Wednesday, December 19, 2012

KUIH CARA MANIS CARA SAYA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

kelmarin juga , bila hari  minggu nie .. semua merajinkan diri , x terkecuali akak leeer ekeke .. tetiba rasa nak makan kuih cara manis nie .. asalnya nak buat cara berlauk .. tapi mood masa tuu nak menggoreng2 nie x der .. soo buat cara manis sahaja .. cukup .. janji , macam biasa anak2 sentiasa suke ... x pernah x suke .. kalau buat makan petang nie .. x dan 5 mnit angkat atas pinggan dah habis ..

selalunya akak dah siap2 semua , baru akak hidangkan .. kalau tidak .. jgn harap nak makan dgn selesalah .. ada sahaja tanggan2 yg mencapai ekeke ;) yelahh ibunya rajin sebulan sekali je kann ...


 close up sikit ... cantikk aje .. kali nie buat api slow aje .. x lah garing2 kan .. macam nie dah ngam2 aje .. ;) dah leh buat menjual lak kata ummi akak .. ahahhaha

alhamdulillahhh .. atas nikmat rejeki yg allah berikan ..
dah siap , akak berikan sepiring kepada mak saudara dan sepupu sebelah rumah .. dah biasa macam tuu kan , kalau buat kena buat lebih ... seronok bila org dpt merasa masakan kita , walau x tahu sedap atau tidak ekke .. ;)



28 comments:

  1. Salam puan idea..ekeke. tetiba intan berhemah kan kan.kak idea duk mana? Sila bg alamat..sebab …sebab…sebab intan nak g tapauuuuuuuuuuuu..hahahaha

    ReplyDelete
  2. mmg sdp .. kanak2 suka sgt. yana suka cara berlauk ^^

    ReplyDelete
  3. akaaakkkkkk...feveret falsya..;)

    ReplyDelete
  4. cantik je tu..anak2 akak suka cara manis ni. tp akak x pnh buat pun hehe.

    ReplyDelete
  5. dulu rajin mkn.. mak sllu buat.. tp skrg x terbuat, srgnye pun xde.. sy suka cra mnis berbnding yg berlauk..

    ReplyDelete
  6. teringin sangat tapi takde keyakinan nakm buat

    ReplyDelete
  7. ieda...acik kuih cakap awak lulus dengan cemerlang buat kuih cara ni...memang dah leh buat jual dah tu :)

    ReplyDelete
  8. akkakakkkk suke sangat kuih ni plis plis plis buat post pasal cara2 buat kuih ni eh? suke sangat kuih ni....

    ReplyDelete
  9. sedapnye..bgusla akak...yela kn rezki dkongsi bsame....mmg sronok cmtu

    ReplyDelete
  10. akak.. feveret saya ni
    tp kadang tu kalo beli kt kedai kedekut gula sungguh
    tepung jek penuh

    ReplyDelete
  11. salam..
    kalau buat cara berlauk jgn lupa anta rumah ye.. fav tu. tapi jarang2 dpt mkn.. huu.

    boleh nak tlg tp akak dah order ke domain tu??

    ReplyDelete
  12. Kak...tapaukan utk saya sket...hehehe...

    ReplyDelete
  13. salam kak ida..
    hhuhuh..rajinnye buat kuih utk kudapan ptg2..
    cantik hasilnye! masuk mulut mesti sodap tu :)

    hihi..
    salam kenal dari cma

    ReplyDelete
  14. salam kak ida..
    hhuhuh..rajinnye buat kuih utk kudapan ptg2..
    cantik hasilnye! masuk mulut mesti sodap tu :)

    hihi..
    salam kenal dari cma

    ReplyDelete
  15. akak..
    sedapnya kuih cara tu...
    lame nisah tak buat kuih cara tau !!


    >> akak, nisah dah centerkan.. sorry ye lambat.. :)

    ReplyDelete
  16. sedapnya

    eija pulak baru nak try buat cara berlauk..:)

    ReplyDelete
  17. sedapnya kak terliur menengoknya ;), memang sedap kan kuih cara ni kak, nak plak yg manis ni nyum2 sodappppp

    akak semakin mantap lah skill masak akak hihi

    ReplyDelete
  18. Sedap nih..saya pun suka kuih ni..dulu tak suka sebab ingatkan manis sangat .dah rasa baru tau manisnya tak la kuat sangat.sesedap rasa je..

    ReplyDelete
  19. sy pun suka mkn kuih nih..
    tp maklah tukang buatkan.
    mmg sedap pekena dgn kopi hangat vavava tak sedar boleh makan byk kuih ni :D

    ReplyDelete
  20. wah..saya suka kue ni..

    ReplyDelete
  21. saya pun suka. hehehe...

    ReplyDelete
  22. huishhhhh bikin terliur tgk kuih cara tu

    ReplyDelete
  23. saya memang suka kuih nie...nasib baik akak dah beri resepi...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...