Wednesday, December 26, 2012

MASIH CUTI : MAKAN DURIAN RAMAI - RAMAI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hai semua ... akak still bercuti .. ekeke , sorry lah lambat pula bersiaran , biasalah cuaca disini masih hujan , sejukkk .. bangun punn akak baring balik .. rasa macam malas nak bangun ahhaha ... tapi depan mata dah terbayang2 nak buat sarapan apa kat anak2 nie .... hurmmm last2 buat nasi lemak .. ujan2 makan nasi lemak barulah ada umph !  , siap mengemas meja semua .. barulah boleh on PC .. zahrien dah kakak2nya mandikan .. soo skrg mereka duk nonton TV ... hurmm biasalah apa lagi nak buat kan .. cuma si kakak2 tuu , lepas mandi kenalah buka buku latihan dulu ...

ok lah berbalik pada cuti akak kann yelahhh , AL masih banyak kan .. berbaki lagi untuk di carry forward ada 3 hari lagi tau ... haaaaaaa kalau simpan lebih2 kang susah lak nak perabeh kan , yelah , skrg nie cuti AL akak setahun dah banyak (22hari) .. soo dah last2 nak masuk tahun baru nie .. inilah masanya nak spend time ngan anak2 dan family kan ... 

ok2 ... berbalik pada tajuk , last week ... hubby ke kebun bapa saudara akak , macam dah tahu2 dlm ujan2 nie memang anak2 suke sgt makan deyan .. soo ape layie ... malas nak tulis panjang2 lah kan .. meh layan betapa taksubnyee anak2 akak makan deyan ekke ;)

 tgk lah tuu zahrien mengadap , x hinggat orang lain dahh .. macam 
dia sorang je suke makan deyan !


kali nie .. kebanyakan buah adalah jenis yg leper2 macam nie ... isi banyak , biji kecil sahaja .. wah memang banyak syok lah kan ... walaupun bukan durian tembaga @ musang king ... durian kampung asli adalah pilihan yg terbaik ... makan banyak2 .......... tu lah sebab sakit tekak nie x baik2 ahhahaha .. mana tahan kann duk ashik tgk orang makan aje huhuhu

ps : nak BW kejap .. uolss ada yg bekerja ye .. ok2 .. jgn tensi ... kerja rajin2 ekeke .. akak lak macam biasa .. bila dah kul 10 nie , kepala duk fikir nak masak apa pula utk lunch kami.. huhuhu fenin2 ...

22 comments:

  1. wow.. durian putih, durian kg.. sedap tu.. hehe.. tak merasa durian pun thun ni sbb tak balik kg.. durian isi kuning den tak makan.. hehe.. yg putih je mkn.. huhu

    ReplyDelete
  2. makan sampai demam haritu..hehe..

    ReplyDelete
  3. wahh best la..kite pon mkn durian jugakk..hehee

    ReplyDelete
  4. hujan2 ni mkn durian..x panas lah badan yer..hiks

    ReplyDelete
  5. Kakcik belum jemu makan durian, walaupun tahu kakcik tak boleh nak makan banyak2..,

    ReplyDelete
  6. sedapnya mkan durian.mkn ramai2 lagi la best

    ReplyDelete
  7. jika wat durian crepe menjadi ni..

    ReplyDelete
  8. Cuti kakak setahun pun 22 hari ieda tapi so boleh katakan tiap bulan boleh cuti. Tapi kakak boleh bawa ke tahun depan berpa banyak suka..

    ReplyDelete
  9. hohoho... kak, bestnya dpt mkn doyan ramai2.. kt hantu durian, tp hasben x.. xbest langsung mkn sorg2 huhu..

    ReplyDelete
  10. cuti lg ye kak? bestnya...

    amboi durian..sedap la..hehe

    ReplyDelete
  11. lama dh rasanya xmkn doyan nie

    ReplyDelete
  12. sy pun bersiran kt rmh hari ni..
    lepas settle keje rmh baru ada masa mengadap pc :D

    mesti best mkn duyan ramai2 gini :)

    ReplyDelete
  13. kt tpg ni musim durian dh penghujung..penjual durian pun dh mula jual durian timbang2 kilo dh, hehe..

    ReplyDelete
  14. meleleh air liur sy tgk durian nih hah

    ReplyDelete
  15. meriah sungguh makan durian ramai2

    ReplyDelete
  16. mmg meriah betul mkn doyan beramai2 mcm tu...

    ReplyDelete
  17. wah meriahnya..mcm kenduri duyan lak

    ReplyDelete
  18. salam kak..
    alahai..doyan...sedapnye..nk2 pulak mkn ramai2 fresh dr pokok sendiri...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...