Monday, December 10, 2012

CIK TA PERJELASKAN : TIADA BEDAH , TIADA KOSET !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhh ciann cik TA kita nie .. cantik pun salah , kalau hodoh di perkatakan pula .. hurmm x boleh ke kalau cakap dah kejadian allah dan dia bertuah kerana mempunyai kecantikan macam tuu ! .. haa kan senang .. positif kan minda anda semua .. hurmm ini tidak .. kesiann pula dgn empunya badan cik TA nie .. dia dah sampai buat kenyataan dah haaaaaaaaaa .. aduhh kecantikan dia dah melebihi dari bakat yg dia ada .. sebab apa ?? sbb orang2 diluar sana lah .. lebih dengki dengan kecantikan yg dia miliki

tapi dlm diam2 akk pun jelesss ekekek .. tapi jeles bukan kerana apa , tetapi kerana dia maintain cantik dan segar walau usia dah masuk 40 tahun tau ! .... haaaaaaaaa kan .. ;))


 Yang penting, apa yang ada di badan Rozita Che Wan adalah 100% original. Tiada pembedahan. Tiada korset. Alasan yang digunakan oleh pihak yang mendakwa Rozita melakukan pembedahan ialah setiap kali bergambar, Rozita akan mengiring ke kiri bagi memastikan kedudukan tubuhnya stabil. Hmmmmm. Pelik sungguh alasan tersebut.


Kata Rozita Che Wan untuk menjelaskan perkara ini:-
Selalunya apabila bergambar, saya akan ikut keselesaan tubuh. Tambahan pula saya kidal. Rambut yang didandan selalunya mengiring sebelah kiri juga menjadi faktor mengapa saya hanya akan bergambar di sebelah kiri atau mengiring tubuh ke arah itu. Pada waktu sama, tak pernah memakai korset dua lapis. Apa yang peminat tengok, itulah keadaan tubuh saya.

Rozita Che Wan turut sempat menyelitkan nasihat buat mereka yang dengki akan kecantikan tubuh badannya:-
Pada saya, kita jangan busuk hati kalau nampak orang lain lebih. Sepatutnya kita menjadikan kelebihan dimiliki itu sebagai sumber inspirasi. Mengambil contoh, jika ada antara kita bertubuh gempal dan melihat orang lain bertubuh cantik, jangan pula kita menuduh dia melakukan pembedahan itu dan ini. Sebaliknya jadikan dia idola bahawa kita juga mampu cantik dan sihat sepertinya.

petikan : abang NARA

sabar ye cik TA yeeeeeeeeee .. yg penting diri kita sendiri jujur dan ikhlas .. sentiasa bersyukur dengan pemberian allah .. nak puas kan hati semua orang bukannya boleh kan .. manusia itu sendiri x pernah dan x akan ada yang sempurna !




20 comments:

  1. tak minat sgt cik ta ni, bukan jeles ke apa...sbb saya rasa dia selalu mekap tebal sgt....huhu...

    saya lagi suka dgn rita rudaini....cantik original...

    pendapat saya la...

    ReplyDelete
  2. no komen kak..
    hnya Allah yg mengetahui kan.

    ReplyDelete
  3. dia mmg cantik..saya pun jelos =)

    ReplyDelete
  4. kak, lieya mmg suke ngan cik ta ni..cantik gileeee...badan tu solid molid....tapi no wonder pun, tgk la adik beradik die mmg semua cantik2....keturunan le kot kan....

    ReplyDelete
  5. Dia memilih jalannya begitu...

    ReplyDelete
  6. rupanya bekas suami dia pilot mas ek..kenna cari tahu ni...hehehe

    ReplyDelete
  7. Memang cantik sgt Cik Ta ni..M suka bila dia cakap loghat utagha...

    ReplyDelete
  8. ape2 la cik ta oi...








    lebih cantek ngan natural beauty cik ta oiii... :)

    ReplyDelete
  9. tp body die mmg ngancamkan!..jeles plak..;)

    ReplyDelete
  10. hurm...kalau dah namanya artis kan...mmg tak lepas la...jd kutukan...huhu...sian2...

    ReplyDelete
  11. As salam..

    Dia memang cantik..

    ReplyDelete
  12. salam..

    kalau baca dari pemakanan cik ta,
    memang layak dia cantik sebab asyik makan buah je...hehe

    teringin juga cantik ;)

    ReplyDelete
  13. mesti si zubir tu ngata cik ta lg.hewhew

    even tak minat sgt cik ta ni, tp cik ta ni mmg CANTIK giler

    :D

    ReplyDelete
  14. haha mcm2 jee..cik ta..cik ta :D

    ReplyDelete
  15. Dunia artis ni ..mcm2 ada ..hal yang kecik pun menjadi besar oleh sebahagian media .. cian cik ta nie ..cantik semulajadi ni tau ..

    trm kasih sis ..sebab singgah di blog umi (^_^)

    ReplyDelete
  16. hurmm sebenarnya kan ada badan cantik tu satu ujian dari allah, badan tak cantik pun ujian allah jugak. Kalau cantik, kita tentu terdorong nak pakai ketat2, dahh dapat dosa.

    ReplyDelete
  17. mmg kagum la ngan dia. umo 40 pun still cantik lagi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...