Monday, December 17, 2012

AZIZ SATAR RUJUK KEMBALI ISTERI !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

eh eh ... bila masa mereka bercerai ?? ke akak aje yg x tahu nie huhuhu
aduhhh terperanjat juga bila baca artikel nie ... mujur mereka dah ada plan nak rujuk kembali ... hurmmm dah tua2 nie gaduh2 kecil dan salah faham sampai membawa ke penceraian ke ?? sedihhh dgr .. jgn lah macam tuuu ... bergegar tiang arash ......


Selepas sembilan bulan bercerai, seniman veteran dan pelawak tidak asing lagi, Datuk Aziz Satar mengesahkan beliau akan rujuk kembali dengan bekas isterinya, Hashimah Delan dalam masa terdekat. 

Seniman kelahiran Surabaya, Indonesia yang berusia 87 tahun itu menegaskan, beliau dan bekas isteri bersetuju berbuat demikian setelah masing-masing memperoleh kembali persefahaman. 

Sehubungan itu beliau meminta semua pihak tidak membesar-besarkan isu tersebut kerana perselisihan antara suami dan isteri merupakan asam garam rumah tangga. 

“Perkara ini tidak perlu lagi diperbesarkan kerana semuanya sudah selesai. Perselisihan kecil yang berlaku itu adalah lumrah dalam kehidupan rumah tangga dan semua orang melaluinya. 

“Semuanya telah selesai dengan baik, kami bersepakat untuk merujuk semula perkara ini secara sah di mahkamah dalam masa satu atau dua hari lagi,” katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam. 


وَإِذَا طَلَّقْتُمُ النِّسَآءَ فَبَلَغْنَ أَجَلَهُنَّ فَأَمْسِكُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ أَوْسَرِّحُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ وَلاَ تُمْسِكُوهُنَّ ضِرَارًا لِّتَعْتَدُوا وَمَن يَفْعَلْ ذَلِكَ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ وَلاَ تَتَّخِذُوا ءَايَاتِ اللهِ هُزُوًا وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللهِ عَلَيْكُمْ وَمَآأَنزَلَ عَلَيْكُم مِّنَ الْكِتَابِ وَالْحِكْمَةِ يَعِظُكُم بِهِ وَاتَّقُوا اللهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمُُ {231}

“Apabila kamu mentalak isteri-isterimu, lalu mereka mendekati akhir idahnya, maka rujukilah mereka dengan cara yang ma’ruf, atau ceraikanlah mereka dengan cara yang ma’ruf (pula). Janganlah kamu rujuki mereka untuk memberi kemudharatan, karena dengan demikian kamu menganiaya mereka. Barangsiapa berbuat demikian, maka sungguh ia telah berbuat zalim terhadap dirinya sendiri. Janganlah kamu jadikan hukum-hukum Allah permainan, dan ingatlah nikmat Allah kepadamu yaitu Al-Kitab dan Al-Hikmah. Allah memberi pengajaran kepadamu dengan apa yang diturunkan-Nya itu. Dan bertaqwalah kepada Allah serta ketahuilah bahwasannya Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.” (QS.Al-Baqarah :231)


18 comments:

  1. Alhamdulllah..
    nisah tau perceraian merela ni pun dari Melodi dulu hehe

    ReplyDelete
  2. Terperanjat juga. Baru ni dengar.

    Semoga mereka sepakatlah hidup baik2. Dah tua2 ni terutama Aziz Satar sebagai pengemudi rumahtangga sabarlah banyak2.

    ReplyDelete
  3. doakan yg terbaik untuk mereka

    ReplyDelete
  4. Laaaa..iyer ker. Semoga jodoh mereka kekal selamanya.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah kan, kita tumpang gembira utk pasangan ni. Kita pun harap macam ni, di usia emas nanti ada la pasangan yang masih menemani..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...jodoh masih kuat tuu...Moga berpjgan :)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah baguslah mcm ni

    ReplyDelete
  8. akak penah dgr laa yg aziz sattar dan isterinya ni tak sehaluan dh. Dia dh hantar isterinya balik ke umah anaknya...tp takde laa pulak bagitau dh bercerai..

    ni baru tau....

    ReplyDelete
  9. tak tau lak yg dorang pernah bercerai...semoga lepas nih berkekalan lah...

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah kan. buang yang keruh ambik yang jernih.

    ReplyDelete
  11. saya pun tak tau kak..terkejut dgr tiba2 nk rujuk..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah.. kembali bersama..

    ReplyDelete
  13. tak tau pun pasal ni. huhu..

    ReplyDelete
  14. eh yaka? hehe..hope lps ni kekal lah selamanya..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...