Saturday, December 1, 2012

KALAU BUKAN DURIAN CREPE

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

selamat pagiiii .. salam pagi sabtu yang indah ini , keletihan .. setelah bangun pagi menyiapkan sarapan buat anak2 .. batuk masih ada .. suara sahaja still x der ... dah serak2 basah since demam aritu x baik2 ... huhuhu bila nak bercakap bagai menekan perut nie .. sakit .. nak buat macam mana .. kalau x cakap ada aje yg x kena ngan mata nie .. maklumlahh mak dan ayah akaka xder di rumah .. soo apa2 semua akak lah bertanggungjawab ... rumah ku syurgaku ... 

sib baik hubby ada .. dia banyak membantu .. bila balik kerja semua dah tersusun rapi ... kemas .. cantik ... x bersepah .. huhuhu kalau tidakkk .. mauuu menyingga akak nie .. yelahh balik kerja dah hampir 6.30 ptg uuuuuuuuu .. nak masak lagi .. bila balik melihatkan suasana dapur yg kemas .. simen x berminyak dan bersampah ..bukan kah lebih tenang nak memulakan memasak .. ekekek .. syukur hubby memahami ..tapi tulah .. bila ummi akak x der jer dia rajin .. bila mak mertua dia ada .. buat bila disuruhhh aje hurmmmmmmmmm .. apa2 ajalah abang ! ... 

ok2 ... nie nak cerita pasal musim deyan skrg nie ... memang akk demam2 dan batuk2 .. sampai hilang suara nie adalah dari sebab musabab salah satunya kerana makan deyan yg melampau ekekek .. yelah favourate kami sekeluarga .. nak2 durian , durian kg .. arwah tuk yg tanam .. mana idoknyeee .. pure dia lain macam siki .. sbb tulah agaknya nenek cakap demam tuu kuat sikit , sakit tekak dan hilang suara x baik2 tuu dik penangan original durian kg hasil tanaman arwah tuk ... ahahha leh percaya juga kan ... ;) buah panasss ...


 buah pokok arwah tuk nie kebanyakannya buah x besar2 , x sama dgn buah di kebun bapa saudara akak tu .. buah kecil nie lebih lemak dan macam buah tembaga ! ... buah kecil , isis 2-3 ketui sahaja .. tapi isinyaaa perghhhh terangkat ! ... memang rasa asli !




haaaaaa inilah isinya ...salah satu buah yg ada ... buah macam nie anak2 dah terkam seorang sebiji .. sebiji habis sehari .. yelah buah x besar .. isi pun limited .. soo memang jadi mainan di hujung bibir zahrien lahh .. kalau sebiji memang x padan .. sedap x sah cakap lahh

akk x makan ke ?? huhuhu nangis dgn ayat tuu .. skrg nie akak memang tgh pantang ... duk tg je anak2 dan hubby melayan buah nie ... lepas dah baik sikit akk sure layan ... dah ada dahh duk sorokkan utk akk ekekek .. kalau lok kat tepi tuu .. x lamalahh .. sbb anggah dan kakak dah pandai buka sendiri .. buah kecik kann .. memang mudah nak buka ! ....

buat durian crepe best nie kan ! .... buah pure punyeee .. ahhaha tapi x pandai ...
kak tini ... buat kan utk ieda kak !!!!!!!!!!! ngehx3
oh ya hari nie dah 1 Dec yee .. sekejapp je masa kan ... sebulan sahaja lagi nak melangkah tahun baru ! ... wahhhhhh ;))

ps ; arini , adik falsya soul ada mai ktn , kenduri sedara katanya , akak lak x jadi ke raub , hubby demam balik pula .. cuaca pun x berapa elok dari pagi nie .. ujan sahaja .. x tahulah leh ke tidak ke ktn utk jumpa adik blogger falsya nie ... huhu nanti nak sms dia lah ... 



10 comments:

  1. Cantiknya isi durian kebun akak tu..patutla semua makan banyak.
    Rajinnya suami akak tolong kemas mmg memahami isteri tak sihat lg.. Semoga cepat sihat sepenuhnya k.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. boleh2 tp bukankah eida masih berpantang doyan?? hihihi

    Ok.. serius, jemputlah byk lagi ni...

    ReplyDelete
  4. assalam ieda..durian crepe lagi he he..acik pun teringin nak mencuba buat ni

    ReplyDelete
  5. kak, tgk resepi durian crepe tu mcm simple je..tp nak buatnya mmg malas kan..order lg senang, hehe

    ReplyDelete
  6. tengah nak buat durian crepe jugak ni. tp durian kampung mmg terbaik la.

    ReplyDelete
  7. owh akak mkn banyak sgt durian ni hehehe...moga cpt sembuh yer

    ReplyDelete
  8. teringat kehampaan mumme di maha last week..."durian crepe dh abis kak...pukul 4 baru dtg lagi"...(ms tu baru kul 12tghr)...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...