Wednesday, December 5, 2012

FESYEN TUDUNG KATEGORI SEWEL !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhhhhhhhhhhh pening kepala tgk pic2 nie ... apa nak jadi punn x tahulah .. kelakoor pun ada .... nak marah pun adoooooooooo huhuhuhu maluuu lagilah adooooooooo ! ... aduhhhh mengurut dada akak nie ..


Fesyen Bertudung Kategori Sewel? - tidak faham atau mereka yang tidak faham?

Hukumnya bukan meletak kain atau benang kat kepala tetapi menutup aurat.

Dan menutup aurat bukan sekadar rambut.

Bahagian badan lain kecuali muka dan tapak tangan (ikut mazhab Shafie) juga perlu ditutup.

Bukan setakat letak kain kat kepala kononnya tudung tapi abis semua seksyen lain badan diperagakan.

Dan yang dalam gambar-gambar ni bukan yang pertama ok…dah makin banyak gaya camni duk timbul di internet. Bermakna dah makin ramai kot yang duk bertudung ikut persepsi sendiri di luar sana.

Apa tujuan mereka bertudung sebenarnya? – MyNewsHub


  ini lagilah GILO !




ya tuhannnnnnnnnn .. sesungguhnya mereka nie hanya menggangap bertudung itu satu FESYEN semata !
hhuhuhu .. kesiann , dunia akhir zaman
semoga mereka semua nie di berikan petunjuk dari allah yg maha esa ....



33 comments:

  1. ha?? hahaa
    adoi yaiii dorg lupa ke pakai suar
    ke lupa diri tu pakai tudung
    adoiii

    ReplyDelete
  2. Sengal. Buat main² jer tudung tu kan.

    ReplyDelete
  3. eh? akak. photoshop boleh buatkan kita berbaju terus kak.. ni sume teknik photoshop kak..

    ReplyDelete
  4. nie mungkin masih kurg ilmu..cuma tahu berfesyen..

    ReplyDelete
  5. mmg xptt klau betol...nk berfesyen pn agak2 la.

    ReplyDelete
  6. mungkin ini bukan yg sebenarnya kot..
    harapnya begitulah.

    ReplyDelete
  7. memang ramai fesyen mcm ni... mmg geram bila tgk..

    ReplyDelete
  8. MASYAALLAH..APA NK JADI DGN DIAORG TU..RS2NYA BUKAN ORG MALAYSIA LAH..

    ReplyDelete
  9. Semoga mereka diberi hidayah dan mengetahui aurat seorang perempuan... yg perlu ditutup!

    ReplyDelete
  10. orag x de akal je pakai camni...

    ReplyDelete
  11. huhu..apakah ini..ish..sih..pesyen terlampau.namanye

    ReplyDelete
  12. sangat sewel...sakit mata nengok kak weiii

    ReplyDelete
  13. hukhalohhh...
    apa ke pelik bebenor fesyen depa2 ituu...
    Kt Malaysia kah ini...
    ish..ishh..ishhh

    ReplyDelete
  14. Telah dikatakan bila dunia menghampiri akhir zaman akan ada yg berpakaian tetapi bagaikan bertelanjang..

    Sedihnya kakak tengok ieda... jaga anak-anak kita.

    ReplyDelete
  15. saya pernah jumpa depan mata orang macaam ini...semoga diorang diberi hidayah untuk berubah..amin

    ReplyDelete
  16. saya pernah jumpa depan mata orang macaam ini...semoga diorang diberi hidayah untuk berubah..amin

    ReplyDelete
  17. ade ke orang pakai mcm ni....
    memang sewel gilo...

    ReplyDelete
  18. Opocottttttttttttttt!!!
    Atas tutup bawah bukak..
    Apa cerrrrr?!!!
    Hi3!!!
    Akak, I Miss U!!!
    Sis, ina msk kan jgk lagu dlm blog..
    Sunyi sepi..
    Ada lagu baru feel nak menulis.. ;p
    Berangan kuat.. Ngeh3!!!!

    ReplyDelete
  19. MasyaAllah..
    Kenapa lah camni. Rosak imej orang bertudung. Baik tayah tudung tapi pakaian yang sopan..

    Apemenda la diorang ni..Tapi kadang2 orang asing mcm Indonesian pon pakai gini..Mungkin pendatang kot.

    ReplyDelete
  20. peliknya... xpnh jumpa lg sy camni scr live

    ReplyDelete
  21. biar betoool??! ni tak cukup ilmu kot hu hu hu

    ReplyDelete
  22. adooiii..ape la masalah dieorg nie kan kak..gile gamaknye suke2 nak main ngan bende2 gini..

    ReplyDelete
  23. Ni lah akibat cetek pengetahuan agama..bertudung menjadi sebagai fesyen dan ikutan..tp kesian jg mereka2 ni..semoga mendapat hidayah dr Allah..

    ReplyDelete
  24. dorang ni main2 dengan tudung tu kan...mcm mempersendakan tudung pun ada nengoknya...ker mmg fesyen dorang mcm tu

    ReplyDelete
  25. nie macam sindir orang pakai tudung jer huhuhu baik tak payah..

    ReplyDelete
  26. eh.. akak blum komen lg ya entri ni??

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...