Tuesday, December 18, 2012

KARI KAKI AYAM !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ahahhaha kari kaki ayam lagi .. bukan selalu kan .. kebetulan hari minggu arituu , akak tgk ada lebihan ayam dan bahagian2 yg sedap .. akak campurkan dengan kaki2 ayam yg ada , soo akak masak kari kaki ayam nie .. tapi kali nie akak masak x letak banyak santan , hanya sedikit sahaja .. ala2 mamak gituu .. menjadilahh .. ok lahhh ... ;) janji anak2 suke kan ;)



bukan main layie kaki ayam yg menyerlah tuu .. akak baru perasan pic nie ekekek .. over kan kaki ayam nie ! .. ahhahahaha alahhhh sape suke ???
kami semua suke ... tapi kari macam nie x leh selalu buat , selalunya akak makan kari nie waktu tengahari sahaja , bila tiba petang atau malam , kami cicah dengan roti sahaja .. so no nasi2 bila tiba malam ! ;))

35 comments:

  1. Nampak sdap je ni..saya tahu masak sup je dgn kaki ayam ni. Next time nak masak kari lak... Saya suka ...

    ReplyDelete
  2. selalu mkn sup kaki ayam jerk ^^

    ReplyDelete
  3. Nampak sedapppp Sgt Kari tu...

    ReplyDelete
  4. terus terang ejulz x reti makan kaki ayam.. hehe.. tapi bila tgk kuah kari ni.. perghhh.. kalau ejulz dpt kuah kari ni, campur ngan nasik putih je cukup.. sampai menjilat jari.. hehe

    ReplyDelete
  5. sedapnya. tp camne nak makan kaki tu? huhu..

    ReplyDelete
  6. sedapnyaa.... tapi kan kat tanjung karang ada satu kedai kat pekan tu di jual sup kaki ayam... pun sedap gak... tu la penangan cekerrr ayam...

    ReplyDelete
  7. tak reti nak makan kaki ayam.hihi

    ReplyDelete
  8. amboi kaki ayam tak menahan ....

    ReplyDelete
  9. Errrrr..kaki ayam tu dimakan ke? atau sekadar nak bagi tambah perisa karinya...hihihi...sebab saya mmg tak makan kaki ayam ni.., so tak tahu..

    ReplyDelete
  10. perghhh kaki ayam, sedap tu

    ReplyDelete
  11. x pernah mkn kaki ayam ni..saya ni penggeli sikit. tgk org mkn pon saya tak lalu ni..hehe
    ni baca blog akak pon sambil pejam mata..kehkeh

    ReplyDelete
  12. kaki ayam anak2 tak mkn so klu beli kaki tak amik sama ngan hati gak.

    ReplyDelete
  13. Salam kenal. Saya sampai ke sini melalui DaddyZiyyad.

    Oh anak2 awak pun suka makan kaki ayam mcm anak2 saya juga. Yang isi ayam tu mereka tak suka sangat ... huhu

    ReplyDelete
  14. wow kari kaki ayam..sedap nampak.
    sy pun suka kaki ayam,ank2 pn sama.tp belum pernah dibuat kari..

    ReplyDelete
  15. sedapnya...!!!! anak2 pun suka kari kaki ayam ni....

    ReplyDelete
  16. nyam..nyam..sedap kari kaki ayam tu..
    belum pernah masak kari kaki ayam..nak cuba nanti

    ReplyDelete
  17. kak feveret saya tu kaki ayam
    tp selalu wat sup jek
    x nah lg wat kari
    tapi saya kalo nk masak kaki ayam kena time syarul xde
    hehee dia x bleh tgk kaki ayam

    ReplyDelete
  18. lama tk makan kaki ayam ni besa maka peha je.hehe

    ReplyDelete
  19. akak peminat no. 1 kaki ayam! kaki ayam hanya akak je sorang yg makan kalau kat rumah tu.. org lain tak reti nak mkn... akak pun ada byk stok kaki ayam boleh dimasak.. mempedal baru je dibuat sambal.. lepas ni kena kerjakan si kaki ayam plak.. habuah utk akak je ler.. kekeke...

    ReplyDelete
  20. xpenah mkn la kak kaki ayam tp kalau sup kaki ayam tu selalu la dgr hehehe

    ReplyDelete
  21. salam sis ieda
    walaupun kaki ayam itulah kegemaran TiranaAduka sejak kecil lagi
    Tak kiralah Bonda masak pe....kalau ada kaki ayan TA punya semua....


    From TiranaAduka.....: Teka Dan Menang Ayat Dalam Bahasa Jawa

    ReplyDelete
  22. sayapun kalau masak kari ayam ni bubuh santan sikit je..sebab dah bubuh kerisik..
    suami pun tak berapa suka makanan berlemak ni..dia tak macam saya..dia jaga perut..saya lak bela perut..hahahh

    ReplyDelete
  23. antara dada ngan kaki ayam, tentunya akak pilih KAKI AYAM, sedap......

    ReplyDelete
  24. Tersangat laa menyerlahnyaa kaki ayam tuh.. nampak mmg sedap.. :)

    ReplyDelete
  25. alamak js tak suka mkn kaki ayam...nti geli perut...hihi

    ReplyDelete
  26. ayu suke kak... tulang-tulang.. sedap...

    ReplyDelete
  27. saya suka kaki ayam. lemak2 gitu rasanya.

    ReplyDelete
  28. salam kak ieda..nak cikit leh tak? keh keh

    ReplyDelete
  29. nadia biasa makan dengan roti kalau kari kaki ayam. perghhh, sedapnya kak ieda :))

    ReplyDelete
  30. Sedapnya kak...saya suka kaki ayam..

    ReplyDelete
  31. M x brp minat mkn kaki ayam..hu hu

    ReplyDelete
  32. saya dok reti la mkn kaki ayam kak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...