Sunday, December 2, 2012

MEE SIPUT & FROZEN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

lambt akak bersiaran ari nie .. sorry2 ... ada hal sikit .. nanti citer ..

ok nie menu bfast semalam .. maklumlahh tinggal kami berlima sahaja .. so menu pun simple2 sahaja .. dah lama juga x up entry makan2 kan .. duk ashik kisah cuti2 di KL aje .. ekkeke .. tapi kisah disana x habis layie tau .. soo kena tunggu sambungan dia ..

santapan khas buat anak2 dan suami akak yg x berapa sihat ... dia dah baik demam kelamarin , tapi demam tu berbalik kembali .. huhuh ... semalam bertambah sakit kepalanya ... sampai telan xtive fast dan solibule lagi ... puas juga lah akak picit kepala dia .. bukan daya sgt picit lama2 .. tangan kita kecik aje kan ..

 mee siput .. kegemaran kami semua ... alhamdulillah .. habis semua ... akak x baut pedas sgt .. anak2 x makan kalau buat pedas2 nie .. bahan pun x banyak.. suke simple2 macam nie .. lebih kan telur aje ;)

 frozen sardin roll , karipap dan pau kacang .. punn anak2 suke .. kebetulan stok baru sampai semalam .. so ape layie .. akak try test makan dulu lahh ekeke .. macam biasa .. rasa dia x pernah mengecewakan akk .. nie pun dah ramai officemate yg order .. kata mereka karipap lebih sedap intinya .. wahh memang lah akak mencubanya .. ;))


  
alhamdulillah .. bfast super duper simple dari akak buat anak2 ... masak macam nie , kalau buat makan ramai2 syok sikit kan .. seronok tgk anak2 makan dgn penuh selera ... ;)

syukur mereka suke ... haaaaaaaaa hari nie akak bfast apa pula ye ??? hurmmmmmmm nanti akk enterpreme ... ;))

ps : baru balik dari bawa hubby berurut .. sakit no kepala x menahan katanya .. rupenya angin banyak dm badan .. dah berurut nie tahan sikit .. demam pun dah semakin kebah .. alhamdulillah ...


11 comments:

  1. roll sardin tu yg tak menahan.. lamanya tak makan

    ReplyDelete
  2. dah lama tak mkn mee siput ni..alhamdulillah dh makin baik ye..

    ReplyDelete
  3. suka karipap kak.. adui tak menahan nengoknya

    ReplyDelete
  4. Sedapnye tgk mee tu kak..menyelerakan..^^

    ReplyDelete
  5. as salam kak
    memang sedap pekena dengan teh panas lak tu kan:)

    ReplyDelete
  6. sedap tgk mee siput atas tu.belum pernah buat mee siput..mgkin bleh try ni..:)

    ReplyDelete
  7. Uish bestnya tengok semua makanan ni. Terliur seketika...

    ReplyDelete
  8. sy pon byk angin dlm badan...bilalh dpt gi berurut ni

    ReplyDelete
  9. saya pun x sihat hari ni kak...

    ReplyDelete
  10. xmenahan kak oi tgk mee siput n sardin roll tu...sedapnyerrrr

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...