Wednesday, December 19, 2012

MUZIUM DI RAJA PEKAN : 1st TIME MELANGKAH

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

dah sekian lama , sejak muzium pekan di ubah suai akak x pernah masuk , last sekali akak masuk masa mula2 bekerja di SHAHPUTRA , masa tuu akak bawa budak2 baru yg daftar di shahputra .. itupun kawasan dan bangunan dia x banyak .. so semuanya terhad ... TAPI hari ahad yang baru lepas , akak bawa anak2 , mak dan nenda ke muzium pekan nie ... setelah sebulan dirasmikan kerana berwajah baru , alhamdulillah akhirnya kami dpt menjejak kaki kesana ..

1st masa mula2 masuk tuu dah rasa kagum dah , x boleh bawa masuk kasut tau .. kami kena simpan kasut2 kami di dalam plastik beg dan usung lah plastik tuu kemana2 ... seronok lak masa tuu , rasa macam masuk dalam istana sahaja ... semuanya kelihatan cantik , baru dan kemas ... semua di jaga rapi .. memang menarik lahh ... anak2 lah paling suka .. macam zahrien tuu , semua dia tanye .. jenuh juga akak nak menjawab sambil2 akak yg tertanya2 dengan sejarah lama nie ekeke ;)

ok2 .. jom tgk pic2 untuk episod pertama nie ( ahahha puas lah uolsss , sampai berepisod nie muahahhaa ) .. haaa banyak pic tau ..


  bergambar di koridor muzium ... cantik tempat nie .. kerusi tuu , ummi akak siap cakap nak ajak pi cari kerusi macam nie , beli dan letak di rumah .. selesa sangat2 ... ekekek ummi2 ....


 pic tuan tanah yang enterpreme awal2 ekekke .. dah lama x bergambar sorang2 macam nie .. my LOVE x dpt nak ikut .. macam biasa .. kerja sokmo ! huhuh

 di bahagian galeri seni tekstil : tenun pahang ... ada pic desgner terkenal malaysia tau .. Dato Bernard Chandran , dia adalah satu2 nya designer yg memperkenalkan tenun pahang di mata dunia melalui rekaan fesyen yg diketengahkan ...


 ini pula diu bahagian galeri orang asli .. galeri yg menempatkan semua tamadun asal orang asli di pahang ...




untuk pengetahuan uolss .. dalam nie x boleh bawa kamera , macam di muzium negara .. tetapi , akak kan degil ! ahahhaha akak amik je pic , sekali guard dia perasan , tapi tersenyum senggih2 cakap , akak x leh buka flash ye .. nak amik pic boleh .. ahahahha lawak jer tgk guard tuu .. sbb dpt pelawat degil macam akak kansss.. dah tuu akak lupe nak bawa TAB , ingatkan boleh bawa kamera .. 

tapi kira sporting lahhh org2 kat sana , dia tahu kita org tempatan dia x " strait " sgt.. soo apa lagiii .. sakan lah akak ambil gambar dlm tuu .. buat kenangan uuu .. sbb akak nie nama je org pekan , haa baru nielahh ... dah beranak pinak nie , baru dpt masuk muzium ... kan kan kan ;)



24 comments:

  1. hahaha kita serupa kak, sangat degil bab2 larangan amik gambo ni. den tak pedulik, selagi tak kena sound, snap ajerrr....psssstttttt.....seksinya bernard chandran hehehe.

    ReplyDelete
  2. ye lah ieda bkn senang nk ambik gambar dan nk ke sana kan...kan..

    js pun pernah terkena...tp wat dengar tak dengar je...hihi

    ReplyDelete
  3. biasa lah kak..bila kat depan mata tu, nak pergi pon susah.

    ReplyDelete
  4. haha, kita same jerk kak..... masz ni nama jerk asal kota tinggi tapi muzium kat situ x pernah jejak pon, orang luar jerk dok bercerita... huhu

    ReplyDelete
  5. dah lama xbuat lawatan sambil belajar mcm ni...huhuhu....=)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Ieda

    bersih kawasan koridor muzium tu yer..

    ReplyDelete
  7. waahh..last sy masuk muzium ni mase skolah dulu kot..xigt bile,hehehe

    ReplyDelete
  8. Djdanchef suka p muzium mcm2 kalau pergi ramai2, kalau p sorg2 xbrani, rasa seram pula klu jln sorg2 dlm muzium.. Hehe

    BY: djdanchef
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
  9. dh lama dh falsya xgie muzium..bile tgk floor kat muzium tuh baru falsya tau nape xleh pakai kasut..hehehe

    ReplyDelete
  10. hehehe..
    kita ni muzium ngeri sndiri pun lum pergi..

    ReplyDelete
  11. picture tuan tanah tu paling best! ohsem ..hjehehehe

    ReplyDelete
  12. Kenapa ekkk org x brpa suka g museum???
    Kena perbagai kn byk benda tu Kasi best sket
    But museum ni nmpk cantek n bersih gituew!!!!

    ReplyDelete
  13. sepanjang idup nisah, tak pernah masuk museum.

    hahahaha naifkan ???

    ReplyDelete
  14. Interesting ye muzium tu...

    ReplyDelete
  15. entah bila nak sampai ke pekan ni..
    kalau rompin tu memang kerap sgtlah akak pegi terutama bila bercuti lama di kampong..

    ReplyDelete
  16. ingat time kecik dulu ader gak pi sini...

    tuan tanah tu cantik la...

    ReplyDelete
  17. wah... cuti sekolah bawa anak2x berjalan sekali ni... memang best kan...

    ReplyDelete
  18. jika pergi Pekan, xpnah menyempat nak singgah2.. masa penuh ngan tugasan..

    ReplyDelete
  19. saya tak pernah sampai pun kak..

    ReplyDelete
  20. macam2 dah ada dalam tu ye. last saya masuk masa form 5. hahaha...

    ReplyDelete
  21. best gak bawa anak2 tmpat mcm ni...dpt gak la dorang belajar sejarah..bab larang xbg ambil gambo wani pun suka ingkar kak muahahaha

    ReplyDelete
  22. datang muzium mesti nak snap gambarkan hihihi..nasib baik pak guard tak marah..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...