Thursday, December 13, 2012

ISTERI SAYA SEMAKIN PULIH : PRINCE WILLIAM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

wahh seronoknyaa bila dgr berita nie ... memang akk admire sgt Duchess Of Cambridge nie .. Kate Middleton nie ..harap2 dia cepat sembuhdari morning sickness yg pelik nie .. hurmm akak pun 1st time dgr nie .. rupenya jenis morning sickness nie 1 dalam 200 wanita yg hamil menghidapinya .. apa2 punn harap Kate bersabar dan William kuat utk bersama isterinya .. aduhhhhhhhhhh so sweet betul berita nie .. akak nie duk sebuk2 kembang kuncup duk sukekan berita kehamilan Kate nie .. kalau ada dekat2 akk , nak je akak peluk dan ucap TAHNIAH ! .. auwwwwwwwwwwwww ;))


LONDON, 6 DIS 2012: Prince William memberitahu bahawa isterinya, Kate Middleton yang telah pun disahkan hamil sudah beransur pulih selepas 2 hari mendapat rawatan berikutan sejenis penyakit morning sickness yang dihidapinya.

Sejak isterinya disahkan hamil selepas pengumuman dibuat pada Isnin lalu, William dan Kate tidak hendati-henti mendapat ucapan tahniah daripada seluruh pelusuk dunia.


Namun pada waktu yang sama William juga sentiasa berada di sisi Kate. Duke dan Duchess of Cambridge yang sama-sama berusia 30 tahun ini sedang menunggu kelahiran anak pertama mereka yang juga merupakan pewaris takhta kepada keluarga diRaja Britain.


"Keadaan The Duchess of Cambridge kini semakin baik. Dia dengan Duke gembira dan bersyukur dengan pelbagai ucapan yang diterima," kata jurucakap pasangan ini di ibu pejabat St James' Palace.


Menurut jurucakap terbabit lagi, Kate akan terus ditempatkan di Hospital King Edward VII di tengah kawasan London untuk meneruskan rawatan bagi penyakit hyperemesis gravidarum yang dihidapinya iaitu sejenis penyakit yang berkaitan dengan morning sickness dan hanya dihidapi 1 daripada 200 wanita yang hamil sahaja.


Bayi yang berada di dalam kandungan itu bakal menjadi pewaris ketiga empayar Queen Elizabeth, tidak kira sama ada jantinanya lelaki atau perempuan dan ianya telah dipersetujui dalam perjanjian bersejarah di antara 16 Negara Kommanwel pada tahun lalu.


William adalah pwaris kedua empayar diRaja itu selepas Putera Charles. Dia telah menziarahi isterinya di hospital pada tengaahri Isnin yang lalu dan mengjabiskan masa selama 6 jam bersamanya pada hari berikutnya (Selasa).

info : murai.com

26 comments:

  1. Salam dear:)
    Nak cari kat google nii.. pe simptom2 hyperemesis gravidarum..
    tetiba berminatlah pulaa nak bergooglee!!huhu..

    saje dear..tambah ilmu di dada..;)

    ReplyDelete
  2. Bagusla Kate dh makin sihat...

    ReplyDelete
  3. Saya pon 1st time dgr kak.

    ReplyDelete
  4. Ak morning sickness dl sakit2 badan bila wife mengandung

    ReplyDelete
  5. mesti comelkan anak mereka nanti

    pssstt: tk ieda.. kiranya akak jual erk..

    ReplyDelete
  6. tak sabar tunggu baby dorang ni..huhu

    ReplyDelete
  7. Suka dengar.. moga semuanya selamatkan.. :)

    ReplyDelete
  8. mcm mana la rupa baby diorg ni. ramai yg ter tunggu2

    ReplyDelete
  9. salam kak ieda..selamat pagi....hope kate bertambah sihat

    ReplyDelete
  10. nisah suke sangat kat couple ni..
    tegk Kate ni, photostat Puteri Diana :)

    ReplyDelete
  11. slmat pg kak..pasangan bahagia..suke tgk..mkin pulih kate bagus la.

    ReplyDelete
  12. As salam Kak Ieda,

    Lama tak jenguk akak ni... Sihat ke?

    Alahai anak raja ni dah mengandung ye! Morning sickness yg pelik... mcmana tu? Nak google lah kejap.hikhikhik

    ReplyDelete
  13. Salam Ieda.harap2 pasni kate semakin sembuh dr morning sicknessnya tu.

    ReplyDelete
  14. anak depa ni bila keluar jer nanti sah2 eksklusif, huhu..jenoh ler nk tunggu tgk gambar anak depa no...hehe..

    Mcm cucu kepada sultan perak tu (anak kepada raja muda)....dh besar baru dpt tgk...

    ReplyDelete
  15. suweet kan dorang ni :)

    ReplyDelete
  16. Harap2 pasni jangkit kat anis plak,tp xmau la mrning sickness yg truk. Sian firas xdak geng

    ReplyDelete
  17. simpton mcm mana tue kak..terlepas cite dia lah...

    ReplyDelete
  18. kalau falsya nnt mcm mana kan kak ieda..hehehe

    ReplyDelete
  19. anak dorang nanti mesti comel kan :-)

    ReplyDelete
  20. munna 2 kali mengandung... alhamdulillah tak pernah lagi kena penyakit morning sickness ni

    ReplyDelete
  21. macammanalah agaknya alahan dia tuu

    ReplyDelete
  22. Biasa la tu..M dulu pun lama gak kena morning sickness ni..tak Sabaq nak tgk pewaris takhta kerajaan England nnt..

    ReplyDelete
  23. Apa penyakit misteri morning sickness Kate ni ye, nak kena google jugaklah :D

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...