Wednesday, December 12, 2012

DAGING MASAK KICAP , KOBIS TIRAM & IKAN KERISI PEMANGANG AJAIB

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa tajuk x leh blah kan .. ekekke siap ada ikan kerisi pemanggang ajaib lagi .. jgn x tahu .. yelahhh ini semua menu lunch akk ahad ujung minggu lepas .. main tuu lama perap dlm draf .. letak pic lepas tuu biarkan aje ekekek .. mencari idea nak tulis .. nak2 tgh sebuk sakan di pejabat kann .. kalau up entry2 , lambat sikit lah nak balas kunjungan kawan2 .. huhuh sedey ! ...

ok2 ... back to the topik , akak memang suke masak kicap .. sbb ape ?? sbb anak2 suke makan kicap ahahhaa .. soo dari makan kicap saja macam tuu , baik akak masakkan jadi lauk kan .. as simple is ... masak kicap daging , kobis dan bunga kobis grg sos tiram .. kegemaran suami nie .. soo kena buat ekeke .. dan ikan kerisi pemanggang ajaib ! ....... haaaaaa bakoor ke kukus .. sah lebih kurang same aje .. yg penting pemanggang nie memang AJAIB lahhhh ! suke .. suke .... suke ...............

daging masak kicap !

 

 kobis goreng sos tiram  !

 ikan bakar dengan pemanggang AJAIB ... ahahha kena beritahu tuu ..menarik kan ..skrg nie akk memang x goreng ikan dah .. kalau nak kunyit dan garam .. lomoo aje.. lepas tuu masuk dlm pemanggang nie .. siapppppppppp ... mengiurr kan dan menyelerakan ! ;))


alhamdulillahhhhhhhhhhhh 3 menu simplea akak di hujung minggu ... syukur sbb anak2 x cerewet .. walau hanya 3 jenis lauk .. mereka dah makan x cakap2 ahahaha .. kalau zahrien siap geleng2 kepala ..
" kenapa dik .. ?? " .... hurmmmmmmm " sedap sgt ibuuuuuu .. sedapp ibu masak " .. ahahha toing toing toing .. ibu vangger ! ... kalau kakak2 nye dan ayah nyee malas lah nak tanye kannn .. semua sedap walau makan ngan telur je punnn ahahhaa

tapi inilah hakikatnya akak di rumah , x risau sgt kalau masak simple2 macam nie .. sbb anak2 suke dan x cerewet ..specially hubby , dia x pernah request nak makan ape .. tapi akak macam dah tahu kesukaan dia .. soo buat lah kann .. yg penting penat macam mana punnn .. air tangan sendiri itu penting kannn kan kan ! ;))


38 comments:

  1. jgn kate budak2 kak...lieyapun suke kicap2 nie....teliur tgk lauk2 akak...

    kak, lieya baru jeknak beli pemanggang ikan tu kak...teruja sbb ramai kate best heeheheh

    ReplyDelete
  2. kalau kite masak pastu org mkn bertambah2 memang seronok...tp kalau org tu tak suka terus rasa kecik hati xnak masak lagi..hahaha

    ReplyDelete
  3. huishhh mmg sedap tu kak..terliur sudah hehe

    ReplyDelete
  4. haissshhh mengoda sgtlah gambar makanan tu tetiba lapar...

    ReplyDelete
  5. Menu diet.. akak suka ikan kerisi panggang

    ReplyDelete
  6. senang je rupanya guna pemanggang tu...jimat minyak kan kak...

    ReplyDelete
  7. babysitter saya pon suruh carikan pemanggang ajaib tu.nak beli kat sykt menang..kena ada kad kan.

    kak tau sape2 yg jual murah?

    ReplyDelete
  8. tergoda lily tengok masakan akak ni...sedapnye..

    ReplyDelete
  9. Ya Allah kak..Kecur liur..Lambat lagi nak lunch lak tu..Huwaaaaaaaaaaa :'(((

    ReplyDelete
  10. dapnyer...batal lah pose daku hehehe tgk lama2

    ReplyDelete
  11. sedapnya ikan panggang cenggitu kak..saya ada satu tp x reti la nak guna lagi kak. tu pun ada klien bagi..cer akak up satu entri caner nak guna tu

    ReplyDelete
  12. suami saya paling suka daging masak kicap...

    kalau anak2 puji masakan kita, mmg bangga kan kak...masakan ibu mmg tiada tandingan...

    ReplyDelete
  13. biar simple tp anak n hubby makan licin...wah vangge gak..

    ReplyDelete
  14. biar simple tp anak n hubby makan licin...wah vangge gak..

    ReplyDelete
  15. kat umah pun selalu jgk msk kicap...sbb ada pengemar kicap...hahhaha...

    ReplyDelete
  16. klau gitu kena cari juga satu pemanggang ajaib ni

    ReplyDelete
  17. sedapnya!!.... yang simple2 mcm ni lagi sedap bila makan.... sihat pun sihat

    ReplyDelete
  18. mlm td pun sy masak lauk kicap kak..tp ayam la..hehehe

    ReplyDelete
  19. Yang..
    tang kat ikan bakar tuuu akak tak tahan tuu..pekena lakk ngan budu..hikhik..sedappp!
    :)

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Ieda

    nyam nyam

    guna pemanggang ajaib juga yer...

    ReplyDelete
  21. makanan simple tu la yg sedap sebenarnya :)

    ReplyDelete
  22. yang penting ada pemanggang ajaib ada kat nama menu tu kak... tu yang lagi sedap tu... haha

    ReplyDelete
  23. alahaii sedapnya..nak sikit

    ReplyDelete
  24. seronok kalau anak2 suka makan ni..kita nak masak pun hari2 bersemangt..kan??

    ReplyDelete
  25. sedapnya...lapar la pulak...huhu

    ReplyDelete
  26. salam..

    bila perut anak kenyang, mak suke hati ;)

    jimat gas lah lepas ni,,hehe

    ReplyDelete
  27. kak, kerisi panggang tu mmg terbaiklah kak! cicah air asam! perghh! hehe

    ReplyDelete
  28. semua nampak sedap kak...PM pun suka daging masak kicap...terbaik...

    ReplyDelete
  29. setakat ni hana pernah guna pemangang ajaib untuk masak buger, lamp chop, ikan bakar, sanwish.hehe.. yang berat2 belum try lagi

    ReplyDelete
  30. cantik tertarik ia memang da bomb !!!
    akak, masakan ibu kak, mana bole lawan kan !!

    ReplyDelete
  31. Pemanggang ajaib tu memang 'ajaib' kan....

    ReplyDelete
  32. Dihidang dengan nasi panas-panas memang terangkat kak.. Sedap ni..

    ReplyDelete
  33. Mmg nampak sedap la akak masak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...