dilanda banjir ke? Semoga semuanya dalam keadaan selamat ya...

    ReplyDelete
  6. sekali skala masuk muzium camni mmg best kak ieda. boleh tgk mcm2 khazanah yg ada sblm ni kan.

    ReplyDelete
  7. sekali skala masuk muzium camni mmg best kak ieda. boleh tgk mcm2 khazanah yg ada sblm ni kan.

    ReplyDelete
  8. saya penah sampai bandar pekan sekali jer...huhu..
    tp kalo jalan pekan-kuantan tu selalu laa sebab ada sedara dok kat situ, ngee..

    ReplyDelete
  9. Sekali lagi nak komen. Baju grey U sangat cantik! dan "sangat in" dgn skirt tuh.

    ReplyDelete
  10. spoil je kalu pg tmpt2 mcm ni tp takde tag utk keterangan apa benda alah tu kan...

    lapo betul anak akak, gambar dia sume tgh mkn twisties hehehe...

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Ieda

    tunggu giliran saya untuk kesana pula...

    ReplyDelete
  12. Betul juga tu, at least patutnya letak lah label kan..takkan lah staff muzium asyik nak mengekor aja..ikikikiki... Boleh la saya try lawat muzium ni..Pekan tu pun saya tak pernah sampai! hihih

    ReplyDelete
  13. muzium negara sehala je laluan ke rmh sy tapi tak pernah jejak..

    dah baca entry akk ni terus sy bersemangat nak lawat muzium negara..

    ReplyDelete
  14. salam kak..

    cantiknye ukiran tu.. huhuh..
    bila la nk g sana ni..

    ReplyDelete
  15. besarnya tembikar tu kak...unik..

    ReplyDelete
  16. tergoda ngn tembikar tu..besar kan kak..lau ada pink lg sha suka tgk hehe

    ReplyDelete
  17. sesekali pergi muzium best juga...dapat juga anak2 belajar sejarah2 ni

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...