Friday, December 14, 2012

BAYI 9 BULAN BERENANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haa nie barulah dpt nak BW ... lega sikit bila jumaat nie , waktu tghari org semua keluar makan , akak x der mood nak makan dah .. hurmmm mood semua dah hilang .. tapi rasa sikit lega adalah kan .. sbb Audit ditangguhkan .. soo bolehlah jenggah puas2 umah kawan2 sambil up entry menarik nie .. 

haa nie bila jalan2 , baca artikel dan berita terpandangkan artikel nie .. wahhh memang menakjubkan kan ! macam x percaya bila bb yang baru berusia 9 bulan dah pandai berenang ! ... menahan nafas ... memang kagum lah dengan budak2 nie ... kalau akk harus x pandai ... bila ke pantai tuu yg takut nak mandi sbb x pandai berenang  huhuhu


Bayi Kembar Belum Jalan Dah Pandai Berenang - GLOUSTERSHIRE : Mereka terlalu muda untuk berjalan dan bercakap tetapi bayi kembar, William dan Ellenita Trykush boleh berenang sejauh 25 meter pada usia hanya sembilan bulan.

Kembar berkenaan gemar berenang sambil menendang kaki mereka di dalam air. Dan gambar menarik ini memaparkan mereka tersenyum sambil berenang.
Pencapaian itu menjadi lebih menarik memandangkan kedua-duanya dilahirkan secara caesarean enam minggu lebih awal. Bakat luar biasa pasangan kembar itu mula dilihat ketika bercuti bersama keluarga di Cyprus Oktober lalu apabila mereka mula berenang tanpa bantuan.

Sekembalinya ke Cirenster, Gloustershire, ibu mereka, Charlotte, 3,5 membawa pasangan berkenaan ke kolam bayi tempatan apabila mereka tiba-tiba berenang. “Ia amat mengejutkan. Mulanya mereka berenang lima meter dan kemudian tujuh meter sebelum berenang sepanjang 12 meter,” kata Charlotte, wanita kelahiran Perancis yang juga bekas jurulatih renang.

“Ellie adalah yang pertama. William kelihatan meniru kakaknya. Kami sungguh gembira. Penyambut tetamu dan jurulatih renang datang melihat dan turut kagum.“Saya yakin ia semula jadi kerena mereka terlalu kecil untuk belajar berenang.” kata Charlotte. – DM


fuh ! kagum akak .. x tahu nak cakap apa .. kadang2 org puth nie , mereka selalu ajar anak2 mereka sesuatu yg diluar jangkaan manusia kan .. see .. bayi seuisa 9 bulan dah pandai berenang macam org dewasa ! .. sampai ada memek2 muke dan hidung menahan nafas dan pandai bernafas dlm air uuuuuu ... huwaaaaaaa

patutlah zaman skrg nie ramai ibu bapa yg hantar anak2 belajar berenang kan .. hurmmm akak x mampu lah nak hantar ekeke .. mereka belajar dirumah dlm bilik air aje lahh ekeke ;)




22 comments:

  1. Mmg menakjubkan bakat diorang ni... Ke mana tumpah kuah kalau tak ke nasi ye?

    ReplyDelete
  2. Hebatnye.. camno nak ajar anak eh..

    ReplyDelete
  3. hebatnya kan...kalah saya yg lgsg xtahu berenang..dan takut air..huhu

    ReplyDelete
  4. terkedu tgk

    kalau tina tak berani kot nak ajar umur2 mcm tu, sebab mak nya pun tak reti berenang hehe

    ReplyDelete
  5. memang kagum... malu ngan diri sendiri dah tua2 pun tak reti2 lg berenang.. penakut.. kekeke...

    ReplyDelete
  6. sy prnah bc artikel baby mmng ada keupayaan untuk mengapungkan diri sendiri kak..rasanya betul sebab saya pun pernah cuba..huhu..tp kejap jela, tenggelam lak anak sy kang. yg mcm sheikh muzaffar tu pun ajar anak kecik dia berenang..tp yg ni mmng semulajadi ni, jauh tu 25 mtr

    ReplyDelete
  7. memang menakjudkan kan kak.. sy pun x pandai berenang.. nak belajar rasa cam dh tua sgt.. x sesuai.. ekeke..

    ReplyDelete
  8. Wow...saya yg beso ni pon tak pandai berenang, tapi baby ni dah pandai...haishhhh...

    Mak nya bekas jurulatih renang, mesti anak pon pandai berenang kan ☺☺

    ReplyDelete
  9. wow, hebatnya....kagum pun ye kat baby nie...nie yg nak ambik kelas renang utk ank2 nie..hihihii

    ReplyDelete
  10. comel jea mereka berdua :)
    hebat dah pandai berenang

    ReplyDelete
  11. bagus ni..sheikh muzafar pun ajar anak dia berenang dr kecik

    ReplyDelete
  12. ada saya dengar cerita..kita semasa dalam kandungan ibu macam situasi berenang la kan..tu yg mudah je baby berenang n ada yang bersalin dalam air.

    tp kita,stat lahir tk penah dibagi berenang..tu yg tak reti2 berenng pas ke besar kecuali dia belajar berenang :)

    ReplyDelete
  13. Bestnya kalau anak boleh berenang camgini

    ReplyDelete
  14. ada juga angan2 nk hantar alya p kelas renang...huhu

    ReplyDelete
  15. Kagum dengan kebolehan dua baby tuh..kuasa Allah kak kan..

    ReplyDelete
  16. hebat la diorang. sy pun tak reti berenang. huhu..

    ReplyDelete
  17. wow hebatnyer...wani pn xtau berenang hehe

    ReplyDelete
  18. mat saleh nih memg brani ajar nak diorang berenang seawal usia mcm nih kan kak

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...