Sunday, December 23, 2012

MUZIUM DI RAJA PEKAN : ANAK-ANAK HAPPY

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua
 

aduhh sejuk betul mlm nie .. ujan lagi dan lagi .. nampak gaya ramalan cuaca betul2 jadi , cuma kalau di pahang nie .. ujan lebat bermula malam .. cuaca mendungg sahaja ... ok2 ... nak buat sambungan dari entry sebelum ini ... banyak bahagian rupanya muzium di raja pekan nie .. bila masuk barulah tahu ... kami perlu ke satu bangunan ke satu bangunan .. memang seronok lahh .. yang paling best bila di setiap pintu masuk tuu , ada guard yang akan menunjukkan arah .. soo memang kami x akan sesat lah kan ..


paling anak2 suka adalah bila masuk bahagian replika orang2 asli di pahang nie .. macam2 bentuk replika yang ada .. zahrien dah naik seram lak bila akak suh duk dekat utk akak ambil gambar .. sabor aje lahhh penakut anak teruna ku sorang nie ekeke ;)

 ini adalah suasana didalam istana diraja pekan , tempat raja2 dulu beradu  sampailah skrg ..

 
galeri sukan polo diraja 







pakaian2 sultanah pahang dari pemerintahan dulu sampai skrg !



paling anak2 suka adalah bila dpt bermain dengan benda alah nie ... 
memang menguji minda mereka ..


seronok santai di koridor setiap bangunan disini ... sejukkk aje ..



last sekali macam biasa .. pic tuan tanah kena ada ... pic bersama ibunda tercinta .. TQ ummi sbb sudi temankan ieda dan anak2 ke muzium nie ... seronok berlebih bila ada ibu bersama .. sgt2 hargai masa yang di luangkan untuk kami ... ;) 

mlm nie dah rasa malas nak masak , dengan ujannyee .. huhuhu nak ajak hubby beli kasut sek zahrien sebenarnya , lepas tuu nak bawa mereka makan lempeng ! ... aci

to be continued !








13 comments:

  1. seronoknya bawa famili jalan2

    ReplyDelete
  2. boleh bergambar dalam tuh? Wahhh...menarik!! Saya kene pegi!

    ReplyDelete
  3. jangan kan zahrien..saya sendiri tengok pun takut..rupanya tu mengerikan..heheh

    ReplyDelete
  4. hehehe
    lama xjalan2 dengan family

    ReplyDelete
  5. Kalau den...den pun goyang dgn patung tu.....ahakz....sorammm ooooo

    ReplyDelete
  6. Belum pernah kesini lagi.

    Tapi bila baca kena bergerak dari satu bangunan ke satu bangunan tu, rasa macam tak larat kaki ni.

    ReplyDelete
  7. Belum pernah kesini lagi.

    Tapi bila baca kena bergerak dari satu bangunan ke satu bangunan tu, rasa macam tak larat kaki ni.

    ReplyDelete
  8. husbnd mesti suka kalau pegi muzium mcm ni..lenkali lehlah ajak klu bosan2 nk jalan kat kuantan kan..kekekeke..nway, saya pon tiap kali masuk mane2 muzium, paling tgk kat replika org..tak tau kenapa..mcm seram jek tgk patung2 tu sume..=p

    ReplyDelete
  9. sy pun suka bawa adik2 gi muzium..

    ReplyDelete
  10. IEDA, baju kelabu U cantik sangat! Berkenan I...!

    ReplyDelete
  11. kalu wani pun tkt gak ngan patung tu kak eheee

    ReplyDelete
  12. salam kak..
    menariknye pemandangan dlm muzium tu..
    blh amek pic ye??

    bestnye...nak g sana jugak.. huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...