Thursday, December 6, 2012

BILA SARA ALI BERSHORTPANTS !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

siapa SARA ALI ?? uolss kenal ???
akk ... x kenal.. baru kenal bila nama dia naik gara2 shortpants yg dia pakai didalam salah satu acara muzikal baru2 nie ..haaa di sebabkan shortpants dia nielah buat akak nak up entry , meluahkan perasaan ...

come on lahhh walau bagaimana sitausi atau alasan sekalipun awak tuu wanita muslim dan ISLAM ... kenalah berpada2 bila berpakaian .. nak2 u adalah artis .. artis yg sentiasa mata2 diluar sana melihat dan menilai .. silap hb ada yang meniru .. x malu ke ngan artis2 yg dah ramai bertudung tuu .. huhuh sedeyyy kan !


Jika di AIM Shila Amzah dengan mudah memohon maaf diatas keterujaanya mencium tangan ibarat Shanaz itu sudah sah menjadi suaminya kali ini di Anugerah Shout Awards kelihatan Sara Ali di kritik oleh peminat akibat pemakaian Shortpantnya. Tapi kenapa hanya Sara Ali?

Apa yang menjadikanya lebih menarik hal ini menimbulkan keghairahan penonton apabila Hashtag Sara Ali menjadi trending di twitter mengalahkan artis-artis yang lebih popular darinya. Pelbagai kecaman & kritikan diberikan kepada artis remaja ini diantaranya berbunyi :

“Mungkin bukan masanya lagi untuk Sara Ali berjubah atau bepurdah. Mengubah sesuatu mestilah ikhlas dari hati. Terpaksa pun tidak berguna”

“Sara Ali fikir hot ahh pakai shortpants cenggitu .Defukk ahh -,- nama islam so beragak ah sikit -,-”

Tapi yang lucunya ramai juga yang yang tidak mengenali siapa itu Sara Ali, Jadi keputusan Sara untuk memakai Shortpant adalah ‘bertepatan’ untuk dirinya lebih dikenali selepas ini.
“Siapakah Sara Ali tu? Aku yg ketinggalan zaman atau dia tu bukan artis?”

Hakikat yang harus kita terima pada dewasa ini ialah, tanpa pakaian yang seksi maka sebarang majlis berprestij untuk menghargai individu industri ini tidak akan meriah.


petikan : buahmulut.com

x tahu lahh nak cakap ape layie .. artis2 macam nie macam sama naik ngan artis2 yg dah bertaubat dan pilih jalan yg lebih baik tuu... hurmm dunia dah semakin akhir zaman kan .. sama2kita berdoa agar mereka2 yg masih sesat nie sedar dan mendapat hidayah dari allah ...

maluuuu uuuuuuu pakai macam nie ... akk malu sbb akak wanita islam juga .. soo rasa malu bila ada wanita sesama kita ISLAM yg berpakaian macam nie .. , so pihak berwajib ... tgk aje ke ???:(

37 comments:

  1. diorang nih dah letak tepi dah soal aurat nih.. biasa la kann.. nak jadi retis..:)

    ReplyDelete
  2. sara ali belakon dlm songlap tu.ehek

    dulu ade gosip konon2 die bercinta dgn shahiziey sam tu :p (cewahh dah macam mak jemah lak) haha

    isu shortpants tu waktu shout award aritu

    ala bukan dia sorg je seksi nak mati, ramai lg kot siap hampir terkeluar aset -_-

    pelik betui dorg, nak glamer amek jalan mudah -_-

    ReplyDelete
  3. TAK BERAPA KENAL SARA ALI NI..TP MMG BERANI LAH DIA BERPAKAIAN MCM TU..

    ReplyDelete
  4. intan bru tau semalam pasai dia n..tu pon tgk web oh bulan….

    ReplyDelete
  5. ni masa shout award malam tu laa kan?? hmm..mmg tak berkenan nk tgk. Nampak artis bkn main 'santai' lagi ngan pakaian masing2. Apa laa nk dibanggakan bila dpt award mcm ni??

    Tp akak tgk destinasi cinta air asia malam td...bini si noh hujan tu mizz nina pun sama laa. mmg la bercuti tp kan utk ditayang dlm program tv. pakai short jugak. baju hijau nya tu pun jarang leh nampak anak baju kaler itam. Agaknya kalo bkn utk siaran tv..berbikini ajelah naik bot tu agaknya. Tp dorang tu artis, anak orang kaya...perkara 'biasa'...tp kat taiping ni...anak remaja biasa pun dh pakai tak cukup kain..ada yg bkn anak org kaya pun nk join pakai mcm tu, mm. Setahu akak..baju tak cukup kain ni lagi mahal dari baju yg sempurna kain, kan??

    ReplyDelete
  6. kenal jugak sara ali ni...bru nak naik dia ni kan.em maybe sbb dia rasa kaki dia cantik kot kak ehehe..

    ReplyDelete
  7. saya kenak dia dlm citer songlap tu dan drama2 di astro. fuhhh, pandai dia up kan

    ReplyDelete
  8. dari org tak kenal terus jd terkenal dgn cara pakaian dia tu.mmg saja la tu ..huh

    ReplyDelete
  9. baju tu pakai dengan jeans panjang pun cantik. :)

    ReplyDelete
  10. tak kenal pun dia... dorang ni suka cari publisiti murahan...

    ReplyDelete
  11. die cantik dan comel.... tapi lg comel kalau menutup auratkan...

    ReplyDelete
  12. serius, sy mmg minat sgt beliau nih..sbb lakonan beliau..& slalu klu blakun dier jarang nk pki mekap tebal...tp tula, klu dlm lakunan takdelah seksi sgt...ni seksi le pulak..huhu

    ReplyDelete
  13. pendeknye seluar dia..cuci mata orng kat bawah..

    ReplyDelete
  14. munna pun tak kenal sgt dia ni... akak up cerita ni barulah nak google pasal dia.... rasanya kena ada kod etika dlm berpakaian untuk artis malaysia ni mcm zaman2 tok mat dulu

    ReplyDelete
  15. wak pon tengok malu2 meoww nii, tapi wak nk tengok jugakk. .uuuHUuu

    ReplyDelete
  16. huhu. kurang manis. x semanis wajahnya kak. salam kenal.

    ReplyDelete
  17. Kannn..kdg2 kita pulak naik segan bila tgk diaorg pakai mcm tu.. Huhuhu

    ReplyDelete
  18. Dia ni pelakon ke apa?!
    Muka comei jerk..
    Lawa orangnya..
    Hurmmmmm!!!
    Ate!! Mana nak buat nyer..
    Hi3!!!!!

    ReplyDelete
  19. walau tak kenal siapa dia..ttp rasa malu sbb dia mengaku muslim tapi pakai macam non muslim

    ReplyDelete
  20. tau nama je...baru tau ohhh... ini orgnya. tak tau nak kata apa dah kat retis2 mesia ni. pakaian camtu bukan utk tontonan umum.

    ReplyDelete
  21. chantek.. lau tutup aurat lg chantek..

    ReplyDelete
  22. ape la nk jd ngn diorg ni.. x pakai tudung 1 hal.. ni siap la dedah sane sini.. cari publisiti murahan le tuh.. kan elok kalo org kenal kite sbb benda yg elok.. dunia.. dunia..

    ReplyDelete
  23. i pakai suar pendek gak..tp masa tido la...kat luar...x berani acik...

    ReplyDelete
  24. saper ek dia nie? x kenal la...

    ReplyDelete
  25. penah dgr nama die, tp x berapa kenal muke die. smp skang pun cam blur aje muke die...

    ReplyDelete
  26. Ini artis ke ieda? Kakak memang tak kenal. Kesian pada mak-ayah dan keluarganya terheret sama..

    ReplyDelete
  27. sara ali nie pelakon cite sesuatu yg tertinggal...suara dia serak2 basah..comel je orgnye...lakonan setakt boleh lah...

    ReplyDelete
  28. emm...xkenal dia jugak

    ReplyDelete
  29. Pelakon kan dia ni..tp patutnye diorang kritik skali artis2 yg pakai ketat metat tu..kdg2 kite yg naik seram tgk diorang berani pakai seksi mcm tu skali..huhu..

    ReplyDelete
  30. siapa pun kita berpada2lah dalam berpakaian tu apalagi sebagai seorng islam kan

    ReplyDelete
  31. retis biasa lah tu...mana nak fikir dh soal aurat bagai ni

    ReplyDelete
  32. dah banyak kali dah sara Ali berlakon...tapi masih lagi orang tidak mengenalinya..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...