Friday, December 14, 2012

BUBUR CACAR : AKHIRNYA BERJAYA !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua
entry sejuk beku dlm draft 

ekekke akhirnya kann .. berjaya juga akak buat bubur ! .... vanger2 ... yelah akk nie memang x pandai bab2 buat bubur nie .. pandai sikit2 kuih2 manis .. punnnn selected kuih aje .. org rajin kannn ekekek ..

tetapi entah kenapa petang AHAD arituuu menjadi lak bubur CACAR akak nie .. akak call umi tanye macam mana buat , ummi akak cakap dia x pernah buat , jarang buat soo x ingat , akak tanye adik akak , last2 adik akak suh tgk dlm internet ...skrg nie kann dah banyak resepi yg di tulis di dalam internet
soo ape layieeeeeeeeee menGOOGLElah akak petang tuuu .. akak tgk dari resepi.com .. alhamdulillahhhhhhhhh sukenyaaaaaaaa 


kalau tgk agak pekat sikit kan .. akak dah letak santan , rasanya kurang air koot .. ahaha 1st time nie .. tapi rasa dia memang mantopsss .. ekek buat akak yg 1st time buat lah kan .. akak ubuh gula melaka sikit ..eh bukan sikit .. skeping betul lah .. akak kurangkan gula pasir tuu ;))


ahahhaha over kan akk nie .. org lain dah berjuta2 kali buat kann .. x enterpreme dlm blog punn , akak aje .. adehhhhhhh dah akak cakap akk 1st time buat .. harus masuk blog ekeke .. leh buat kenangan kan .. mana tahu nie kali pertama dan terakhir akak buat ! muahhahaha .. ;))

apa2 punn thanx kepada blogger2 yg rajin letak resepi2 hebat anda didalam blog ... banyak faedah dan banyak membantu kami2 yg x pandai masak nie ekekek .. LOVE uols sbb memahami ! ;))



31 comments:

  1. tak pernah buat jugak..tak tahu kenapa..sbb belum terasa nak makan kot.

    ReplyDelete
  2. biasa jugak buat. tp lecehnya bla nak kena uli tpg dua tiga kaler tu. tiap kali puasa, sy la kena buat.

    ReplyDelete
  3. sedapnya... dah lama tak makan bubur apa-apa.... nak sikit kak, boleh??sy pun byk blaja masak dr blog rakan2...

    ReplyDelete
  4. Suka makan bubur cacar nie...

    ReplyDelete
  5. waa sedap bubur ni..nk sedap lagi masuk buah2 manis..meletops kebabommm!

    ReplyDelete
  6. sedapnya.dah lama tak makan :)

    ReplyDelete
  7. mkn panas2 waktu cuaca sejuk beku mcm kat sini mmg terbaek la kaka...ai pun x pernah buat lg bubur ni ngeeee

    ReplyDelete
  8. Lama dah x buat bubur cacar,klu kak Nurul campur sikit dgn sagu.

    ReplyDelete
  9. sedap bubur caca...tapi tak pernah buat sndiri...

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Ieda

    kalau tambah durian ...lagi sedap...he he

    ReplyDelete
  11. sedapnya..dah la hujan skang nih lapar rasanya

    ReplyDelete
  12. bubi feveret dedolu ni..sekarang ske wadi keper :)

    ReplyDelete
  13. pasti sedap bubur tuh kan...PM tak pernah makan lagi rasanya...huhu

    ReplyDelete
  14. warna warni tu lagi menyelerakan nafsu makan kan kak hihi, tah niah berjaya kak!! pasni pasti lebih menjadikj

    ReplyDelete
  15. akakpun ingat2 lupa, mklm le bila famili tak suka....

    ReplyDelete
  16. oklah tue kak.. pes time buat menjadi... next time buat leh jual plak.. hehehe...

    ReplyDelete
  17. dah lama tak makan bubur nie kak..mak selalu buat kuah putih je :)

    ReplyDelete
  18. Kak ani pun kalau masak bubur caca ni mesti menjadi pekat tak berkuah.

    Baru2 ada kawan ajar, dia kata rebuskan sekejap guntingan caca tu, mendidih jer tos . Lepas tu bar masukkan santan dan bahan2. Akak cuba Alhamdullillah, okey.

    ReplyDelete
  19. dulu x pndai/x ingat resepi...mesti call mak tanya resepi. tp skrg ni..resepi di hujung jari je. google je nak resepi apa kak..sng je kan?

    ReplyDelete
  20. anis pun tak pernah buat....bila ntah nak cuba

    ReplyDelete
  21. lame rasemye terimgin nak makan , tapi buat tak pandai

    ReplyDelete
  22. x pnh terai buat lagi...sedapnye tengok..

    ReplyDelete
  23. x pernah try buat lagi tp nmpk cam menarik..
    kalo mkn time panas2 ni sedap nih :)

    ReplyDelete
  24. sedapnya
    sy pandai makan tapi xpandai buat...kiki

    ReplyDelete
  25. time bln pose mmg lakuu bbur chacha nih kak kt bangi

    ReplyDelete
  26. sy langsung xreti buat.....hehee.nampak sedap la kak.mesti sedap ni.

    ReplyDelete
  27. nak mkn beli je sbb anak2 tak mkn bubur ni.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...