Tuesday, December 25, 2012

GADIS ZIRAFAH TEMUI CINTA


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

wahhh tinggi betul gadis sorang nie .. dah pun diiktiraf 
sebagai gadis tertinggi dunia setakat nie ...


BRASILIA  –  Walaupun memiliki ketinggian luar biasa, ia tidak menghalang Elisany da Cruz Silva menjalani kehidupan seperti remaja lain, termasuk menjalinkan percintaan dengan lelaki pilihan.

Elisany, 17, ketika ini diiktiraf sebagai remaja perempuan tertinggi di dunia dengan ketinggian 2.07 meter, manakala teman lelakinya 40.6 sentimeter lebih rendah. Apabila perlu, Elisany terpaksa membongkok untuk mencium kekasihnya, Francinaldo da Silva Carvalho, 22.


Berasal dari Salinopolis, ketinggian Elisany meningkat ketara akibat ketumbuhan pada kelenjar pituitari yang mengawal tumbesaran. Ketumbuhan itu telah dibuang melalui pembedahan sebelum ini.

Menurut Elisany, dia terpikat kepada Carvalho kerana pemuda itu memiliki personaliti yang menyenangkan. Katanya, Carvalho bijak berinteraksi, sama ada dengan orang lain atau dirinya sendiri.

“Satu-satunya aspek yang menjejaskan hubungan kami ialah ketinggian.

“Apabila kami keluar berpegangan tangan, Carvalho kelihatan seolah-olah adik atau anak saya,” katanya.

Bagaimanapun, kata Elisany, bukan dia yang memilih Carvalho menjadi kekasih, sebaliknya ia berlaku atas kehendak Tuhan. Sementara itu, Carvalho berkata, rakannya tertanya-tanya bagaimana dia memeluk Elisany.

 

Kata pekerja pembinaan itu, ia tidak menjadi halangan kerana setiap masalah ada penyelesaian.

“Elisany seorang yang jelita walaupun ketinggiannya sangat ketara. “Saya tiada masalah memiliki kekasih yang sangat tinggi,” katanya. Sementara itu, Elisany berkata, selain bermasalah untuk menaiki bas sekolah, dia berhenti belajar apabila ketinggiannya menjadi bahan ejekan rakan sekelas. Di rumah pula, Elisany mengaku berdepan banyak masalah apabila sering terhantuk kayu siling. – DM


tinggi gile budak nie kan ... x dpt nak bayangkan macam mana dgn kehidupan dia .. tapi dia cantik kan ... berkulit sawo matang gitu .. hurmmm apalah saiz kasut dia ?? , macam mana dia tidur ?? , apa agaknya saiz baju2 dia ... fuh ... payah nak cari yg sesuai nie ... for sure dia banyak tempah kan ekek ..;)
adehhh akak lak susah hati ....... hahaha

 

22 comments:

  1. tinggi betul kan akak.. da dapat pn org tertinggi dunia.. ha'ah cm2 kte terfkir pasal kehidupan die.. hee ;D

    ReplyDelete
  2. alamok daring nye gambo..mmg tinggi melayut..btw yg penting sihat n hepi :)

    ReplyDelete
  3. salam ziarah kak..

    tingginyee orang nii

    ReplyDelete
  4. Tingginye..tiba2x eina pun jd cam akak memikir nak tau mcmana la kehidupan dia sehari2x..herm...

    ReplyDelete
  5. kalau dia rendah sikit boleh la jadi model..body sekeping..heheh

    ReplyDelete
  6. mak ai.. dah tinggi kurus plak tu.. kaki dia yg tinggi. badan ok

    ReplyDelete
  7. whuaaa tingginya budak nih!
    posture dia pun perfect je..
    halus mulus..

    ReplyDelete
  8. Tu diaaa aihhh tingginya dia...

    ReplyDelete
  9. salam sis
    Jodoh ' ajal ' dan rezeki urusan yg maha esa..

    ReplyDelete
  10. camno la dia duk dalam kete kan. agaknya kena naik kete tak der bumbung jer la kot

    ReplyDelete
  11. hurmm mmg tinggi...itu la ieda plak duk risau pasal dia kan...hikhik

    ReplyDelete
  12. tingginya..hihii cm pelik la pulokk

    ReplyDelete
  13. Ya Allah... tingginya dia..kalau dgn saya mau paras peha dia gaknya..hehehe

    ReplyDelete
  14. salam kak..
    huhuh..sememangnye die tinggi!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...